Nieuw

Thousands enslaved in forced marriages across UK, investigation finds

Experts say crime is woefully under-reported, as Guardian research shows large scale of domestic and sexual servitude

More than 3,500 reports of forced marriage were made to police over a three-year period, a Guardian investigation has found, as charities warned that there were thousands more victims living in conditions of modern slavery in homes across the UK.

Data shared exclusively with the Guardian revealed 3,546 reports between 2014 and 2016. But experts warn that the figures, collected by the Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation under the Freedom of Information Act, are just the tip of the iceberg.

Over the same three-year period, one national helpline run by another NGO received 22,030 calls from individuals or agencies concerned about a forced marriage. In 2017, the NGO Karma Nirvana received a further 8,870 calls, including more than 200 from or about children under 15, and gave advice regarding eight new clients under 10.

The new figures reveal the shocking extent of forced marriage in Britain – a crime that experts say should be investigated and prosecuted as a form of modern slavery.

The Guardian >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8949 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s