Nieuw

De racistische activistengroep “Brown Hope” in Oregon weigert blanken en geeft aan zwarten geld voor drankjes tijdens “Reparatie-Happy-Hour”

Brown Hope. Foto: Twitter.

Afgelopen maandagavond organiseerde een bar in Portland, Oregon, een avond voor niet-blanke bezoekers en gaf ze elk tien dollar voor drankjes. Het geld was een symbolisch geschenk dat voornamelijk werd gefinancierd door blanken of een ander ras. Blanken werd gevraagd om het “Reparatie-Happy-Hour” niet bij te wonen.

Een lokale activistische groep in Portland, “Brown Hope”, zou een evenement creëren voor gekleurde mensen in een stad waarvan ze denken dat die te blank is. Het doel was om in staat te zijn om te socialiseren, organiseren, discussiëren over de politiek en beramen van verschillende toekomstige acties zonder gestoord te worden door de aanwezigheid van blanke mensen. Veertig gekleurde mensen kwamen naar de bijeenkomst.

Op de agenda staat volledige “schadebetaling” voor de gruwelijke slavernij in de Amerikaanse geschiedenis en de constante grote loonkloof tussen blanke en zwarte huishoudens.

In een onderzoek uitgevoerd in 2016 ondersteunde 58 procent van de zwarten en 46 procent van de Latijns-Amerikanen een nationaal beleid voor een dergelijke compensatie. Slechts 68 procent van de blanke Amerikanen verklaarden in hetzelfde onderzoek tegen een dergelijk compensatiebeleid te zijn. Econoom Robert Browne schat de waarde van deze “schade” tussen 1,4 en 4,7 biljoen dollar, en dat “dit de zwarte bevolking zal herstellen in de economische positie die het zou hebben gehad als zwarten niet waren onderworpen geweest aan slavernij en discriminatie”. Waarbij voorbij wordt gegaan aan het feit dat deze zwarten in een nog slechtere economische toestand in Afrika zouden verkeren als hun voorouders in het verleden niet met slavenschepen naar Amerika waren gebracht.

Cameron Whitten, de Brown Hope-activist die de pubnacht organiseerde, zei dat de bezoekers die bij het evenement kwamen kijken zich gewaardeerd voelden maar dat het doel veel hoger was dan dat.

– We creëren een platform om ervoor te zorgen dat ons leiderschap wordt gezien en geëerd”, zei Whitten tegen de publicist Blavity.

– Het is niet alleen dat we rondhangen, we zijn hier om het werk te doen. In een plaats als Portland, waar onze gemeenschap zo verdeeld is, is onze eerste stap het opnieuw samenstellen en organiseren en mobiliseren van onszelf om beleid te creëren voor het creëren van gerechtigheid in onze gemeenschappen.

De ongeveer 100 mensen, meestal blank of behorend tot een ander ras, die er blank uitzien, die deze happy hour hebben betaald, hadden voldoende interesse in het regelen van een soortgelijk evenement voor geheelonthouders onder de naam “Repair Power Hour”.

Bron:

http://www.foxnews.com/us/2018/05/27/reparations-happy-hour-invites-white-people-to-pay-for-drinks.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De racistische activistengroep “Brown Hope” in Oregon weigert blanken en geeft aan zwarten geld voor drankjes tijdens “Reparatie-Happy-Hour”

 1. duchesne // mei 29, 2018 om 21:27 //

  Zwart geld dus…

  Like

 2. duchesne // mei 29, 2018 om 21:38 //

  “Econoom Robert Browne schat de waarde van deze “schade” tussen 1,4 en 4,7 biljoen dollar, en dat “dit de zwarte bevolking zal herstellen in de economische positie die het zou hebben gehad als zwarten niet waren onderworpen geweest aan slavernij en discriminatie”.”

  De schade die ewen zwarte in het witte huis heeft aangericht gedurende zijn ambtstermijn is een multi kwadraat van die luizige biljoenen….een gat dat enkel met totale geldontwaarding en de afname van bezit van burgers kan worden gedicht cq weggemoffeld…

  En hoe zit dat met de schade die slaven houders hadden toen ineens iemand anders hun bezit ging laten weglopen? Hebben die nakomelingen dan ook geen recht op schadevergoeding?
  En al die mensen die geen slaaf waren of slavenhouder, die hebben destijds de kosten gedragen van het ontslaven en oorlog voeren en andere ongein, hebben hun nakomelingen ook niet recht op compensatie….

  Weet je wat, ik heb een zuid Afrikaans neger minister momentje, laten we heeeel veeeel geld drukken en iedereen miljoenair maken….allemaal ineens gecompenseerd voor onrecht onze voorouders aangedaan…..en dan nog een beetje voor het onrecht dat iemand een ander in het heden aan doet of in de toekomst gaat aandoen….

  O ja, Willem van Buren, ik wil het huis van mijn voorouders terug en de gronden en roerende goederen. Dus hup terug de grens over, bij Siegen hebben ze nog wel plek voor verloren “zonen” (m/v)…

  Like

 3. Jos van der Hoff // mei 29, 2018 om 22:28 //

  tja, ik stel me heel wat anders voor bij ‘bruine hoop’.

  Like

 4. Johan // mei 30, 2018 om 02:13 //

  Mijn hond is ook fan van “Reparatie-Happy-Hour”, maar hij is er meestal binnen vijf minuten mee klaar. Dan is de boel gerepareerd. Met een flinke ´bruine hoop´ als eindresultaat.

  Like

 5. En wij trappen er steeds weer in met onze schoenen en het laat stinkende bruine afdrukken in je huis na vanaf de voordeur tot in keuken en woonkamer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s