Nieuw

Duitse CSU-politicus wil opmarcheren naar Rome om het Italiaanse ministerie van Financiën te bezetten

Duitsers marcheren 'een stad' binnen, niet Rome want daar zijn geen fotootjes van te vinden. Screenshot YT.

Jawohl. Ein, Zwei, Links, Rechts …

Dáár zullen die Italianen vast heel veel vriendelijker van worden. Misschien kan Guy Verhofstadt zijn EU-leger de Alpenpassen laten bezetten, want dit gaat niet helemaal goed.

De uitspraak hierboven is van 30 mei en toen was niet duidelijk wat voor coalitie er zou komen, inmiddels heeft het schrikbeeld van Markus Ferber daadwerkelijk een coalitie gevormd, en die lijkt niet van plan om in te binden. Markus Ferber heeft sindsdien niet meer getwitterd.

City A.M. meldt:

Duits lid van het Europees Parlement waarschuwt dat de Troika naar Rome kan marcheren als Italië de crisis niet oplost

Brussel heeft het opnieuw gewaagd om de spanningen tussen de populistische partijen in Italië en de EU verder op te voeren, toen een Europarlementslid suggereerde dat ambtenaren “naar Rome zouden kunnen optrekken” om de controle over de financiën van het land over te nemen.

Het land is sinds het weekend in rep en roer geraakt, nadat pogingen om een ​​coalitie te vormen ineenstortten nadat president Sergio Mattarella zijn keuze voor de 81-jarige euroscepticus Paolo Savona als minister van Financiën had afgewezen.

De twee anti-EU-partijen, Five Star en de Noordelijke Liga, proberen al sinds de algemene verkiezingen in maart een coalitie te vormen. Maar de chaos van deze week heeft de markten zowel in Europa als daarbuiten geteisterd.

Gisteravond zei Markus Ferber, lid van het Europees Parlement, op de Duitse televisie dat de Trojka – de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds – die tijdens de Griekse schuldencrisis ingezet werd om Griekenland te knechten opnieuw kan worden opgeroepen als er een eurosceptische regering wordt gevormd.

“Het slechtst denkbare scenario is dat Italië failliet gaat. Dan zou de Trojka Rome moeten binnen marcheren en de Schatkist moeten overnemen,” zei hij. “Maar de schuld van Italië zou Europa’s grenzen overschrijden.”

Rome – Duitse soldaten interneren Amerikaanse krijgsgevangenen. Toen vochten ze tegen het internationale roofbankierskartel dat Duitsland de oorlog verklaard had. Dit keer verdedigt Duitsland hetzelfde kartel. Andere tijden. Screenshot YT.

Eerder deze week suggereerde EU-begrotingscommissaris Günther Oettinger dat de markten de kiezers zouden kunnen dwingen af te zien van hun steun aan de partijen.

Hij vertelde Deutsche Welle: “Mijn zorg en verwachting is dat de komende weken zal blijken dat de ontwikkelingen op de Italiaanse markten, in obligaties en in de Italiaanse economie zo ver zullen gaan dat het toch een signaal kan worden aan de kiezers om niet op populisten van rechts en links te stemmen.

“Dat heeft te maken met de mogelijke regeringsvorming. Ik kan alleen maar hopen dat dit een rol zal spelen in de verkiezingscampagne en een signaal zal afgeven om populisten van rechts en links geen enkele verantwoordelijkheid in de regering te geven.

De toenmalige voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, sloeg zijn interventie af en zei dat alle EU-instellingen “de kiezers moeten respecteren”.

Hij voegde eraan toe: “Wij zijn er om hen te dienen, niet om hen de les te lezen.


Waarna vandaag Juncker weer uit zijn slof schoot om de Italianen te beledigen:

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Duitse CSU-politicus wil opmarcheren naar Rome om het Italiaanse ministerie van Financiën te bezetten

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s