Nieuw

NRC: de Nederlandse media zijn te wit

NRC redactie, screenshot YT

Het is lastig een copyright-vrij fotootje van de redactie van NRC te vinden, maar via google afbeeldingen, krijgt u een indruk van de geheel witte redactie van NRC zelf. De headerfoto is geknipt uit een YouTube filmpje op het moment dat het nieuwe hoofdkantoor net in Amsterdam in gebruik genomen werd en op dat filmpje zijn ook geen mensen van kleur te bespeuren.

Die mensen zeggen allemaal niet hun baan op om plaats te maken voor mensen van kleur, maar gaan gezellig een avondje deugdrammen in Pakhuis de Zwijger om deze vreselijke situatie te bespreken:

Media in Nederland zijn overwegend wit. In 2015 deed NRC-redacteur Wilfred Takken onderzoek naar diversiteit op Nederlandse nieuwsredacties. Daaruit bleek dat de negen grote nieuwsredacties voor 97 procent bestaan uit witte redacteuren. Wat is er in drie jaar tijd veranderd? Welk effect heeft een witte redactie op de inhoudelijke invulling van artikelen, radio- en televisie-items? Kortom, wat is de witte blik? En waarom zijn journalistieke redacties ondanks verscheidene pogingen er niet in geslaagd divers te worden?

Blablabla >>

In een stukje van vorige week weet het NRC zelfs te melden: ‘Het is divers worden of sterven’

Dat zien wij hier toch iets anders. Wij zien ‘diversiteit’ als een vorm van oorlogvoering met als einddoel de genocide van het blanke ras, met jullie als hypocriete Collaborateurs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8998 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s