Nieuw

De Cacaofabriek in Helmond weigert kunstwerk over Allah – omdat moslims er mogelijk aanstoot aan nemen

Chicken

Door: Bart Hoffman

HELMOND – De Cacaofabriek in Helmond heeft een kunstwerk op voorhand geweigerd, omdat moslims er mogelijk aanstoot aan nemen. Kunstenaar Jordy Koevoets is woedend op de culturele instelling.

De expositie van Jordy Koevoets in De Cacaofabriek is er nooit gekomen, omdat de directie een van zijn kunstwerken heeft geweigerd. Met een ‘korte, niet beledigende tekst’ over Allah wilde de Bredase kunstenaar bezoekers van de tentoonstelling prikkelen. Mensen zouden op basis van die tekst hun eigen beeld van Allah kunnen vormen. In de islam wordt het als godslastering gezien om Allah af te beelden.

Uiteindelijk kwam de tekst er nooit. Het werk van Koevoets werd namelijk op voorhand geweigerd door De Cacaofabriek. De beeldend kunstenaar begrijpt niets van die beslissing. ,,Ze wilden me juist hebben vanwege mijn kritische noot en tegendraadse houding. Ze wisten wat ze konden verwachten”, zegt Koevoets. ,,Ze hadden me vooraf moeten vertellen dat de belangen van het publiek op de eerste plaats komen. Dan had ik bij het eerste telefoontje al meteen bedankt voor deelname.”

Lees verder:

https://www.ed.nl/home/de-cacaofabriek-in-helmond-weigert-kunstwerk-over-allah~a170d762/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on De Cacaofabriek in Helmond weigert kunstwerk over Allah – omdat moslims er mogelijk aanstoot aan nemen

 1. Angst voor moslims in eigen land …

  Like

 2. paulzwueste // juni 2, 2018 om 18:41 //

  Welnee.
  De kunstenaar krijgt niet betaald.
  Ik zou ook zogenaamd woedend zijn.
  Men vind de islam belangrijker dan de geniale kunstenaar…
  Doe er wat aan, zogenaamde chocoladekunstenaar van de chacoladefabriek…!
  Hahahahaha!!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s