Nieuw

EU sommeert Zwitserland zijn burgers te ontwapenen 

© Pixabay

Zwitserland wordt nog steeds door velen beschouwd als een schoolvoorbeeld van volksdemocratie en soevereiniteit. De Zwitsers hebben zich lange tijd niet laten overtuigen het bankgeheim te laten ontfutselen en ontkoppelden in 2015 de Zwitserse frank weer van de euro, maar ons buurland kan steeds minder ontsnappen aan de dictaten van de EU.

De Nationale Raad heeft vandaag gestemd voor een verscherping van het vrije verkeer van wapens om de zogenaamde “Schengenassociatie” niet in gevaar te brengen. Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Parijs heeft de EU een nieuwe richtlijn aangenomen ter beperking van de verwerving en het voorhanden hebben van semi-automatische wapens. Natuurlijk wordt de strikte wapenwetgeving van Duitsland hier niet door beïnvloed, want die gaat veel verder, maar wel de overeenkomstige wetgeving in landen als België en Oostenrijk, waar op een liberale manier met particulier wapenbezit wordt omgegaan.

Noch de SVP, noch de wapenvereniging ProTell wilden echter accepteren dat de Zwitsers na het einde van de diensttijd hun geweer in de kast zouden moeten afstaan, hoewel daar nog steeds geen sprake van is. Hun zorgen dat terroristen zich niet zouden houden aan de geldende wapenwetten en dat de uitvoering van de richtlijn alleen bureaucratisch beslommeringen met zich meebrengt, werd echter terzijde geschoven. Zwitserland heeft nog steeds tijd tot eind mei 2019 totdat het daadwerkelijk is geïmplementeerd en het duidelijk zal worden of de angsten van zijn tegenstanders worden bewaarheid.

De decennia lange rood-groene propaganda heeft ook in Zwitserland vruchten afgeworpen. In 2017 bijvoorbeeld, stemde een meerderheid voor een “energieomslag” en de tegenstanders van de Zwitserse omroepkosten #NoBillag leed een bittere nederlaag. Meer dan 71 procent stemde voor het behoud van het systeem.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/05/30/schweiz-verschaerft-waffenrecht-auf-druck-der-eu/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

6 Comments on EU sommeert Zwitserland zijn burgers te ontwapenen 

 1. Scrutinizer // mei 31, 2018 om 08:59 //

  Deze keer wil men Zwitserland dus wél binnenvallen…
  Logisch natuurlijk: immers gezien het land geen bankgeheim meer kent was het sowieso niet meer strategisch voor naburige dictators om het met rust te laten.
  Met het eind van het bankgeheim is het lot van het vollediog door de EU omsingelde(*) landje dan ook al lang bezegeld. Het is voor de Zwitsers dan ook te hopen dat de EU z.s.m. uiteen valt of dat minstens 1 van hun buren eruit stapt (en wel 1 die zelf aan zee grenst of aan een buitengrens van de EU, dus niet Oostenrijk maar bv. Italie).

  (*) men hoeft zelfs geen oorlog te verklaren: gewoon de grenzen sluiten inclusief waterwegen en het luchtruim en het land wat vroeger 4 buurlanden had maar nu nog maar 1, gaat door de knieen zonder dat je ook maar 1 schot hoeft te lossen. Ik ben er ook stellig van overtuigd dat het hierdoor is dat de EU qua bankgeheim zijn zin heeft gekregen: achter de schermen dreigen met totale afgrendeling van het volledig omsingelde land.

  Like

 2. Duchesne // mei 31, 2018 om 09:09 //

  Vrijheid en rechten worden enkel in stand gehouden door een weerbare BEVOLKING……een land met enkel een gewapende regering is een dictatuur of een dictatuur in wording. De balans tussen wet en recht en het respect ervoor door politici word bepaald door de mate waarin de bevolking in staat is recht en wet naleving door politici af te dwingen, net als eerlijke stembusgang en wederzijds respect.
  Ontwapening van land en burgers is het creeren van een weerloosheid met het oogmerk rechten af te nemen en dwang op te leggen. Zwitserland is een eiland van vrijhedi en kracht in een oceaan van machteloosheid en geforceerde afbraak van leven en recht.

  De weg die de EU wil bewandelen is volledig helder, totale slavernij en afschaffing van recht en bezit. Maak u klaarom te vluchten, te vechten of oefen uzelf in het knielen en buigen.

  Maak u klaar voor oorlog burgers, uw eigen leiders willen u dood !

  Like

 3. Daniel // mei 31, 2018 om 10:01 //

  Trap er niet in! Dit is het aloude trucje van marxisten. Het gaat daarbij niet om de macht van een volk maar van een kleine duivelse kliek dat bekend is onder de naam ‘De staat’. De gevolgen kennen we: USSR, DDR, Rode Khmer etc. Er zijn meer mensen gesneuveld als gevolg van de oorlog van de staat tegen de burger dan anders.

  Liked by 1 persoon

 4. Waarom zien we 2 zoenende vrouwen in een artikel over roken in een feesttent
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2107508/dikke-boetes-voor-roken-in-festivaltent

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s