Nieuw

Zweedse lagere scholen moeten “genderneutraal” worden – mag niet langer kinderen als jongens of meisjes benoemen

De regering heeft besloten om, onder andere, het basisschoolcurriculum te herzien, zodat men een kind niet langer een “jongen” of “meisje” mag noemen.

De regering heeft besloten om vanaf 1 juli de onderwijsprogramma’s van het basisonderwijs te wijzigen en meer “genderneutraal” te maken. Dit betekent dat je de kinderen voortaan niet langer meer als “jongens” of “meisjes” mag onderscheiden. Tegelijkertijd zal ook een onderzoek worden gestart met betrekking tot “schooldiscriminatie op het gebied van gender en genderidentiteit”.

– Er vindt voortaan geen reguliere of routinematige geslachtsverdeling meer plaats. De verbeteringen moeten ook de verantwoordelijkheid van het werken aan gendergelijkheid op alle scholen verduidelijken, zegt minister van Onderwijs Gustav Fridolin (Milieu Partij).

In de herziene versie van het curriculum zullen in plaats van “jongens” en “meisjes”, “genderneutrale” begrippen zoals “kinderen” en “leerlingen” worden gebruikt. De “verboden benamingen” mogen echter nog wel worden gebruikt als het “gerechtvaardigd is om ongelijkheden tussen mannen en vrouwen aan te tonen”.

De verandering in het leerplan geldt voor basisschool, kleuterklas, vrijetijdscentrum, speciale basisschool, speciale school en gezamenlijke school. De regering heeft ook het Nationaal Agentschap voor Onderwijs de opdracht gegeven soortgelijke wijzigingen voor te stellen voor het middelbaar en hoger onderwijs.

De overheid komt ook met een zogeheten aanvullende richtlijn, die tot doel heeft om te onderzoeken of “discriminatie van gender en genderidentiteit of expressie van invloed is op de kansen van leerlingen op adequaat onderwijs”.

Het onderzoek rapporteert uiterlijk op 20 januari 2019 over zijn missie.

Bron:

http://www.dagensjuridik.se/2018/05/stopp-slentrianmassig-konsuppdelning-i-skolan-ny-laroplan-i-sommar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Zweedse lagere scholen moeten “genderneutraal” worden – mag niet langer kinderen als jongens of meisjes benoemen

 1. Institut fur Sexualwissenschaft, ligt aan deze perversie ten grondslag.

  Dit is de bedenker ervan:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Magnus_Hirschfeld

  En die vreselijke nazi’s wilden niet dat hun volk geperverteerd zou worden. Tsjonge, wat waren die fout, zeg.

  Als je het willen beschermen van je eigen volk fout noemt, dat is.

  Like

 2. We mogen die nazi’s wel dankbaar zijn anders hadden jij en ik 40 jaar geleden ook al een geslachtsverandering ondergaan. (omdat een mysterieus ‘iemand’ het blanke ras uit wil roeien)

  Like

 3. Vrouwen kunnen anders dan wel 100 keer klaarkomen. Daar valt toch ook wel wat voor te zeggen.

  Like

 4. Nog even en iedereen moet zijn geslacht laten verwijderen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s