Nieuw

Media verboden om te rapporteren? Vonnis zonder een advocaat? Wat gebeurt er?

Stephen Christopher Yaxley-Lennon, geboren in 1982, beter bekend onder het pseudoniem Tommy Robinson is een activist, burgerjournalist en oprichter van het Engels Defence League (EDL). Robinson is uiterst kritisch over immigratie vanuit islamitische landen.

Britse media rapporteerden in het begin over de zaak, maar al de nieuws-sites in het Verenigd Koninkrijk – waaronder The Mirror, The Daily Record, Breitbart Londen – hebben hun artikelen verwijderd nadat de rechtbank een media-verbod uitvaardigde op informatie over Tommy Robinson’s arrestatie en het rechtsproces.

Dit is zeer vreemd, en in Nederland schrijven, op een enkele uitzonderingen na, alleen de alternatieve media over deze zaak.

Nou ben ik niet op de hoogte van de Britse wetgeving, maar ik weet zeker dat wanneer een Nederlandse journalist of staatsburger vrijwillig naar een dictatuur afreist en iets doet wat de wetten van de dictatuur schendt en gearresteerd wordt, de Nederlandse gevestigde media in verontwaardigd gebrul uitbarsten en het met grote koppen in hun kranten brengen. Maar wanneer een gerechtelijke dwaling plaatsvindt tegen een islamcriticus in een democratisch westers land is de Nederlandse media doodstil.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

5 Comments on Media verboden om te rapporteren? Vonnis zonder een advocaat? Wat gebeurt er?

 1. Like

 2. Uhh ik zit via een uk proxy op google uk dezelfde pagina en zie gewoon alles met een uk ip adres

  Like

 3. Wat bedoel je ?

  Like

 4. polderboy // mei 28, 2018 om 07:13 //

  In ieder geval trekt de petitie voor zijn vrijlating in 2 dagen ruim 300.000 ondertekenaars:
  https://www.change.org/p/theresa-may-mp-free-tommy-robinson?recruiter=392555925&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=twitter&utm_source=share_petition

  Bij de Volkskrant toch een artikel over Leeds, waar een van de moslim bendes van 29 Pakistanen terecht staat voor massaverkrachtingen van meisjes en waar Robinson dus niet over mocht rapporteren en nu meer dan een jaar voor de cel in gaat:
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rechter-beveelt-pers-niet-over-zaak-robinson-te-berichten-via-sociale-media-komt-toch-naar-buiten-dat-de-anti-islam-activist-de-cel-ingaat~b105fdbe/

  Vergeet niet dat het normaal is in Pakistan met Koran wetten in de grondwet verankerd, het land waar die bende van 29 gore schijthuizen vandaan komen, dat ambtenaren straffeloos vrouwen verkrachten:
  “Vier op de vijf vrouwen die gearresteerd worden, (worden) door politie of gevangenisbewakers verkracht”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Pakistan#Religie

  Vergeet ook niet dat Britse ambtenaren het enorm hebben laten afweten en die bendes moslimverkrachters jarenlang straffeloos hun gang hebben laten gaan. Misschien werden en worden die BVritse ambtenaren wel geil van zoveel criminele macht als de Pakistaanse politie- en andere ambtenaren hebben?

  Bij Jalta blijken ze er wel op te geilen, meisjes straffeloos verkrachten:
  https://jalta.nl/buitenland/extreemrechtse-activist-tommy-robinson-terecht-in-gevangenis/
  Livestro zegt immers niks over die compleet nalatige Britse overheid en die criminele moslims??!!
  Willen de echte machtsgeile NSB fascisten nu dan maar opstaan…

  Like

 5. paulzwueste // mei 28, 2018 om 12:05 //

  Als er geen advocaat aanwezig was.
  Dus geweigerd was, is de hele gang van zaken zo wie zo wetteloos, ondemocratisch en moet de beschuldigde onmiddellijk worden vrijgelaten en de rechter en officier van justitie aangeklaagd en gevonnist!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s