Nieuw

Nieuwe regeringscrisis in Italië

Giuseppe Conte geeft zijn poging om een nieuwe regering te vormen in Italië op, melden verschillende media. Daarmee wordt het land in een regeringscrisis gegooid.

De liberale populistisch partij de Vijfsterrenbeweging en Lega (voorheen Lega Nord) waren het eens geworden over een voorstel om de jurist Conte als hoofd van de regering aan te stellen. Maar Conte is er niet in geslaagd om zijn lijst met ministers goedgekeurd te krijgen door president Sergio Mattarella, en gooide vandaag dus de handdoek in de ring.

De beslissing wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat de minister van Financiën, Paolo Savona, 81, door de president werd afgewezen.

– In een democratie, als we nog steeds in een democratie zijn, is er maar één ding om te doen – laat de Italianen beslissen, zei Lega’s fractievoorzitter Matteo Salvini als een reactie op het besluit, waarin werd opgeroepen tot een nieuwe verkiezing.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Nieuwe regeringscrisis in Italië

 1. Ga er maar van uit dat dat de lange arm van de EU is….

  Ze hebben tenslotte al eerder een staatsgreep gepleegd in Italië toen Berlusconi niet aan de financiële eisen van de EU wilde voldoen hebben ze Mario Monti van Goldman Sachs aangesteld als premier.

  Goldman Sachs die op alle belangrijke plekken in de EU mannetjes heeft zitten.

  Like

 2. Gewoon de president af zetten. Lijkt me simpeler dan nieuwe verkiezingen.

  Like

 3. Gelukkig zijn die van Goldman Sachs geen J, anders zou je er haast iets van gaan denken …

  Like

 4. Horatius // mei 28, 2018 om 12:40 //

  President Sergio Mattarella blijkt dus een marionet te zijn van Brussel. Want Italië zou met de beoogde regering wel eens uit de Euro kunnen gaan stappen. Conclusie: de macht van Juncker en consorten prevaleert boven de democratie.

  Dat het hier dus o.a. gaat om de macht van het financiële establishment moge duidelijk zijn.

  In het regeerakkoord waren overigens ook plannen opgenomen om enkele honderdduizenden uitgeprocedeerde asielzoekers versneld uit te laten zetten. Ook dit zal zeker niet goed gevallen zijn in Brussel, een reden des te meer om een veto te laten uitspreken.

  De gang naar de stembus is intussen gedegradeerd tot een soort opiniepeiling waarop door de bureaucraten in Brussel op ‘passende wijze’ wordt gereageerd.

  Mochten er nieuwe verkiezingen komen met een totaal andere uitkomst, dan zou er sprake kunnen zijn van manipulatie, intimidatie en zelfs het fenomeen stembusfraude is dan niet geheel ondenkbaar.

  Wanneer schrikt de bevolking van West-Europa eindelijk eens wakker?

  We worden nu geregeerd per decreet met als uitkomst: omvolking, islamisering en een nepdemocratie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s