Nieuw

Omstreden As Soennah-moskee is ‘goed doel’ en krijgt belastingvoordeel

As Soennah-moskee Ⓒ GOOGLE MAPS

De omstreden As Soennah-moskee in Den Haag, waarvan Nieuwsuur en NRC aantoonden dat er lovende preken worden gehouden over meisjesbesnijdenis en de jihad, profiteert als ‘goed doel’ van belastingvoordelen. De moskee heeft de zogeheten ANBI-status.

Staatssecretaris Snel, die over de Belastingdienst gaat, schrijft dat in antwoord op een reeks vragen van het CDA in de Tweede Kamer.

Voor de status van ‘goed doel’, de ANBI-status, is het nodig dat de instantie het algemeen nut dient. Snel geeft toe dat het aanbevelen van vrouwelijke genitale verminking en het stenigen van mensen in strijd met het algemeen belang is.

Uit de antwoorden blijkt verder dat ongeveer alle buitenlandse “publiekrechtelijke lichamen” de ANBI-status en dus belastingvoordeel kunnen krijgen. Dat zou ook gelden voor de voorbeelden die het CDA noemde, zoals het Turkse ministerie van godsdienstzaken Diyanet, de Iraanse atoomenergie-organisatie en de organisatie voor Noord-Koreaanse gevangenissen en concentratiekampen.

NOS >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8998 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Omstreden As Soennah-moskee is ‘goed doel’ en krijgt belastingvoordeel

 1. Dus dit SLOOPKABINET ondersteunt deze vrijbrief en het belastingvoordeel voor moskeeën omdat het in feite om een binnen de wet omschreven “geloof” gaat en juist daar ligt het probleem.

  Like

 2. Feniks // mei 31, 2018 om 21:18 //

  Het zoveelste bewijs dat “onze regering” willens en wetens ons land uitlevert aan de islam en de Nederlanse cultuur en autochtone bevolking verraadt.

  Like

 3. antiislamnu // juni 1, 2018 om 00:21 //

  Als die moskee gesloten wordt dan breekt de pleuris uit en dat weten ze nu wringen ze zich in allerlei bochten om wat krom is weer recht te lullen.
  Reken maar dat er achter de schermen druk overleg is met deze haatkazerne .
  Na de eerdere onfrisse praktijken hoefden ze ineens geen subsidie meer natuurlijk ook achter de schermen afgesproken met de gemeente of gelooft iemand nog in sprookjes dat ze dat vrijwillig deden.
  Dit is de bron van het kwaad en ze zijn te laf om ons te beschermen en die haatkazerne dicht te gooien.

  Like

 4. Sergej // juni 1, 2018 om 02:09 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s