Nieuw

Arabisch is nu Zweden’s tweede meest gesproken taal na de instroom van migranten

Arabisch heeft het Fins ingehaald als de grootste minderheidstaal van Zweden, zegt taalkundige Mikael Parkvall in de krant Svenska Dagbladet.

Honderden jaren lang was het Fins de op één na grootste moedertaal in Zweden. Maar nu niet meer, met de opname van honderdduizenden migranten uit de derde wereld, is het Arabisch op de tweede plaats komen te staan.

– Een historische mijlpaal voor talen in Zweden: Arabisch is nu de op één na meest gesproken moedertaal van Zweden, zegt Parkvall.

De Zweedse taalkundige voegt daaraan toe dat de ontwikkeling een “historische mijlpaal” is, omdat het Fins volgens hem de op één na grootste taal van het land is “zolang Zweden als natie bestaat”.

Parkvall schat dat het aantal Arabisch sprekenden in het Scandinavische land van bijna 10 miljoen mensen “meer dan 200.000” is. Volgens zijn berekening is het aantal Arabisch sprekendend afgelopen tien jaar verdubbeld, terwijl de vergrijzende Finse diaspora snel sprekers heeft verloren.

Willian Hahne, lid van de partij Alternatief voor Zweden, reageerde op het nieuws op Twitter:

“Fins is al honderden jaren de op één na grootste taal in Zweden. Nu is het Arabisch. Honderden jaren lang waren Finnen de grootste minderheidsgroep in Zweden. Nu zijn het Syriërs.

Een andere gebruiker van de Twitter, KalleMedKepsen, zegt:

“De volgende mijlpaal is wanneer het Arabisch als moedertaal het GROOTSTE wordt. Het zal slechts enkele decennia duren.”

Zweden heeft in verhouding tot zijn bevolking de meeste asielzoekers in Europa opgenomen. Sinds 2015 heeft Zweden meer dan 200.000 migranten toegelaten op een bevolking van 9,9 miljoen mensen. In 2017 had ongeveer 24% van de bevolking een migrantenachtergrond.

Bron:

https://www.svd.se/arabiska-sveriges-nast-storsta-modersmal/av/mikael-parkvall

https://voiceofeurope.com/2018/06/arabic-becomes-swedens-second-most-common-language-after-migrant-influx/#.WxMCBOoQXC4.twitter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Arabisch is nu Zweden’s tweede meest gesproken taal na de instroom van migranten

  1. Otto Balpen // juni 3, 2018 om 00:32 //

    Etnocide, een vorm van genocide, u aangeboden door uw toekomstige moordenaars waar u zelf op gestemd heeft, met open ogen want GTST was belangrijker. Nou, in Zweden, het land van de Noormannen, zijn ze al zover, daar wonen alleen nog maar metroseksuele “mannen”, militante feministiese “vrouwen” importcriminelen en verkrachters cq. jihadisten. Mijn oordeel: het stemvee is zelf schuldig aan hun eigen uitroeing.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s