Nieuw

Oostenrijk wil dat EU al in Afrika vluchtelingen tegenhoudt

Sebastian Kurz. © Bundesministerium für Europa

De Europese grenspolitie Frontex moet zijn werkterrein uitbreiden naar Afrika, en daar actief de strijd met mensensmokkelaars aangaan. Dat zegt Sebastian Kurz, de piepjonge bondskanselier van Oostenrijk, in een interview met de Duitse krant Die Welt. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse migranten überhaupt de oversteek wagen.

Daarvoor moet de grenswacht een duidelijk politiek mandaat krijgen, stelt Kurz. ,,Dat mandaat moet Frontex toestaan in derde landen, met toestemming van de lokale regering, actief te worden om het vieze bedrijfsmodel van mensensmokkelaars te beïndigen, en te voorkomen dat de smokkelboten überhaupt de gevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee maken”, zegt Kurz tegen de Duitse krant.

Oostenrijk neemt in juli het voorzitterschap van de EU over van Bulgarije, en de verwachting is dat Kurz, die met zijn 31 jaar veruit de jongste regeringsleider in Europa is, dan steun gaat zoeken voor zijn plannen.

Lees verder:

https://www.ad.nl/buitenland/oostenrijk-wil-dat-eu-al-in-afrika-vluchtelingen-tegenhoudt~a83467d8/

(h/t danny)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Oostenrijk wil dat EU al in Afrika vluchtelingen tegenhoudt

  1. Rechts is veel humaner dan links. Het probleem bij de bron aanpakken. Want wie is geborten om te vluchten? Niemand wil vluchten! Zorg eer dan voor dat er geen redenen zijn om te vluchten. Alleen zijn er wel heel veel mensen Multinationals, overheden, EU, NGO’s Vrijwilligers, enz, enz die er bakken geld of een goed gevoel vak krijgen dat die zielige mensen maar blijven toestromen. Indirect ervoor zijn dat mensen verzuipen door mensen valse hoop te geven.
    Blame and Shame!

    Like

  2. Niet in Afrika opereren, maar de kust bewaken !

    Waarom het altijd wéér moeilijker maken dan nodig is.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s