Nieuw

Oekraïne: “Poetin criticus vermoord door Rusland” – en toen dook het slachtoffer levend op tijdens  persbijeenkomst van het regime

De VS-bevriende regering in Oekraïne heeft gedurende meerdere dagen vermeld hoe Poetin-criticus Arkady Babchenko dood werd gevonden – en hoe de autopsie had aangetoond dat hij door Russische agenten was geëxecuteerd. Maar nu is Babchenko onverwacht verschenen – levend.

Na zijn “dood” werd Arkady Babchenko door AFP, Reuters en andere westerse media-giganten tot een van de ‘beste oorlogscorrespondenten’ van Rusland uitgeroepen.

Maar toen het Oekraïense regime vandaag een lange persconferentie over de “Russische moord” hield, waar men onder andere vertelde dat Rusland de moordopdracht had gegeven, verscheen er ineens een onverwachte gast op de persconferentie.

– Ik verontschuldig me voor wat ik jullie heb laten doormaken met mijn eerdere berichtgeving van mijn dood, zei Arkadij Babtjenko nadat hij levend was opgedoken.

Volgens AFP verklaarde Oekraïne eerst dat de moord was gefingeerd, blijkbaar door Rusland, om “de feitelijke samenzwering” te verbergen. Zelfs de meest toegewijde supporters van het regime erkenden onmiddellijk dat het duidelijk was dat het regime de moord had gefingeerd.

“Een onderdeel van de context is dat het veiligheidssysteem van Oekraïne voortdurend wordt beschuldigd van incompetentie, en dat het wilde aantonen dat dit niet klopt, schrijft de internationale liberaal Anne Applebaum op Twitter.

Volgens de SBU, de Oekraïense veiligheids- en inlichtingendienst, moesten ze bluffen over de moord om de echte moordplannen van Rusland te onthullen.

Volgens de SBU-chef Vasyl Hrytsak, die de persconferentie bijwoonde, heeft de regering van Poetin 40.000 dollar betaald aan een Oekraïense burger om de moord uit te voeren. De persoon die de moord organiseerde is nu gearresteerd, zegt Hrytsak tegen de Oekraïense media.

– Waarom hebben we het gisteravond niet verteld? Omdat SBU-onderzoekers en -agenten te veel werklast hebben gehad. Drie uur geleden werd de persoon gearresteerd die de moord in Kiev had georganiseerd … verschillende huisonderzoeken in zijn woning en zijn tijdelijke adres … zijn aan de gang.

Bron:

http://www.friatider.se/ukraina-putinkritiker-m-rdad-av-ryssland-sen-d-k-offret-upp-p-regimens-presskonferens

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Oekraïne: “Poetin criticus vermoord door Rusland” – en toen dook het slachtoffer levend op tijdens  persbijeenkomst van het regime

 1. Sergej // mei 31, 2018 om 01:07 //

  Goed veertig jaar oud. De kruik gaat zolang te water tot..

  Liked by 2 people

 2. feetje // mei 31, 2018 om 14:59 //

  De SBU is ook de organisatie die het merendeel van het ‘bewijs’ heeft aangeleverd dat vliegtuig MH17 door een Russische BUK-raket uit de lucht is geschoten. Het ‘bewijs’ wat minister Blok noopte om Rusland officieel in staat van beschuldiging te stellen.

  Liked by 1 persoon

 3. ieznogoedh // mei 31, 2018 om 16:09 //

  Hmmm, dat is zoiets als die journaliste die stonde te verkondigen dat een gebouw van het WTC was ingestort terwijl op de achtergrond was te zien dat het er nog gewoon stond …. om vervolgens toch nog in te storten.
  Een vooruitziende blik zeg maar.
  Omdat de Skripal moordaanslag truc niet lukte, het nog maar eens dunnetjes over doen in, uiteraard, Ukraine, waar absoluut geen corruptie heerst, en al helemaal niet bij die hoogst betrouwbare president.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s