Nieuw

Haagsche hoeren

Nee daar bedoelt Tijl geen vrouwelijke Haagsche politici mee al zou dat ook makkelijk gekund hebben, nee hij bedoelt gewoon de hoeren in Den Haag.

Goh heeft Tijl daar ook al verstand van ? Nou nee, niet echt waarschijnlijk. Hoewel ik in de paardensport ook aardig wat hoeren en pooiers tot mijn klantenkring mocht rekenen. Als tiener ging hij al dan niet met vrienden weleens een kijkje nemen in de hoerenbuurten want in tegenstelling tot bijv Amsterdam heeft Den Haag niet één grote hoerenbuurt maar dat is verspreid over meerdere locaties. De Geleenstraat samen met de Hunsestraat waren het bekendst, verder zaten er een paar hoeren op het Groene Wegje en de Bierkade en ietsje verderop was de Doubletstraat. En er was nog de vrij lange Poeldijksestraat die van begin tot eind vol zat met hoeren. “Prostitutieramen” noemt men dat tegenwoordig. Hoer schijn je niet meer te mogen zeggen, sekswerker of prostitué moet je de dames noemen. Pooier is ook uit de gratie ‘loverboy’ klinkt veel beschaafder hoewel Tijl vreest dat er weinig ‘beschaafde romantiek’ te vinden is in dat circuit.

red-light-district-3292225_1920

Kennelijk heeft Den Haag weinig geleerd van het PvdA debacle in onze hoofdstad want ook hier gaat men nu proberen de hoeren, pardon de prostitués te verplaatsen.

sign-2718044_640

Tja hoe ging dat vroeger ? Je begon te puberen en je seksualiteit te ontdekken net als je kameraden van dezelfde leeftijd en ja daar hoorde natuurlijk een bezoek aan de hoeren bij. Nee wij gingen niet naar binnen, ben je mal, daar waren wij veel te schijterig voor maar kijken kostte niks. En er viel wel wat te zien naar ons idee, schaars geklede dames zegt men tegenwoordig heel bedekt. Ach het viel allemaal wel mee, op het strand liepen meisjes en vrouwen met minder bedekkende badkleding rond. Alleen verdienden die niet hun brood met seks. En dat voelde toch anders. En je kon er gein hebben, een bekend fenomeen was de paashaas, iedereen die ooit iets met Den Haag te maken had kende haar wel, het was een oude corpulente vrouw die in een vrij grote etalage zat, helemaal in de oorlogskleuren en immer met een grote felgekleurde strik op haar hoofd/in haar haar. In mijn betrekkelijke onschuld heb ik lange tijd gedacht dat zij er als baas van een bordeel zat en dat ‘de meisjes’ in kamers achter haar zaten, dat blijkt een misverstand, ze zat daar gewoon om zelf geld te verdienen met seksuele dienstverlening. Letterlijk een ouwehoer dus ! Of ze het druk had ? Ik kan me het niet voorstellen, maar druk genoeg in ieder geval om ervan te kunnen leven.

Nou doet zich in de huidige tijd een vreemd fenomeen voor, overal worden actiecomités opgericht, is het niet om padden te helpen oversteken dan is het wel om een andere verkeerssituatie af te dwingen. Want dat hebben ze vaak wel gemeen; een dwingend karakter.

En zo ontstonden er dus comités van buurtbewoners rondom de hoerenstraten. Tijl heeft dat altijd bijzonder gevonden; je koopt een huis in de omgeving van een hoerenstraat en vervolgens ga je klagen dat er hoeren zitten. Dat is hetzelfde als een huis aan een kadeauto-3344988_640 pimp-hat-25485_640kopen en dan gaan klagen dat er water door de gracht voor je deur stroomt. Nou was het een feit dat de Doubletstraat bij de Paviljoensgracht veel gespuis trok, het zag er zeg maar ‘zwart’ van de mensen veelal met Zuid-Amerikaanse roots (Surinamers, Antillianen) en die zijn over het algemeen nogal luidruchtig. Toen men nog bezig was met het “verkeersplan” liep een van de omleidingsroutes via de Amsterdamse Veerkade en dus kon men vanuit de file even rustig kijken naar wat er op de hoek bij de Doubletstraat allemaal rondhing. Onbegrijpelijk dat iemand nog door die straat durfde te lopen !

Een paar jaar geleden kwam ik er tot mijn verbazing al achter dat de volledige Poeldijksestraat was afgebroken, verbijstering kun je wel zeggen. De Poeldijksestraat en omgeving waren meer het terrein van onze Turkse en Marokkaanse medelanders. De ramen werden vroeger geëxploiteerd door enkele beruchte families en die hadden nogal wat te verteren, aangezien ik nogal eens in kroegen verbleef had ik ook wat louche vrienden en een paar van hen hadden zwart gewerkt aan verbouwingen in die oude panden en ik kende dus de verhalen dat hele panden voor een vermogen waren doorgetrokken, aan de voorzijde leken het aparte huizen maar achter de gevels was het gewoon één heel groot pand met diverse ‘peeskamertjes’. En daarbij werd echt niet gekeken op een paar centen!!

Maar goed, het nieuwe gemeentebestuur is nu de strijd aangegaan, was de Geleenstraat in mijn jeugd nog gewoon open voor verkeer, later werd het eenrichtingverkeer en nog weer later een voetgangerspromenade. God er werd wat afgelopen in die straat, hele marathons kun je wel zeggen, ongesubsidieerd dat wel. En nu moet het dus weg, onze tere zieltjes schijnen daar niet tegen bestand te zijn. Afijn, leest u het zelf maar;

https://www.ad.nl/den-haag/haagse-prostitutiestraten-sluiten-nieuwe-plek-aan-rand-binckhorst~ac018efe/

Leuke bijkomstigheid, de Binckhorst was sinds jaar en dag een nogal verpauperdhooker-2000917_640 industrieterrein met meerdere autosloperijen en jaren geleden is er al besloten om daar verandering in te brengen, alles is of wordt verbeterd en een deel moet geschikt gemaakt worden voor bewoning en er moet een soort van horecabuurt komen. Parijs aan de Vliet zeg maar. Lang leek het of men daar succes mee had. Maar straks dus met een nieuwe hoerenbuurt om de hoek ! Nee daar is over nagedacht !

cf84cc51cd_ezgif.com-resize__7_ Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

22 Comments on Haagsche hoeren

 1. En nou kan ik ‘m ook lezen.
  Maar nou nog even goed lezen.
  (zal Fubar er aan geknutseld hebben)

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 29, 2018 om 17:01 //

  Mochten er meer mensen deze ‘klacht’ hebben dan horen we het graag, ik had het ergens tussen twaalf en één uur geplaatst.

  Like

 3. paulzwueste // mei 29, 2018 om 17:27 //

  Leuk geschreven.
  Moet je meer doen.

  Like

 4. Paul, vind je het anders niet leuk geschreven dan?

  Like

 5. Scrutinizer // mei 29, 2018 om 17:54 //

  Had wel op meer toepasselijke plaatjes gerekend…

  Like

 6. paulzwueste // mei 29, 2018 om 18:32 //

  Tijl.
  Schrijf gerust verder, laat Bert.
  Bert, wat moet ik zeggen, ik vind er niks an.
  Kan je niet maken man.

  Like

 7. Groene Wegje, daar heb ik nog als klein jochie gewoond. In het hofje. En verderop de gracht zat inderdaad een dikke tante achter het raam. Die legde altijd brood voor de vogels aan de kant van de gracht, dan had ze wat om te kijken, denk ik. Als je daar ging vissen, had je achterelkaar beet, waarschijnlijk door het brood wat in het water viel. Maar ik kon daar alleen maar stiekem vissen als ze een klant had, anders jaagde ze me weg. Ik verstoorde haar vogels.

  Like

 8. Zaten ze vroeger in de gezelligste hoerenbuurt van Nederland, zitten ze tegenwoordig in het parlement (M/V/G) hun ziel en zaligheid ( fysiek en psychisch) te verkopen . Pecunia non olet oftewel “geld stinkt niet”. Ligt het aan mij? ik zie geen verschil tussen politieke of hoerenstreken.
  Mooi geschreven Tijl en zo realistisch.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // mei 30, 2018 om 12:46 //

  Gezelligste hoerenbuurt Ivan ? Ach das war einmal. Wat wel grappig is; wij mogen niet discrimineren maar nagenoeg het hele hoerengebeuren is inmiddels wel zo’n beetje overgenomen door medelanders en onderling discrimineren ze bij het leven, bij de Doubletstraat zie je uitsluitend Surinamers en Antillianen, het gebied rond de Poeldijksestraat was het domein van Turken en Marokkanen en de Geleenstraat van de Oost-Europeanen.
  De tijd dat ik mijn nieuwsgierigheid daar nog bevredigde ligt ver achter me, ik kom er alleen nog sporadisch langs in de auto of met het OV

  Like

 10. Bij ons had je Katendrecht Tijl, ook weggesaneerd i.o.v. de nieuwe bewoners. Bijna alle kroegen zijn gesloten nu. Het is nu een “prachtwijk” zoals bijna heel Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis. Alleen de elite wijken Hillegersberg en gedeeltelijk Kralingen zijn nog zoals vroeger.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // mei 30, 2018 om 14:02 //

  Ja lang leve de diversiteit, eigenaardig wel dat die allemaal hun eigen clusters maken, destijds kwam ik voor mijn werk nogal eens door Overschie en je zou geneigd zijn te denken dat de boten uit Suriname en de Antillen allemaal daar aangemeerd hebben. Vooral in het voorjaar was dat een mooi gezicht, de Surinaamse en Antilliaanse meisjes zijn over het algemeen ‘vroeg ontwikkeld’, kinderen met een voorgevel waar een volwassen vrouw jaloers op is en bij de eerste zonnestralen etaleren ze dat enthousiast en daar tussendoor liepen dan moslimmeisjes helemaal van kop tot teen ingepakt met de blik naar beneden gericht. Maassluis is daarentegen weer klein Marokko.
  Vanuit de auto is het wel grappig om gade te slaan maar je moet er toch niet aan denken dat je veroordeeld bent om ertussen te wonen.

  Liked by 1 persoon

 12. Tijl, gerommel met zieke paarden.
  Maar misschien wist je dit al.

  Tenminste 16 Nederlandse fokhengsten zijn drager van het in potentie dodelijke WFFS-gen. Dat blijkt uit de resultaten die de twee grootste stamboeken tot nu toe naar buiten hebben gebracht. Ondanks hun afwijking blijven de hengsten ingezet worden voor de fokkerij.
  https://www.ad.nl/binnenland/minstens-16-nederlandse-tophengsten-drager-van-gevaarlijk-gen~ac781bd0/

  Like

 13. Helaas word ik er iedere dag mee geconfronteerd , het enige positieve de laatste jaren is de komst van veel Polen in onze wijk. Ook die zijn er inmiddels achter dat ze beter bij elkaar of tussen Nederlanders moeten wonen. Ik heb er alleen maar plezier van, maar dat komt misschien omdat het bijna allemaal stelletjes zijn met of zonder kinderen, vooral mijn vrouw beleefd er plezier aan, Russisch/Oekraïens en Pools zijn nauw verwante talen en culturen. En het grappige, wij denken dat ze elkaar zijn gaan haten door de communistische onderdrukking, maar verre van dat, er wonen hier ook een aantal Russen en alles trekt met elkaar op. Dus ik weet wel wie mijn vrienden zijn indien hier de pl….. uitbreekt, want dat moslimtuig begint zich met de dag irritanter te gedragen, logisch toch als je door de regering geen strobreed in de weg wordt gelegd. En dan heb ik het nog niet over onze criminele rijksgenoten.

  Like

 14. trebor2110 // mei 30, 2018 om 19:20 //

  Tijl met z,n oude herinneringen , je wordt oud Tijl 🙂 🙂
  Wel leuke verhalen hoor .

  Liked by 1 persoon

 15. trebor2110 // mei 30, 2018 om 19:23 //

  Nee wij gingen niet naar binnen,

  En dat moeten wij geloven 🙂

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // mei 30, 2018 om 23:34 //

  Ik had het gelezen Bert maar ik vrees dat de media het ontzettend opblazen. Is het ernstig ?
  Jazeker.
  Maar veel minder ernstig dan men doet voorkomen, de veulens die hieraan overlijden of uit hun lijden moeten worden geholpen zijn slechts enkelingen.
  Daarbij, als het bij het KWPN voorkomt dan komt het in heel Europa voor, behalve in Frankrijk worden overal hengsten gebruikt uit andere stamboeken, het zijn geen van allen gesloten stamboeken. Het Nederlandse selectie systeem geld als één der strengste ter wereld en met enig gemak zou je kunnen stellen dat ze in het verleden weleens te streng zijn geweest waardoor sommige bloedlijnen verloren gingen voor Nederlandse fokkers.
  Grootste voorbeeld daarvan is Doruto. Dat was een Trakener die onvoorstelbaar veel extreem goede dressurpaarden voortbracht. Hij had één minpuntje; hij vererfde wat men later noemde een Dorutovoetje, linksvoor stonden ze iets toontredend dwz dat de linkervoet iets naar binnen wees. Dat weerhield ze er echter niet van om bovenmodaal te presteren. Maar dankzij die voetjes is er slechts één keer een zoon van hem goedgekeurd die prompt een jaar later alweer werd afgekeurd. Monitor heette die hengst en die heb ik van dichtbij meegemaakt, het absurde was dat hij uitblonk in het springen ! Waarschijnlijk de enige Doruto ooit die springaanleg had !
  Een andere misser was G.Pilatus, dat was een Duitse hengst die in Nederland de toevoeging G kreeg om zijn leeftijd aan te geven, hij kreeg bij zijn driejarigen een vernietigend rapport en werd afgekeurd, hij keerde terug naar Duitsland en leverde de ene na de andere topper en uiteindelijk een zoon genaamd Pilot die een hele eigen hengstenlijn heeft weten op te bouwen.
  Men is hier altijd extreem voorzichtig en soms betekent dat dat ze het veulen weggooien met het badwater. Ontelbaar zijn de fouten die gemaakt zijn met volbloedhengsten die gehaald werden vanwege veredeling, de een na de ander werd na een druk eerste dekseizoen weer net zo hard afgekeurd waarna jaren later bleek dat er goede sportpaarden uit gekomen waren.
  Daarmee werden fokkers gedupeerd, de gewone paarden werden wel verhandeld maar merries die voor de fok bestemd waren werden beduidend minder waard en vaak ook niet meer gebruikt voor de fok.
  Maar laat ik er maar mee stoppen want ik zou er boeken over kunnen schrijven.

  Liked by 1 persoon

 17. Tijl Uylenspiegel // mei 30, 2018 om 23:44 //

  Nog even ter verduidelijking; de verschillende stamboeken hebben allemaal hun eigen systeem om de naam van het dier te selecteren, de Duitse stamboeken houden aan dat de beginletter van de naam moet beginnen met dezelfde eerste letter van de vader, voorbeeld een veulen van Langraf moet met de letter L beginnen, het Trakenerstamboek doet het anders die willen juist de voorletter van de moeder gebruiken. Nederland heeft als enige het systeem dat de voorletter het geboortejaar toont, alle veulens die in een bepaald jaar geboren worden moeten met dezelfde letter beginnen
  Voorbeeld was de Duitse hengst Ramiro, die heeft in Duitsland een hele hengstenlijn uitgebouwd en ook bij Zangersheide ettelijke toppers geleverd, allemaal waren ze herkenbaar omdat hun naam altijd begon met een R. Bij Zangersheide krijgen alle paarden de toevoeging Z.
  Toen hij naar Nederland werd gehaald kreeg hij dus de naam G Ramiro Z….. !!

  Liked by 1 persoon

 18. Tijl, ik kwam dit tegen en dacht, er hier maar 1 die hier iets zinnigs over kan zeggen.

  Like

 19. paulzwueste // mei 31, 2018 om 17:12 //

  Hartstikke gezellig en sfeervol geschreven Tijl!
  Die buurten in Den Haag waren vroeger geweldig!

  Like

 20. Ik weet niet of ik het al eens verteld heb, maar in een ver verleden toen ik als etaleur voor Peec&Cloppenburg werkte was er tijdens de uitverkoop een hoop bikini´s en naderhand werden die gedumpt die niet meer verkocht waren.
  Mijn eerste sexuele contacten met leuke meisjes leverden niet op wacht ik er van verwachtte, het bleef maar bij zoenen en ik wilde wel wat meer.
  Na vele pogingen en telkens een drankje tijdens dansavonden kwam dus die dag dat de bikini´s werden weggegooid. Ik had er een klein koffertje mee gevuld en ging met de trein naar het Hollands Spoor….met een 200 meter lopen kwam je al in de eerste straat waar de rode lampjes brandde. Ik liep er door heen met mijn kleine koffertje, zie je het voor je?
  Bij een van de ramen zag ik een aardige vrouw, ikke 17 jaar en zij misschien rond de 25 of misschien wel 30 jaar, blond lang haar en een lieve glimlach.
  Ik wuifde en zij wuifde terug en ik naar binnen. Ik zei, dat ik restanten van leuke bikini´s had en we misschien een deal konden maken, ze zei, wacht even en liep naar achter, prompt kwamen er nog 5 leuke meisjes naar binnen, en ze begonnen te passen waar ik bij zat, ik kreeg een colaatje en bekeek het tafereel wat zich voor mijn ogen afspeelde.
  En toen zei zij wat wil je, ik zei dat ik effe lekkere sex wilde voor gratis bikini´s, nou die koop was snel gesloten en iedereen gelukkig. Het was mijn eerste goede en fijne onthaal met een stevig potje sex. Nog wat praten over koetjes en kalfjes naderhand en ze vroeg wanneer ik weer terug kwam.

  Like

 21. trebor2110 // mei 31, 2018 om 21:54 //

  Nog wat praten over koetjes en kalfjes naderhand en ze vroeg wanneer ik weer terug kwam.

  Met bikini,s of om te neuken 🙂

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // mei 31, 2018 om 23:15 //

  Denk niet dat ik als 17 jarige het lef gehad zou hebben !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s