Nieuw

´Afgewezen minister Financiën wil Italië inderdaad uit euro gevangenis breken’

Screendump Twitter

Eergisteren noemden we het een verkapte staatsgreep, de afwijzing van de voorgedragen minister van Financiën van het nieuwe M5S-Lega kabinet door de Italiaanse president. Analist Raul Ilargi Meijer schrijft nu hetzelfde. Hij wijst erop dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de geblokkeerde minister Paolo Savona in het geheim van plan is om Italexit te leiden, de Italiaanse uittreding uit de eurozone. Overigens maakte Savona er al jaren géén geheim van dat hij de euro een ‘Duitse gevangenis’ vond, waarvoor ieder land een plan moest hebben om uit te breken. Meijer schrijft dat de euro nu zeker gedoemd is te falen, juist omdat deze gevangenis geen ‘exit’ heeft gekregen, en opzettelijk onomkeerbaar is gemaakt.

De ‘Duitse gevangenis’ wijst op de strenge begrotingsregels die het Noord Europese blok onder leiding van Duitsland heeft afgedwongen. Traditioneel konden de financieel veel minder gedisciplineerde Zuid Europese landen economisch enkel overleven en groeien doordat ze hun eigen munt konden afwaarderen.

Xandernieuws >>

‘Italiaanse president blokkeert anti-EU regering, pleegt de facto staatsgreep namens Brussel’

Een schaamteloze, extreem anti-democratische stap van de Italiaanse president  Mattarella onderstreept andermaal dat de lidstaten van de Europese Unie niets anders zijn geworden dan schijndemocratieën, en een vanuit Brussel gecontroleerde dictatoriale Superstaat inmiddels de onthutsende realiteit is geworden. Mattarella heeft namelijk zojuist de nieuw tot stand gekomen regering, bestaande uit de anti-establishment partijen M5S en Lega, geblokkeerd. Daarmee voldoet Mattarella weliswaar aan de wens van Brussel om geen anti-EU regering aan de macht te laten, maar stort hij Italië mogelijk wel in een constitutionele crisis, met onvoorspelbare gevolgen voor het land, en wellicht zelfs voor heel Europa. Met andere woorden: de Italiaanse president heeft de facto een staatsgreep namens Brussel tegen het Italiaanse volk gepleegd.

De normaal ceremoniële president van Italië behoort onpartijdig te zijn – maar in de EU ben je alleen ‘onpartijdig’ als je exact dezelfde toon blaast die vanuit Brussel wordt gedicteerd. Mattarella heeft naar eigen zeggen het nieuwe kabinet enkel geblokkeerd omdat hij tegen de voorgedragen minister Paolo Savona is, een 81 jarige econoom die vindt dat Italië zich moet voorbereiden op uittreding uit de eurozone, en zware kritiek heeft op de volgens hem Duitse dominantie van Europa.

Xandernieuws >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on ´Afgewezen minister Financiën wil Italië inderdaad uit euro gevangenis breken’

 1. Johan // mei 31, 2018 om 02:18 //

  Van west naar oost zijn er spanningen omtrent de herverdeling van vluchtelingen.
  Van noord naar zuid zijn er spanningen wegens financiële perikelen.
  De Europese Unie wordt letterlijk gevierendeeld. U weet wel, die ´verfijnde´ middeleeuwse martelmethode.

  Like

 2. polderboy // mei 31, 2018 om 09:28 //

  Bretton Woods eindigde ook omdat er meer zelfstandige ruimte moest komen op monetair gebied..
  Toen saboteerden lintjes knippers, zoals die Maratella, die is aangesteld door het oude massaal weggestemde bestuur, de zaak ook niet. Die Italianen zullen niet blij zijn met deze actie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s