Nieuw

Italy LIVE: Italian chaos sparks HUGE fears across EU – Fresh election expected in JULY

ITALY has descended into political chaos following the collapse of the prospective Italian government, with a new election likely to be triggered putting huge strain on the euro.

The nation’s would-be coalition government between the Five Star Movement and Lega collapsed before it even formed when the country’s president Sergio Mattarella vetoed the appointment of eurosceptic Paolo Savona, 81, as finance minister.

The rare move triggered the resignation of Prime Minister Giuseppe Conte, a law professor with no political experience parachuted into the position just four days earlier.

Mr Mattarella brought in europhile and former International Monetary Fund official Carlo Cottarelli as Prime Minister in a bid to calm markets which have plummeted since Friday.

However, this could backfire according to experts as anti-EU and anti-euro sentiment continues to build, and could just delay a populist uprising.

The Express >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8949 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Italy LIVE: Italian chaos sparks HUGE fears across EU – Fresh election expected in JULY

 1. templars2017 // mei 29, 2018 om 21:14 //

  Wat we hier zien is een verdoken staatsgreep ,eentje zonder tanks en geweren maar een staatgreep niettemin.
  De voorgestelde premier en de aangeduide leden om een regering te berngen zijn door het veto van de president volledig buitenspel gezet geworden.
  Om het plaatje volledig te maken heeft de president een EU marionet benoemd.

  Wat gebeurt er?
  Waarom een staalhard njet van de president?
  De verkozenen waren EU critisch en wilden Italië op termijn uit de EU lichten ,Duitsland Nederland, België en nog anderen hebben massaal geld in Italië gepompt om de unie in één stuk te houden ,de terugbetalingen van deze leningen gaan niet zoals verwacht ,in tegenstelling tot Griekenland ,waar nog altijd geld word ingepompt ,is er voor Italië teveel nodig.

  In het geval dat de verkozen regering zich zou gaan opstellen tegen de EU zouden alle betrokken landen enorme verliezen lijden en de Euro per direct in de gevarenzone brengen,om dit ineenstorten van de unie en meer de Euro heeft Brussel ingegrepen met het gekende gevolg.

  Hetgeen zich in Italië afspeelt benadrukt de vrees en de penibele situatie waar de Euro zich in bevind ,ze kunnen niet enideloos geld blijven maken uit het niets om de schulden van de leden te dekken.
  Het is een op termijn falend systeem dat moet ineen klappen.

  Italië heeft de grootste schuld binnen Europa ,vele malen groter dan Griekenland dus een oplossing is niet direct voorradig, als dan ineens het spook van de openbaarheid komt opdoemen in de vorm van een Euro-critische regering dan is het duidelijk dat die geen schijn van kans had.

  Ook de persoon die de president heeft aangewezen is niet een lukrake beslissig ,het is een voormalig topman van het IMF, money rules the world ,ook in Italië.

  Wanneer de totale collaps komt is moeilijk te vorspellen en de beurzen reageren nerveus , het zal velen worst wezen wat er in Italië gebeurt ,ze begrijpen het toch niet wat logisch is.

  Een uitleg van zgn experten is zo onverstaanbaar dat iedereen er het noorden bij kwijt raakt ,dus ook daar is het een rookgordijn waar niets doorkomt.

  Deze ondoorzichtelijkheid vergroot alleen maar het gevaar dat velen die er in feite niks mee te maken hebben de kans lopen om opeens te moeten vaststellen dat er geen waarde meer is voor de munt die ze gebruiken ,waardoor het leven ineens een heel stuk moeilijker wordt.

  Voorbereiden op een dergelijk cataclisme is ei zo na onmogelijk ,dus het wordt ondergaan.

  Net als de Unie is de Euro een reus op lemen voeten en zullen de makers ervan alles doen om te verhinderen dat hij omvalt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s