Nieuw

Macron tegen Trump: EU zal hard terugslaan

President Trump. Screenshot YT/CNN

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdagavond in een telefoongesprek met Donald Trump gezegd dat zijn beslissing om de importheffingen op Europees staal en aluminium te verhogen ‘illegaal’ zijn, ‘een vergissing’ en dat de Europese Unie ‘hard en proportioneel’ zal terugslaan.

Dat meldt het Elysée donderdagnacht. De Franse president, die vriendschappelijke banden aanknoopte met zijn Amerikaanse ambtgenoot, riep Trump ook op om samen te werken met de Europese Unie, China en Japan om de regels van de Wereldhandelsorganisatie te versterken. Het Elysée zei niet wat de reactie van Trump was.

Ook de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz uitte zware kritiek op de beslissing van Trump. ,,Het Amerikaanse besluit om heffingen in te stellen op de import van staal en aluminium is onwettig en slecht voor de internationale betrekkingen,” aldus Scholz, terwijl hij op weg was naar de G7-ontmoeting in het Canadese ski-oord Whistler.

Lees verder:

https://www.ad.nl/buitenland/macron-tegen-trump-eu-zal-hard-terugslaan~a7fbb7d6/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7258 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Macron tegen Trump: EU zal hard terugslaan

 1. Wil die nu de Napoleon gaan spelen?

  Like

 2. F1802 // juni 1, 2018 om 12:07 //

  Zijn die zogenaamde eu bazen nou helemaal van de pot gerukt om in naam van de Europese bevolking zo’n uitspraken te doe tegen Trump? Hallo Macron, Supersofte eikel die je bent, bemoei je eens met je eigen zaken, snotneus!

  Liked by 1 persoon

 3. Alle westerse regeringen waren en zijn tegen Trump en dat zullen ze weten ook.
  Wie de bal kaatst……

  Like

 4. paulzwueste // juni 1, 2018 om 16:18 //

  De EU zal hard terugslaan… en Trump zal héél hard lachen…!
  Iedereen vergeet dat Europa uberhaubt nog bestaat dankzij de hulp van de Amerikanen tijdens WOII en “de IJzeren Gordijn”-periode dat Ruslands communisme vernietigde.
  Als Trump zijn Amerikaanse troepen uit Europa zou terugtrekken… staat Europa helemaal alleen, zonder defensie van enige betekenis tegenover vijandig-gevaarlijke Arabische landen en de de klassieke dreiging van Rusland.
  Niet dat Trump dat zou doen, maar dit voorbeeld illustreert de werkelijk belachelijke grote bek van de EU die geen vuist zal kunnen maken.
  Trump weet dat en laat de EU gewoon keihard tegen de muur lopen.
  Amerika heeft te allen tijde de grootste en zwaarste troeven in handen.
  Bovendien heeft de EU in Trump een “tegenstander” die dermate slim is en realistisch durft te zijn, dat ze in Brussel geen enkele kans maken.
  Zonder vriend Amerika, met vijand Rusland en verder geen enkele steun van welke grote mogendheid ook en bovendien met de ondergang voor ogen door de Brexit, de tegenwerking van Hongarije, Polen, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakijë en de steeds duidelijker worden afkeer van Italië, heeft de EU geen enkele kans.

  Het rottingsproces kan nog lang duren omdat Duitsland en Nederland de verrotte EU financieel zullen blijven steunen .
  Maar ook dat zal eindigen.

  Like

 5. “De Eu zal hard en proportioneel terugslaan” ……waarmee en hoe? het verschil tussen de schijnwereld van de Europese leiders die denken dat ze in en vesting leven en de VS die een president heeft die doet wat hij zegt ,de ene leven in een ivoren toren ,de andere met zijn twee voeten op de grond.

  Europa kan geen vuist maken ,vroeger niet en nu zeker niet ,het Europees gedrocht dat de unie wordt genoemd is een Titanic zonder reddingssloepen ,ook de unie zinkt en ook de burgers van de unie wordt verzwegen dat het zinkt , het blijven drukken van de noodzakelijke fondsen kan niet blijven duren , en dan heb je de Italiaanse kwestie die wel eens de doodsteek zou kunnen zijn voor de unie ,om dan in naam van de unie de gunsten van een bevriend land in opspraak brengen door loze dreigementen in niet alleen belachelijk maar tevens heel gevaarlijk.
  Enkel als zijn voormalige werkgever de rotschild bank er een ,door ons ongekend , belang bij heeft is het misschien nog ergens te plaatsen, in alle andere gevallen is het en megalomane houding die verstrekkende gevolgen kan hebben, niet voor de elite maar voor de man in de straat ,overal in Europa…………

  Like

 6. Raveltje // november 8, 2018 om 23:12 //

  In Amerika waren ze niet te spreken over euro, de EU. En de invasie van migranten moet Trump ook niets van
  hebben. Trump kijkt naar de belangen van eigen land. Terwijl wij in de middeleeuwen belanden. En als alles
  weer mis gaat in Europa moet Amerika ons voor de zoveelste keer uit de shit halen. Het lijkt meer op oorlog
  dan samenwerking. Ik kan me best voorstellen dat Trump er schijnt aan heeft om zulke ‘vergaderingen’ bij
  bij te wonen als je hatelijke reacties krijgt. Als Macron deed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s