Nieuw

Christelijke vieringen in Duitse stad geannuleerd omdat gewapende bewakers en vrachtwagens om straten te blokkeren nodig waren

Jezus huilt.

De vieringen van het Corpus Christi werden in de Duitse stad Bergkamen afgelast vanwege hoge veiligheidseisen, bericht de lokale WA-krant.

Terwijl in andere katholieke gemeenschappen in de regio de Corpus Christi processies door de steden trokken, waren de straten van Bergkamen leeg.

De parochie van St. Elisabeth moest de processie op het Corpus Christi op korte termijn annuleren omdat er in te korte tijd extra veiligheidsmaatregelen getroffen moesten worden.

Nog maar twee weken geleden kreeg de stad de verordening om extra barrières op te werpen met twee bewaakte controleposten en wegversperringen met vrachtwagens.

“We konden dat in zo’n korte tijd niet uitvoeren,” zei dominee Thorsten Neudenberger op donderdag. “Binnenkort zal er een gesprek met de districtsbeheerder plaatsvinden om een oplossing te vinden voor volgend jaar”, voegde hij eraan toe.

Volgens Neudenberger waren er problemen in andere gemeenten vanwege de veiligheidseisen. In Schwerte bijvoorbeeld werd het processietraject uitgesteld.

In Keulen vierde kardinaal Rainer Maria Woelki met honderden mensen een openluchtmis op de Roncalliplatz. Daarna leidde de processie – vergezeld door vlagdelegaties van talrijke clubs – door het stadscentrum.

Op het Corpus Christi gedenken de christenen het Laatste Avondmaal, waar Jezus van oudsher brood en wijn aan zijn discipelen gaf als zijn lichaam en bloed. In de processies wordt de hostie als brood van het leven door de straten gedragen.

Volgens het aartsbisdom Keulen wordt Corpus Christi sinds de 13e eeuw op de tweede donderdag na Pinksteren gevierd.

Bron:

https://www.wa.de/nordrhein-westfalen/christen-feiern-fronleichnam-prozession-bergkamen-abgesagt-9913561.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Christelijke vieringen in Duitse stad geannuleerd omdat gewapende bewakers en vrachtwagens om straten te blokkeren nodig waren

  1. Merel // juni 3, 2018 om 00:12 //

    Jezus heeft alle reden om te wenen

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s