Nieuw

Veel Syrische vluchtelingen psychisch ongezond

Door: Jan-Willem Navis

DEN HAAG – Vier op de tien Syrische oorlogsvluchtelingen die de afgelopen jaren naar Nederland kwamen, zijn psychisch ongezond. Dat schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau in een studie over de eerste jaren in Nederland van 44.000 Syriërs die tussen 2014 en 2016 een verblijfsvergunning kregen.

Speciaal voor de SCP-studie deed het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzoek naar de psychische klachten.

Uit vragenlijsten blijkt dat velen kampen met bijvoorbeeld neerslachtigheid, onrust en slaapproblemen.

Van de Syrische nieuwkomers krijgt 41 procent het predicaat ’ongezond’. Onder Nederlanders tussen de 20 en 55 jaar ligt dit percentage tussen de 12 en 14 procent.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2109897/veel-syrische-vluchtelingen-psychisch-ongezond

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Veel Syrische vluchtelingen psychisch ongezond

 1. Slim van die exportlanden om hun mafketels op de trein naar het Noorden te zetten, volledig betaald door de buren van de Welkomstmeisjes (m/v/x/4x)

  Like

 2. Dus 4 op de 10 gaan rechtstreeks de Wajong in voor de rest van hun leven.
  Kunnen ze altijd nog zeggen dat ze echt niet allemaal in de bijstand zitten.
  En ze hebben een verklaring voor als er weer 1 met een bijl loopt te zwaaien.

  Like

 3. Duchesne // juni 1, 2018 om 09:06 //

  Mijn buurvrouw van ver in de 80 heeft sinds twee jaar ook last van neerslachtigheid, ze durft vanwege het afval dat de buurt is komen bevolken niet meer naar buiten.

  En even analyserend: er zijn geen opgewekte vrolijke moslims enkel gestoorde waanzinnigen met een grijns. Islam en genieten van het leven zijn twee tegenstrijdig heden, maar hoe kan het anders als de dood van anders gelovigen centraal staat in hun “wereldbeleving”…

  Liked by 1 persoon

 4. Fransdo // juni 1, 2018 om 09:27 //

  Ergo, als die zogenaamde oorlogslanden al hun misfits hier naartoe sturen, wie is er dan eigenlijk bezig met etnische zuivering? Zo krijgt de uitdrukking ‘minder, minder, minder’ opeens een geheel nieuwe betekenis.

  Zo zie je maar weer. De ene wordt hier vervolgd als die zoiets zegt(!) en de ander wordt aangemoedigd om zoiets te doen(!) aangemoedigd door allerlei verdragen zoals die van Straatsburg, Barcelona en Marrakesh.

  En hier maar lekker zwaaien met bijlen, op mensen inrijden of wild om je heen steken. Het Linkse Politieke deel heeft het aardig voor elkaar. Er is overigens een wetsartikel waarmee je die hele Linkse kliek zou kunnen aanspreken op de schade die ze daarmee inmiddels hebben veroorzaak en dat is artikel 6:99 en artikel 6:102 BW.

  Like

 5. Republikein // juni 1, 2018 om 11:35 //

  Met die baardmannetjes-nee, ze houden niet van vogeltjes- uit het Rif deden ze 50 jaar geleden idem dito want opgeruimd stond netjes.
  Hoe laat gaan ze naar huis, ik ben het een beetje zat allemaal.

  Liked by 1 persoon

 6. ‘…….onder Nederlanders tussen de 20 en 55 jaar ligt het percentage tussen de 12 en 14 procent…’

  Gezien de cijfers valt ‘islamofobie’ dus (vooralsnog) niet onder het kopje ‘ongezond’…??

  Kwestie van tijd waarschijnlijk!

  Like

 7. paulzwueste // juni 1, 2018 om 16:25 //

  Breinbrouwsel.
  Als ik bezoek heb wat me niet aanstaat kom ik op een gegeven moment in pyama naar beneden
  met mijn gebit in een glas water op het tafeltje naast me.
  Je zou dit ook met je islamitische buren kunnen proberen, maar je loopt de kans dat ze denken dat je inmiddels bekeert bent.

  Like

 8. En maar gek vinden dat de gezondheidszorg gestegen is. Wat een lul die vent van het CBS. Steeds achter de feiten aan hobbelen.
  Er wordt steeds gezegd dat een vluchteling een tijdelijke status heeft maar ik zie ze niet terug gaan. En dat al tientallen jaren zo.
  Ik hoop echt dat Italië de boel laat springen samen met de Oostblok landen. Hebben we de ellende van een failliet Europa maar achter de rug.

  Like

 9. Fransdo // juni 1, 2018 om 21:44 //

  Precies Stef, en zo lul je overal een punt aan. Jij en ik hebben ook een tijdelijke status op deze aarde.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s