Nieuw

Nieuw Zweeds rapport: gemiddeld kost een vluchteling € 7.400 per jaar – voor de rest van zijn leven

Pixabay.

Volgens een nieuw rapport van een groep deskundigen van Expertgruppen voor Studies in de Openbare Economie, ESO, is de  vluchtelingen-immigratie een verliespost voor Zweden – de gemiddelde vluchteling kost de staat 74.000 kronen (€ 7.400) per jaar .

– De onzekerheid in de berekeningen zijn groot, maar geeft aan dat na nettoherverdeling via openbare financiën een gemiddelde vluchteling gedurende zijn hele leven in Zweden een gemiddelde van 74.000 kronen per jaar kost, staat in het nieuwe ESO rapport, schrijft het Zweedse staatstelevisiekanaal SVT Nyheter.

Joakim Ruist, econoom en migratieonderzoeker, auteur van het rapport, bestudeerde het niveau van tewerkstelling van vluchtelingen van 1983 tot 2015. Het resultaat toont aan dat het in de onderzochte periode moeilijker is geworden voor vluchtelingen om op de arbeidsmarkt te komen. De integratie ging gemakkelijker in de jaren tachtig.

Er zijn verschillen in hoe goed de verschillende groepen vluchtelingen terechtkomen, afhankelijk van de landen waar ze vandaan komen. Vrouwen hebben ook een aanzienlijk lagere werkgelegenheidsgraad dan mannen. De immigratie van vluchtelingen als geheel is echter een kostenpost voor de overheidsfinanciën.

In de beginjaren zijn vluchtelingen het duurst. Later kunnen ze een positieve bijdrage leveren aan de schatkist, maar dat compenseert niet de kosten in de vroegere jaren en later wanneer zij met pensioen gaan.

Joakim Ruist is echter van mening dat het niet mogelijk is om te zeggen dat de integratie vandaag de dag een mislukking is, en dat er met andere parameters rekening moet worden gehouden dan alleen de economie.

– Er is geen maatstaf waarvan men zeker kunt van zijn dat men echt weet waar men over praat wanneer men zegt het gelukt of mislukt is, maar we kunnen constateren dat het altijd al moeilijk is geweest om vluchtelingen op de arbeidsmarkt te brengen.

Bron:

https://eso.expertgrupp.se/rapporter/tid-for-integration/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-eso-rapport-flyktinginvandring-en-kostnad-for-sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

7 Comments on Nieuw Zweeds rapport: gemiddeld kost een vluchteling € 7.400 per jaar – voor de rest van zijn leven

 1. Fransdo // juni 1, 2018 om 19:54 //

  Hier kost dat minstens hetzelfde. Dat is ook de reden dat de BTW wordt verhoogd, de bekeuringen in vijf jaar verdubbelen, de accijnzen op tabak al 75% bedragen in vergelijking met hetzelfde pakje zonder accijns, de benzine aan de pomp zonder accijns maar twee kwartjes zou kosten en de AOW leeftijd is verhoogd en zo kan ik bijna eindeloos doorgaan met redenen waarom wij als burger dat Links hobbyisme betalen, geld dat aan ons toebehoort en eigenlijk aan ons terug gegeven zou moeten worden.

  Liked by 3 people

 2. Feniks // juni 1, 2018 om 20:12 //

  Lijkt mij een hele lage schatting.

  Like

 3. Fransdo // juni 1, 2018 om 20:22 //

  Feniks. Ja natuurlijk is dat een hele lage schatting, Hier kom je daar bij alleen bijstand al boven uit en dan heb ik het nog niet eens over Zorgkosten, huurkosten, huurtoeslag, zorgtoeslag, gratis tandartskosten en fysiotherapie, politie-inzet, gevangenisbewaarders-inzet, ziekenhuiskosten van neergestoken of omver gereden burgers, AZC’s, bed- bad- broodregeling, beroofde burgers en de kosten van het programma Opsporing-verzocht enz. enz.

  Het blijkt ook dat dit rapport is opgemaakt door ‘deskundigen’. Nou, die hebben er dan lekker veel kijk op gehad.

  Like

 4. Fransdo // juni 1, 2018 om 20:22 //

  Oftewel, hoe achterlijk denken ze eigenlijk dat wij als burgers zijn?

  Like

 5. “De integratie ging gemakkelijker in de jaren tachtig.”
  Duh, Dat was een compleet andere groep, in een tijd zonder mobiel en internet.
  En die Vietnameese bootvluchtelingen zijn ons nog eeuwig dankbaar dat we ze hebben opgevangen. Die hebben nu hun eigen zaakjes en betalen gewoon mee aan alle belastingen.

  Like

 6. Johan P // juni 2, 2018 om 19:31 //

  Klinkt wel heeeeeeeel erg laag ingeschat. Maar goed, het is een begin van de erkenning dat het alleen maar geld kost

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s