Nieuw

Verplichte integratiescholen voor kinderen in moslimgetto’s van Denemarken

Foto: De beruchte migrantenwijk Birkeparken in Vollsmose. © Privé 

In een breed gedragen overeenkomst tussen de Deense regering, de sociaaldemocraten en de Deense Volkspartij is besloten een verplichte deelname aan integratiekleuterscholen in te voeren voor alle jonge kinderen in, wat in Denemarken wordt genoemd, de migrantengetto’s. In de eerste omgang zullen ongeveer zevenhonderd kinderen onder de beslissing vallen.

De kleuterschoolactiviteiten die de komende zomer worden gelanceerd zullen voor de ouders gratis zijn, maar de aanwezigheid is zoals op een normale school verplicht. 25 uur per week zullen de kinderen van niet-westerse allochtone ouders in woonwijken met een hoge werkloosheid, criminaliteit en islamitisch extremisme de Deense normen en waarden leren. Het leren gebeurt via spelletjes en activiteiten en begint op de leeftijd van één jaar.

Net als Zweden heeft Denemarken problemen met segregatie en een slecht functionerende integratie. Het heeft 55 gebieden die als “bijzonder kwetsbaar” zijn gedefinieerd, en het is daar dat de kinderen nu actief worden opgeleid in de Deense samenleving, tradities, festivals en democratische normen en waarden.

Ouders die hun kinderen niet laten inschrijven of de kinderen thuishouden van de activiteiten lopen het risico hun kinderbijslag te verliezen.

De beslissing heeft brede steun in het Deense parlement en is onderdeel van de zogeheten “getto overeenkomst”, ingegeven door de wens om kinderen in disfunctionele buurten een betere start in het leven te geven en de mogelijkheid om zich te mengen in de Deense samenleving.

Minister van Kinderen en Sociale Zaken Mai Mercado legt uit:

– Kinderen die opgroeien in een kwetsbare wijk hebben niet dezelfde kansen als kinderen in andere delen van het land. Als je opgroeit in een parallelle samenleving en geen Deense waarden kent, moet je ze leren.

– Men ziet duidelijk dat kinderen in kwetsbare gebieden niet zoveel naar de kleuterschool gaan als kinderen in andere delen van het land. Het is belangrijk dat deze kinderen op tijd in het systeem arriveren en ze op het juiste niveau blijven. We moeten ze een betere start in het leven geven.

De algemene doelstelling van de breed gedragen “”getto overeenkomst”, die nu door de conservatieve regering de sociaal-democraten en de Deense Volkspartij wordt uitgevoerd, is dat Denemarken in 2030 volledig vrij moet zijn van de getto’s.

Een ander geprezen onderdeel van de overeenkomst is een voorstel om de mogelijkheid van het opleggen van strengere straffen voor misdaden begaan in de getto gebieden te introduceren. De regering en de andere partijen achter het voorstel zeggen dat het de steun heeft voor dit plan onder de gezagsgetrouwe inwoners van de gettogebieden, die in de eerste plaats de slachtoffers zijn van ernstige misdrijven en gedwongen worden in onzekerheid en angst te leven.

Bron:

https://samnytt.se/obligatoriskt-integrationsdagis-for-barn-i-danmarks-invandrarghetton/

https://www.dr.dk/nyheder/politik/700-boern-tvinges-i-dagtilbud-se-hvor-i-landet-de-bor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

10 Comments on Verplichte integratiescholen voor kinderen in moslimgetto’s van Denemarken

 1. paulzwueste // mei 31, 2018 om 20:34 //

  Ben benieuwd!

  Like

 2. antiislamnu // mei 31, 2018 om 22:26 //

  Nogal ruim genomen 12 jaar dat betekent dat ze al weten dat het niets zal helpen.
  De oorzaak zijn de moskeeën die integreren verbieden en haat zaaien de overheid weet dit ook wel maar is gewoon te laf om dit aan te pakken.

  Like

 3. Ja, en als ik naar Canada wil emigreren zal ik ook aan eisen moeten voldoen zoal de taal kennen, een kunde hebben welke een bijdrage is aan de maatschappij en wellicht de nodige cash om mijn inburgering te overkomen. Dat is normaal en geen discriminatie. Maar waarom geld dit niet voor armoede vluchtelingen uit het midden-oosten en afrika? Want dan is het op eens wel discriminatie???

  Like

 4. En maar blijven trekken aan een dood paard sorry, ezel. Keer op keer en nog maar weer. Geen hond in de beschaafde wereld die ook maar een seconde zit te wachten op welke achterlijke islamiet dan ook.
  En maar door blijven gaan met ‘geld verbranden’ mbt het starten van allerlei projecten om dit achtergebleven zandvolk de moderniteit te willen bijbrengen.

  Wanneer er al ergens energie en geld in gestoken zou moeten worden dan is het de 1-daagse cursus, “hoe pak ik zo snel mogelijk m’n geit, nageslacht en overige rommeltjes bij elkaar zodat ik overmorgen een goede start heb in mijn land van herkomst “.

  Like

 5. Duchesne // juni 1, 2018 om 01:43 //

  Verraad! Vaccins voor meningkokken bacterie niet voorradig, maar…..Er is genoeg vaccin voor mekkagan­gers, maar daar buiten is het nauwelijks verkrijg­baar
  Hans van Vliet
  Volgens het RIVM is er wél genoeg vaccin voor reizigers die van plan zijn deel te nemen aan de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Van 19 tot en met 23 augustus vindt de jaarlijkse hadj naar het Saoedi-Arabische Mekka plaats. Van Vliet: ,,Er is genoeg vaccin voor mekkagangers, maar daar buiten is het nauwelijks verkrijgbaar.’’ De regering van Saoedi-Arabië verplicht reizigers om zich in te enten tegen meningokokken type ACW en Y. (af.nl)

  Like

 6. Merel // juni 1, 2018 om 02:47 //

  God bless the children off our own

  Like

 7. Republikein // juni 1, 2018 om 03:24 //

  En morgen gezond weer op.

  Like

 8. skeeter // juni 1, 2018 om 04:30 //

  Hein // mei 31, 2018 om 22:42 //
  Gewoon via het grootste hell hole derde wereld land, ben je zo binnen.

  Like

 9. Die kinderen moeten toch een keer na huis na schooltijd.
  Dan wordt al die integratie rommel er weer uit gewerkt/ gehaald, omdat de ouders het verbieden.
  Ze zitten op die school omdat ze anders gekort worden op hun geld, niet omdat ze willen integreren, anders hadden ze die school niet nodig.

  Like

 10. Getto overeenkomst….de gil van het jaar, hahaha.
  Ja dat gaat zeker helpen [not]

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s