Nieuw

Nieuwe Italiaanse regering legt gelijk het mes op tafel – ministers: Trap Duitsland uit de eurozone

Italië: Conte neemt het officieel over van Gentiloni

Op de valreep heeft Italië dan toch de coalitie gekregen waar het voor gestemd heeft en is de zoveelste EU-staatsgreep afgewend. Iemand heeft kennelijk begrepen dat dat tot nóg veel grotere woede in Italië zou leiden en dat bij nieuwe verkiezingen Lega nog veel groter zou worden zoals recente peilingen aangaven.

Voorwaarde was dat euro- en Duitsland criticus Paolo Savono geen minister van financiën zou worden. Nu heeft hij Europese Zaken gekregen en het is maar de vraag of ze daar in Brussel blij van zullen gaan worden. Giovanni Tria, die nu minister van financiën is, sluit zich alvast aan bij Savono.

The Express schrijft:

Trap Duitsland uit de eurozone: De nieuwe ministers van Italië lanceren schokaanval op Merkel

De nieuwe Italiaanse coalitie heeft twee ministers die een verbluffende aanval op Angela Merkel hebben ontketend en geëist hebben dat Duitsland gedwongen wordt de euro te verlaten. Paolo Savona, 81, de anti-euro econoom die door president Sergio Mattarella werd doorgelicht, lanceerde de aanval en zijn standpunten werden gesteund door de net benoemde minister van Financiën Giovanni Tria, die zei dat hij “het er volledig mee eens” was.

De heer Savona, die door voormalig minister van Financiën Ignazio Visco is omschreven als “suïcidaal anti-Duits”, had eerder gezegd dat Italië niet per se uit de eurozone hoeft te stappen om te herstellen van de langdurige financiële strubbelingen – en dat in plaats daarvan Duitsland dat zou moeten doen.

Hij legde uit: “Het is Duitsland dat de euro moet dumpen omdat het groeiende overschot van zijn economie niet verenigbaar is met het stelsel van vaste wisselkoersen dat de eurozone reguleert”.

“Of in ieder geval akkoord gaan met een systeem dat tariefwijzigingen accepteert”.

De heer Tria betuigde zijn steun aan dit standpunt door in een commentaar op de nieuwssite Formiche.net te zeggen dat dit een “serieuze economische analyse was en geen uitbarsting van anti-euro politici”.

Hij stelde dat het “tijd is om veel taboes” over de euro te doorbreken en dat het nu ook nodig is om “alternatieve oplossingen” te vinden voor de manier waarop de eurozone wordt gereguleerd.

En in een ander artikel dat op Duitsland was gericht, voegde de heer Tria eraan toe: “Het groeiende overschot van de Duitse economie laat zien dat monetaire expansie, zonder een beleid dat de economische convergentie tussen de verschillende landen bevordert, alleen maar leidt tot een onbalans die ons in conflict brengt met de rest van de wereld”.

Nadat president Mattarella zijn veto had uitgesproken over de benoeming van de heer Savona tot minister van Financiën, waardoor een politieke crisis was ontstaan die de markten en het land in chaos heeft gestort, is de heer Savona gekozen tot minister van Europese Zaken.

Deze stap zou een anti-Duits front kunnen vormen, de heer Savona zal in zijn nieuwe rol met Brussel onderhandelen en over EU-kwesties in het buitenland spreken, terwijl de heer Tria in Rome een eurosceptisch beleid zou kunnen voeren.

De heer Tria, die de functie van hoofd van de Faculteit Economie van de Tor Vergara Universiteit in Rome heeft verlaten om zijn ministeriële taken te vervullen, is niet nieuw met eurosceptische standpunten.

Vorig jaar riep hij op tot een debat over de euro in zowel Italië als de rest van Europa.

Hij zei: “Mensen die oproepen tot het onvoorwaardelijk verlaten van de euro als remedie tegen alle kwalen, hebben het niet bij het rechte eind, maar de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, zegt ook niet: “De euro is onomkeerbaar”, als hij geen duidelijkheid verschaft over de voorwaarden en het tijdschema voor de hervormingen die nodig zijn om te overleven.

Tijdens een conferentie op 14 mei sprak de heer Tria, 69, zijn steun uit voor het beleid dat de regering onder leiding van Giuseppe Conte en de populistische leiders Lega’s Matteo Salvini en Five Star Movement’s Luigi Di Maio naar voren hebben gebracht.

Sprekend over het lage vlaktaks belastingtarief dat zij willen opleggen, zei hij: “Het doel van de vlaktaks valt samen met het doel om de belastingdruk te verminderen als politieke voorwaarde om de groei te bevorderen”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Nieuwe Italiaanse regering legt gelijk het mes op tafel – ministers: Trap Duitsland uit de eurozone

 1. Hb. Schwarz // juni 1, 2018 om 21:28 //

  Hahahahaaaa ja ze hebben wel gelijk, maar het is niet de realiteit. De Duitse is de EU motor en is financieel gewoon hard nodig, anders het stort het vierde EU rijk absoluut in.
  Dus het gezeik zal voorlopig blijven, of de Italianen moeten wel een heel vreemde koers gaan varen!

  Liked by 1 persoon

 2. Hb. Schwarz // juni 1, 2018 om 21:28 //

  Exact! De eu IS Duitsland en vice versa.

  Waar zij kort geleden -en meermaals- bij een groot deel van de Europese landen in militair uniform door ‘de voordeur’ binnen kwamen, komen zij nu in driedelig grijs en een zak geld door de achterdeur om hun dictaten op te leggen.
  ’t Is een constante herhaling van zetten. En zoals bekend telkens weer met een desastreuze afloop.

  Dat het eu Hauptkwartier in Brussel zetelt ipv Berlijn is vanwege het simpele feit dat dit al te ‘doorzichtig’ zou zijn geweest.

  Liked by 1 persoon

 3. Duchesne // juni 1, 2018 om 23:40 //

  Het oude Europa met eigen muntkoersen en economische verschillen had vele voordelen, een ervan was dat een land dat economisch minder presteerde maar wel veel geld uitgaf zijn muntwaarde zag dalen, wat weer dwong tot daling van uitgaven en door de lagere waarde van de munt trok het weer investeerders aan, en in het zuiden in landen die vooral van het toerisme afhankelijk waren werd het goedkooppste land meestal ook het meest bezocht, wat de koers weer omhoog bracht en extra inkomen bracht. Een schommelende economie, maar juist op die manier en in combinatie met andere landen hun munt ook een stabiele factor. Ging je voor mei Franse Francs kopen betaalde je lange tijd 33 cent per Franc, kocht je ze in Juli betaalde je 42 cent of meer….jarenlang was dit een vast gegeven…

  Tegenwoordig is op vakantie gaan naar Frankrijk een dure grap, en een steeds gevaarlijkere onderneming. en de Franse ondernemers die hun inkomen uit het toerisme moeten halen…..vele zijn alles kwijt of leven op een fractie van hun vroegere inkomen…welvaart?

  De Euro heeft geen meerwaarde, het enige voordeel is dat de wisselkoersen geen geld meer kosten, maar de prijzen zijn overal in verhouidng veel meer gestegen en de waarde van dingen is in oud geld soms absurd geworden…zelfs als je er twee decennia bij incalculeerd. Een soort constante inflatie die niemand merkt omdat het over het hele EU gebied plaatsvind….je kunt stellen dat ergens per gebruikte euro een vijfde deel in een leegte verdwijnt, of is 1.50 euro/ FL .3,30 voor een krop sla een goede prijs? Of een brood voor 2.20 euro / FL 4,84 …?

  De euro heeft alle natuurlijke balans in dingen weggehaald en word kunstmatig ingezet om de bevolking te verarmen. Daar zit een stuk van het probleem, teveel welvaart onder de bevolking, teveel reserves opgebouwd in pensioenfondsen en andere zaken. De provisiekast is vol en dus word er uitgedeeld, zodat de provisiekast weer leeg is en er ingeleverd moet worden, zowel op bezit als op rechten.

  En die euro, die gaat steeds minder brood waard zijn, enkel en alleen door de opzet ervan. Omdat het te lang duurt koopt de EU met extra gemaakt geld de staatsschulden en obligaties op van alle landen, en word dus met een munt die niet gedekt is in alle stilte eigenaar van de lidstaten….het einde van de euro is zelfs noodzaak om een vierde rijk te stichtten, en zo kunnen alle landen met een totaal failliet toch een unie vormen teriwjl de burgers van de ene op de andere dag niets meer bezitten. Met die opzet is een EU leger wel gerechtvaardigd, want dankbaarheid zal de burger niet tonen.

  En Brussel? Nou, iedere maand verhuisd alles even voor een paar dagen naar Straatsburg, en op ene dag blijft alles daar na de werkweek staan, om nooit meer naar Brussel terug te keren…..zo lost de EU de migranten overlast op, door zelf elders te gaan. Het kan ook een andere plaats worden, en vele mensen in Brussel die nu werk hebben worden straks overbodig…..en vallen in het totale niets…
  Het Europarlement, ze zullen alle afvaardiging van landen op een geven moment gaan halveren, mogelijk tot een kwart terug brengen, simpelweg omdat er geen beslissende stem meer uit een parlement komt, het zal er zijn voor de vorm.
  Wie juist inhaakt heeft levenslang een vet loon en bescherming, wie buiten de boot valt of niet de juiste kont kust zal vroeg of laat weer tot het klootjes volk behoren.

  Binnen de Eu is men op alle manieren druk doende een deel van de partijen die Euro sceptsich zijn of niet in dezelfde lijn denken af te breken, men doet dit met EU geld op zowel EU als nationaal niveau, onder andere door bepaalde NGO’s en andere groepen uit de EU pot te financieren om reguliere “rechtse” partijen zoals bijvoorbeeld het
  Front national of de PVV of AFD kapot te krijgen.
  Dat mes snijd aan twee kanten, de EU kant en de nationale regerings kant. Het systeem is doorweekt op alle niveaus met lieden wiens boterham bestaat bij de gratie van hun partij. Dat verander je niet met woorden, en op die niveau’s worden eventuele ongewenste regerings wisselingen die niet naar wens zijn gestagneerd en de grond in geboord. Er zitten vele Romeinen gaten te boren in de wegen…
  Deze politek afhankelijke sector pleegt moorden om politiek macht te behouden, het is hier in Nederland niet anders dan in andere landen op de wereld, de corruptie en machtsspelletjes zijn hier gewoon minder zichtbaar en de spelers hebben vaak geen behoefte in het voetlicht te staan, iets wat in vele culrturen een aangeboren drang is.

  Het kaartenhuis dat EU heet kan op vele manieren vallen, alleen zal het altijd de burger zijn die de klappen krijgt. De verantwoordelijken zullen met hun buit elders een veilige haven weten te vinden of al hebben, en er zijn nog een hoop zuid Amerikaanse landen die graag een koning willen die met “eigen” geld zich vestigd….

  Hen met veel geld hebben hun vluchtoord voor hun famillies al gekozen en voorbereid, incluis alle documenten die daarbij horen…..deze lieden kennen de toekomst van Europa al, ze waren zelf mede architekt of aten vaak van dezelfde tafel als de gewetenlozen die de arena genaamd Europa vullen….

  Liked by 1 persoon

 4. Duchesne // juni 2, 2018 om 00:00 //

  P.s. De inflatie waar de euro aan onderhevig is maakt dat de verhoudign tussen inkomen en noodzakelijke uitgaven elkaar kruisen, en mensen in de lage inkomens cq met een afroep of beperkt contract dus nu de schulden ingaan, ongeacht of ze werken en zonder overbodige uitgaven. De eindafrekening van gas bijvoorbeeld die dit jaar veel hoger uitvalt, de energie belasting die daarop zit is voor de staat een leuk extra inkomen maar voor vele burgers een vakantie die niet meer mogelijk is. Of een enkele reis de schulden in. Velen in Nederland zitten al in de schulden, en velen komen er in dit leven niet meer uit. En in de schulden komen kan op vele manieren, waarbij er een aantal mogelijkheden zijn waarbij de persoon zelf geen enkele schuld betreft maar waar een systeem faalt bescherming te bieden of correct te functioneren, al dan niet opzettelijk. Het zal niet beteren…

  Zoals ik al schreef, de lijnen van inkomen en noodzakelijke uitgaven zijn elkaar aan het kruisen, voor vele zaken is geen alternatief meer. Een moestuin is bij de meeste woningen niet mogelijk, een volkstuintje ergens een kilometer verder word leeggeroofd, zelf hout hakken en stoken is ook een kleine groep weggelegd, water opslaan om bijvoorbeeld de wc’s mee te spoelen vaak onmogelijk of verboden….en dus is er de verplichting tot afname van een leverancier met verschillende namen….

  Om te kunnen werken is een eigen vervoermiddel in veel gevallen noodzakelijk, het openbaar vervoer netwerk is enorm gekrompen en reizen met de trein is een dagelijke gok of je aankomt. Werken en een vervoermiddel nodig hebben betekend een vaste last die bij velen een deel van het loon opslurpt en waardoor velen als ze gaan rekenen onder het bestaansminimum uitkomen. We noemen dat armoede, de balans of verhouding tussen werken en inkomen en de meerwaarde ervan is weg, en dit stukje motivatie gaat steeds verder uit elkaar.
  Wanneer werken om enkel te kunnen overleven is bereikt spreek je van slavernij, de regering zal spreken van economie maar donders goed weten dat het slavernij is. Het doel van het geheel van chaos, totale macht.

  De factor veiligheid laat ik even buiten beschouwing, maar we zijn een samenleving die van onderaf kapot gevreten word door verkeerd beleid van bovenaf. En veiligheid, of beter een gebrek eraan geeft macht aan hen die het probleem weten te beheersen. Vaak zijn dat dezelfde die het probleem hebben gecreerd….

  Like

 5. We krijgen dan een Neuro en een Zeuro. Maar ja, waar laat je de Fransen dan?
  Financieel horen ze in de Zeuro, maar de Duitsers houden hun vijande liefst zo dich mogelijk tegen de borst. En de Fransen zijn te trots om te accepteren dat ze bij de Zeuro horen. Komt bij dat ze in dat kamp minder kunnen parasiteren. Van Nederland krijgen ze elke paar jaar een leuk kadootje. Fokker kapot, KLM overgenomen door een bedrijf dat eigenlijk failliet hoort te zijn. Hollandse Signaal overgenomen, TGV hier door de strot gedouwd en ga zo maar door.

  Like

 6. Als ik het artikel -Duitse CSU-politicus wil opmarcheren naar Rome om het Italiaanse ministerie van Financiën te bezetten- wil lezen lukt dat niet, de pagina wordt niet gevonden?

  Liked by 1 persoon

 7. paulzwueste // juni 2, 2018 om 18:44 //

  Ik zeg het kort en bondig, en behoef geen ellenlange teksten die in de meeste gevallen niet gelezen worden….

  “VIVA ITALIA.”

  Wat denk je daarvan…

  Like

 8. Kokkelkorn // juni 3, 2018 om 11:39 //

  Rutte en Pechthold ,met Buma samen hebben de slavernij ingevoerd. Het is de opzet van Brussel, gedirigeerd door oppper satan Soros. Ons eigen volk zal vernietigd worden ,als wij ons niet ertegen verzetten. Als wij een vredige wereld willen .moeten we van hun af, met hun zal een catastrofe worden. Hun bedoeling, ons Nederlanders te verruilen voor een volk zonder enige waarde. Moeten wij rasechte Nederlanders dit pikken? Ik zeg NEE, vecht terug , en we moeten uit de EU. METEEN, ze zullen ons vernietigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s