Nieuw

Polen en Hongarije in de tang? Het democratisch EU-deficit toont haar gezicht

Foto: Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Vito Manzari

Dat de EC Polen en Hongarije in de tang wilde nemen vanwege hun verzet tegen Brusselse oekazes aangaande  het opnemen van asielmigranten was al een tijdje duidelijk. Dat het niet bij dreigementen blijft eveneens.

Desalniettemin zou dit de deur moeten openen voor een fundamenteler discussie waarom de EU een circus optuigt dat vooral geld rondpompt en herverdeelt. Het democratisch deficit toont zich hierin juist bij uitnemendheid, waarbij de grote vraag is wat nationale soevereiniteit Brussel nog waard is. Deze (alsook vorige) EC lijkt soevereiniteit vooral als een hinderpaal te beschouwen.

Hannibal, Veren of Lood >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.071 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Polen en Hongarije in de tang? Het democratisch EU-deficit toont haar gezicht

 1. Het is toch gedoemd te mislukken. Het kan een jaar duren, misschien 5 maar dan is het einde Europa. De schuldenlast door die Italiaanse duivel opgedreven is niet meer te tillen. Gewoon belachelijk hoeveel triljarden er in een afvoerput zijn gedumpt. En daar gaan we op een aantal superrijken na allemaal aan ten onder. De bubbel zal uit elkaar spatten. En dan moeten we de ballen hebben de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen en te veroordelen.

  Liked by 1 persoon

 2. Diana Steijn // mei 31, 2018 om 06:41 //

  Dat is toch ook zo. Alle souvereiniteit moet weg. Omvolking tot één smeltkroes waar de EU bobo’s over heersen. En onze politici olv Demonen 66 lopen voorop in dat proces. Hopelijk houden Hongarije cs hun poot stijf. Europa ja, deze EU…. NOOIT! …..NEXIT!

  Like

 3. Ik denk ook wat Stef zegt,gaat gebeuren.Heel die EU trekt op geen ballen. Politiekers zien alleen naar hun eigen belang,en niet naar de eis van de inwoners van het land.Tenslotte zijn zij gekozen door het volk,en zouden ze moeten luisteren naar het volk. Ik vind het dus raar dat de EU nog bestaat,en zeker nu die klootzakken de grenzen hebben open gezet voor vreemdelingen die hier absoluut niets te zoeken hebben. Ik denk ook dat het einde in zicht is van de EU. Buitengrenzen dicht,dan is er nog hoop. Wat gaat er gebeuren als een moslimland als Turkije erbij komt? Gewoon een nachtmerrie met die Erdogan die heel Europa wil inpalmen en een moslim Europa wil maken. Al heel veel landen hebben er spijt van dat ze die rotzooi hebben binnengehaald,onder druk van de EU! Dus Polen,Hongarije,en nog anderehebben groot gelijk om ze niet binnen te laten,en er zijn nog veeeeeel meer die al aan het keren zijn.bon,genoeg gezeverd. Denk er toch maar is over na mensen,we zijn gewoon een speelbal van de EU.

  Like

 4. paulzwueste // mei 31, 2018 om 18:02 //

  Dat de EU het laatste decennium aan zijn definitieve ondergang werkt, moge duidelijk zijn.
  Het blijven doorgaan van het aftappen van geld en het rondpompen daarvan heeft nu eenmaal een beperkte houdbaarheidsdatum.
  Je kunt het vergelijken met het begrip: “metaalmoeheid”.
  Een van de meest schitterende omschrijvingen die eenmaal het licht hebben gezien.
  Waarom, waardoor?
  Iedereen kan het verklaren… en ook voorspellen maar niemand weet het fijne er van.
  Het feit alléén al dat de ondergang van die EU een spreekwoordelijk gegeven is behoeft dus geen verdere discussie.
  Het is nu eenmaal zo… en zo zal het dus gebeuren.
  Persoonlijk denk ik dat de totale cathastrophe binnen nu en de komende vijf jaren plaats zal vinden.
  Wat zal het gevolg zijn?
  Een totale financiële ramp.
  De banken zullen sluiten.
  Geld zal niet meer bestaan.
  Salarissen en pensioenen worden niet meer betaald.
  De totale wetteloosheid zal uitbreken.
  Benden zullen het land afstropen.
  Medische en juridische zorg zal niet meer bestaan.
  Rutte, de koninklijke criminele bende en consorten ontvluchten het land.
  Totale onlusten in Brussel.
  De glazen EU-paleizen zullen verwoest worden.
  Ondertussen zal de islam op grote schaal aanslagen plegen.
  Europa zal ongelofelijke verwoestingen mee en doormaken.

  Vandaaruit zal er weer een nieuw Europa ontstaan.

  Like

 5. Mocht dit gebeuren dan zullen de overlevenden een internationaal strafhof in moeten stellen ala Neurenberg en alle verantwoordelijken figuren in Brussel en ex regeringsleiders en parlementen vanaf 1960 moeten veroordelen waar ook ter wereld zij zich bevinden en een Internationaal Arrestatie moeten uitgeven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s