Nieuw

Juncker says Italy’s ‘fate’ not ruled by finances, EU’s budget chief thinks otherwise

EU President Jean-Claude Juncker said Italy’s fate is not “in the hands of financial markets,” apparently replying to earlier comments by EU’s budget chief who said finance turmoil would teach Italians not to vote for “populists.”

Oettinger’s remarks drew an angry response from Italian politicians, including Lega Nord leader Matteo Salvini, who accused the EU official of interfering in the internal affairs of the country and urged him to resign. Salvini deemed the comments “threatening” and said they demonstrated a “German desire for hegemony.”

“Can you imagine such disdain for democracy,” Salvini wrote on Facebook. “He should resign this afternoon.”

European Parliament leader for the 5-Star Movement (M5S) Laura Agea said that Oettinger’s “words are of an unprecedented gravity and are proof of the clear manipulations that Italian democracy has suffered in the last few days.”She urged Juncker to “immediately deny” the official.

RT >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Juncker says Italy’s ‘fate’ not ruled by finances, EU’s budget chief thinks otherwise

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s