Nieuw

Gevangenisvriend van dader was ronselaar voor IS, cipier waarschuwde zaterdag nog voor radicalisering Benjamin Herman

© Twitter De hulpdiensten stromen massaal toe op de plaats van het delict.

De dader van de aanslag in Luik had contact met een man die niet alleen Syriëstrijders zou hebben geronseld, maar zijn volgelingen ook aanzette tot terreur in eigen land. Die reputatie had hij al toen Benjamin Herman voor het eerst in het vizier van de Staatsveiligheid kwam. Een cipier van de gevangenis van Marche-en-Famenne heeft afgelopen zaterdag nog in een rapport zijn ongerustheid geuit over de radicalisering van Herman.

Dat Benjamin Herman zich in de gevangenis bekeerde tot de radicale islam, zou te wijten zijn aan minstens twee medegevangenen. Eén van hen is Fouad B., een 39-jarige man uit Verviers die net zoals Herman veroordeeld was voor niet-terreurgerelateerde feiten, maar zich achter de tralies ontpopte als een extremistisch ronselaar. In een nota van de Luikse politie uit september 2015 staat vermeld dat B. islamitische medegevangenen rond zich schaarde “van wie sommige plannen zouden koesteren om naar Syrië te vertrekken na hun vrijlating of toe te slaan op Belgische bodem”.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/gevangenisvriend-van-dader-aanslag-luik-was-ronselaar-voor-is~af05f3e9/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Gevangenisvriend van dader was ronselaar voor IS, cipier waarschuwde zaterdag nog voor radicalisering Benjamin Herman

 1. En steeds weer zijn die terroristen bekenden van de geheime diensten en er wordt niks mee gedaan.
  Het is wel duidelijk wat hier aan de hand is.
  Langzaam maar zeker worden we vermoord door het moslimtuig met goedkeuring van de regeringen want dat schiet zo lekker op met het mengen van de bevolking.
  Minder autochtonen en meer allochtonen dat is de bedoeling.

  Like

 2. Zo maar even een greep uit 200 reacties op minister Geens van België en de cipier die rapporteerde dat de moslim geradicaliseerd was en uiterst gevaarlijk:
  Yves Van Rossem
  Ik dacht dat geradicaliseerde gevangenen appart werden gehouden ? of is dit niet zo ? Weerom een leugentje om bestwil van onze “top minister” ? Een cipier, die het dichtst staat bij de gedetineerden, geeft aan dat er een probleem is met Herman en dit wiordt gewoonweg genegeerd ? waarom moeten zijn dit dan vermelden in hun rapport.

  9 uur geleden
  Nico Desmedt
  Ja Geens,je hebt ook al gelogen dat zijn verloven allemaal vlekkeloos verlopen waren hè,maar ontslag nemen dat is erover zeker voor jou ?

  9 uur geleden
  jill VAN WINCKEL
  oei oei straks gaan ze die cipier nog een proces aandoen voor laster en eerroof …

  9 uur geleden
  Yvette Van Vaerenbergh
  Moeten de verantwoordelijken die hun werk niet doen niet gestraft worden of staan die boven alle wetten , is dat hier geen plichtsverzuim of onbekwaam ,hopelijk liggen ze er enkele weken wakker van.

  9 uur geleden
  jan van dijck
  Dus die 14 keer dat hij de gevangenis heeft mogen verlaten en dat goed was gegaan heeft hij zich gewoon voorbereid op die gruwelijke daad die hij heeft gedaan !! Ik vind die gevangenis directeur en minister Geens moeten hun ontslag krijgen !! Door hun fout blunder is die nog eens op stap mogen gaan met dodelijke gevolgen !! Die mensen hadden nog geleefd had die de blunder niet begaan !!!

  9 uur geleden
  Jos Goris
  Is door een gewone werknemer verteld hè ,maar ja wie luistert er naar Het moet komen van een zogezegde intellectueel of hoogopgeleide wereldvreemde paljas. Want anders is het niet juist ,ge ziet wel hoe alles vlotjes verloopt tegen de stroom in,

  9 uur geleden
  Frans Dedokker
  Uiteraard waren ze hiervan op de hoogte, maar zoals we belgie kennen doen ze er niks aan he, want dat brengt niets op..

  9 uur geleden
  Glenn Wouters
  Ik denk dat Calvo, alamaci, en van Besien nog naar hun argumenten aan het zoeken zijn. Ik vind ze opvallend stil. Toen een agent zijn werk deed hadden ze meer lawaai.

  9 uur geleden
  Febe Chapin
  Als je dat weet, steek je die en hun soorten toch apart in isolement?

  9 uur geleden
  staf marien
  Volgens Geens waren er geen fouten gemaakt,volgens mij loopt daar zo wat alles fout wat ik allemaal lees en hoor,en dan zegt hij nog dat het onze plicht is al wat in Syrie zit naar hier te halen want alleen de kleine kinderen maak dat maar een ander wijs.

  9 uur geleden
  Gilbert Haelewyn
  Ik walg van onze politici.Laat politici in de zandbank spelen, maar laat het grote werk over aan beroepsmensen.

  10 uur geleden
  lodewijk maesen
  verder alles toelaten

  10 uur geleden
  michel grillet
  het land met het hoogst aantal ambtenaren ter wereld,maar niemand die z’n verantwoordelijkheid neemt zielig

  10 uur geleden
  KRISTOFF JOOSENS
  Aan alle gevangenen, misschien kunnen jullie eens een voorbeeld stellen!

  10 uur geleden
  vanaeken jokke
  Als de rode en Groen volgelingen er ieder een paar van de geradicaliseerde in huis halen.Meeuws en Besien de twee pamperaars die bij elke betoging mee op kop lopen en anti politie zijn.Zij zullen ze wel terug bekeren trouwen als er zo iets gebeurt hoor je of zie je ze nergens.Over versleten F16 discuseieren met vervalste mails want van schriftvervalsing kennen ze alles.

  10 uur geleden
  Jean-Paul Vanden Abeele
  Ik kan inderdaad ook moeilijk begrijpen dat ze “gewone” gevangenen in contact laten staan met potentiële terroristen. Het gevaar voor radicalisering is dan veel te groot. Dat is dus weer een van die toestanden die de mensen naar extremistische geaardheid brengen. Oppassen geblazen dus! JPV

  10 uur geleden
  nicole pottier
  de cipier heeft nog gewaarschuwd, maar geens gaf zijn toelating ,die moet onmiddelijk afgezet worden ,

  10 uur geleden
  Luc Van den Bulcke
  Schandalig ze moesten diegene die hem opvolgden allemaal ontslaan behalve de cipier die zijn job correct heeft uitgevoerd! En minister Geens neem uw boeltje maar bijeen want uw communicatie systeem werkt niet!

  10 uur geleden
  Mia Verhulst
  Hier in Belgie loopt er zoveel mis dat je het niet voor mogelijk houdt. En dat dankzij (of door teveel) heel veel ministers…

  10 uur geleden
  Maxime Vanmaercke
  Wanneer gaat men eens het systeem aanpakken? Bepaalde advocaten maken er een carrière van om dergelijk onbenul vrij te krijgen. Is dit nu echt niet mogelijk om individuen die anderen radicaliseren weg te sturen naar waar zij horen. En dit met een ticket alléé zonder retour?

  10 uur geleden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s