Nieuw

Abdullah’s deportatie kon niet bewerkstelligd worden – slacht met mes dakloze Zweed af

Het shirt van de dakloze Zweed Jonas na de moord.

De 37-jarige Abdullah Barrak, asielzoeker uit Koeweit, is veroordeeld voor een moord die hij eind mei vorig jaar pleegde op de Södra skolstraat in het centrum van Malmö. Het slachtoffer was de 45-jarige dakloze Zweed Jonas, die de daklozenkrant Fact verkocht en door Abdullah geld was beloofd in ruil voor seksuele diensten. In plaats van betaling ontving Jonas een aantal dodelijke messteken in zijn rug, nek en borst.

Abdullah Barrak.

Abdullah kwam in 2010 als asielzoeker naar Zweden. Hem werd zijn asielaanvraag geweigerd en een uitwijzingsbeslissing genomen. In plaats van het land te verlaten, begon Abdullah een criminele carrière in Zweden.

Hij werd veroordeeld voor een reeks ernstige misdaden, waaronder verschillende verkrachtingspogingen. In totaal handelt het zich om 31 verschillende misdaden en meerdere vonnissen. De meeste overtredingen hebben te maken met roofovervallen en diefstal. In een aantal gevallen zijn er messen gebruikt, zoals bij de moord vorig jaar. Onder de misdaden bevinden zich ook gevallen van winkeldiefstal, dreigementen en geweld tegen ambtenaren, poging tot grove mishandeling, onwettige bedreigingen en vandalisme.

Een van de rechters velde ook een nieuw oordeel tot deportatie. Omdat Abdullah staatloos is, weigert Koeweit hem te accepteren. Ondanks de dubbele beslissingen was uitzetting niet mogelijk. Abdullah kon zijn criminele en antisociale leven in Zweden voortzetten, wat vorig jaar dus een Zweeds leven heeft gekost.

De 45-jarige dakloze Zweeds Jonas werd op open straat vermoord, voor een groot aantal gasten op een buitenterras. Getuigen hebben verklaard dat zij gezien hebben hoe Abdullah na het vermoorden van zijn slachtoffer van genoegen glimlachten.

Op het moment van schrijven is het onduidelijk wat zijn straf zal zijn. Er is een juridisch psychiatrisch onderzoek aangevraagd om vast te stellen of Abdullah mogelijk wordt veroordeeld tot zorg in plaats van een gevangenisstraf. Het onderzoek moet worden uitgevoerd onder strenge beveiligingsmaatregelen, omdat Abdullah als zeer gevaarlijk wordt beschouwd.

Abdullah, een drugsmisbruiker, was tot twee weken voordat de moord had plaatsgevonden in een detox geplaatst, maar hij was niet gerehabiliteerd. Gedurende de twee weken in vrijheid nadat hij was vrijgelaten, wijdde hij zich aan het rondrijden in Möllevången en drugs gebruiken.

In 2016 vertelde Abdullah dat hij eerder mensen had vermoord en dat hij ook van hun lijken had gegeten. Of dit in Zweden is gebeurd of voordat hij hierheen is gekomen, is onduidelijk. Desondanks werd de beoordeling gemaakt dat Abdullah in de samenleving zou kunnen worden vrijgelaten.

Een andere persoon, ook een staatloze asielzoeker, werd aanvankelijk verdacht van betrokkenheid bij de moord. Hij wordt nu alleen veroordeeld voor overtreding van de messenwetgeving en drugsdelicten.

Afbeeldingen in het artikel: Politie onderzoekprotocol.

Bron:

https://samnytt.se/abdullahs-utvisning-kunde-inte-verkstallas-knivmordade-hemlos-svensk/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Abdullah’s deportatie kon niet bewerkstelligd worden – slacht met mes dakloze Zweed af

 1. Tijl Uylenspiegel // mei 27, 2018 om 01:19 //

  Ze doen dit omdat ze weten dat ze overal mee wegkomen.
  Of is er iemand op de wereld die denkt dat hij in Saoedi-Arabië ook een strafblad heeft ?
  Daar doen ze niet aan, je krijgt voor het minste of geringste zo’n zware lijfstraf dat je het de rest van je leven wel uit je hoofd laat. En mocht je het desondanks nog een keer iets doet dan hakken ze je kop van je romp.
  Problem solved.

  Like

 2. Nacht und nebel voor dit soort onfiguren is de enige goede oplossing

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s