Nieuw

Inburgering flopt: nieuwkomer zit thuis

© Pixabay

Door: Jan-Willem Navis

DEN HAAG – Werkgevers en bonafide taalscholen luiden de noodklok over de vele misstanden bij het inburgeringsonderwijs. Die zorgen ervoor dat statushouders wegblijven van werk, in plaats van dat ze snel aan de bak komen.

Gisteren maakte de Sociaal Economische Raad (SER) bekend dat een op de drie mensen die in 2014 een verblijfsvergunning kregen, nog niet voldoende gekwalificeerd is voor ook maar het simpelste baantje.

Slechts 11 procent van de statushouders vindt binnen twee jaar betaald werk, en vaak is dat nog maar een parttime baantje. Ook na tien jaar liggen werkloosheidspercentages nog heel hoog, rond de 50 procent.

Bron:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2084534/inburgering-flopt-nieuwkomer-zit-thuis

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

12 Comments on Inburgering flopt: nieuwkomer zit thuis

 1. Alphons Mantel // mei 26, 2018 om 07:02 //

  opheffen Vluchtelingenverdrag lost veel problemen op

  Like

 2. Henk der Niederlander // mei 26, 2018 om 09:05 //

  In plaats van de noodklok te luiden zou het mischien beter zijn om hun ogen te openen en de waarheid onder ogen te zien.
  Het overgrote deel van die parasieten komt niet om te werken maar om hun lamme poten op te houden voor een uitkering.
  Gaan ze daar mee aan de slag dan komt men ergens.

  Like

 3. Wat dachten ze dan waarom al die gasten hier komen.
  Door betaald in je nest kunnen blijven liggen, ze kunnen hun oren nog niet geloven dat het mogelijk is.
  Daar hebben ze generatie later nog over, dat er werkelijk zulke achterlijke hebben bestaan waar je gratis geld krijgt, en je verder de hele dag de beest kan uithangen zonder gevolgen, en je paspoort bij een pakje boter krijgt incl. alle rechten.
  Wie wil dat nou niet.

  Like

 4. Karel Dokter // mei 26, 2018 om 10:25 //

  Ze zijn geen vluchteling. Ze komen hier niet om een bestaan op te bouwen.Het zijn mosliminfiltranten met slechts één doel: u en mij de islam door de strot persen.
  Ook met geweld. Wanneer wordt dit politiek correcte landje eindelijk wakker?
  http://antivenin.blogspot.nl/2013/09/flashback-het-moslim-broederschap.html

  Like

 5. De beste remedie tegen bedelaars: Terug bedelen.

  Like

 6. Horatius // mei 26, 2018 om 11:39 //

  Een door en door verrot systeem wat alleen nog maar meer profiteurs zal aantrekken.
  Blijkbaar is deze charitas nog financieel op te brengen tot de limiet is bereikt en het hele systeem in elkaar stort met voorspelbare gevolgen.

  Het Linkse sprookje van de zeer gemotiveerde kennismigranten is intussen allang doorgeprikt bij gebrek aan motivatie en het gegeven dat een uitkering meer oplevert dan een plek op de arbeidsmarkt.
  Moslims zijn al bij voorbaat niet gemotiveerd, want die gaan niet werken voor ongelovigen. Het zijn tenslotte Islamitische bezettingstroepen met maar één doel voor ogen: het stichten van een Islamitisch kalifaat.

  Het gekke van de hele zaak is dat iedereen dit weet, zelfs de politieke elite, maar geen corrigerende maatregelen durven te nemen uit angst voor een escalatie.
  Verlaging van de uitkeringen zal nog meer criminaliteit gaan opleveren en het inzetten van deze beroepswerkelozen bij grootschalige werkprojecten zal wel in strijd zijn met de mensenrechten en de vluchtelingenverdragen.

  Om kort te gaan: we financieren op deze manier onze eigen ondergang en we stonden erbij en keken ernaar want de vluchteling is immers zielig, getraumatiseerd, analfabeet en heeft ook nog eens een te laag IQ, ook al wordt dit hevig ontkend door de politieke elite.
  Maar ze weten donders goed al calculerende op hun sociale media waar de hoogste uitkeringen worden verstrekt en dat is niet in Hongarije of Polen maar in Duitsland, Zweden en Nederland.

  En wat doet onze regering? In goed overleg met Brussel nog meer van die nepvluchtelingen opvangen, bij voorkeur uit Afrika en die moslims kunnen er ook nog wel bij want de Islam is volgens hun een wezenlijk onderdeel van onze samenleving geworden.

  We worden pas wakker als de religieuze baardmannen een meerderheid vormen in ons parlement, de sharia is ingevoerd en de religieuze politie de orde handhaaft in de Islamitische Staat der Nederlanden.

  En de leden van ons Koningshuis dan, staan die niet pal voor onze westerse normen en waarden?

  Helaas niet, want die zijn met onze regering bijtijds vertrokken naar een land in Zuid-Amerika (Argentinië?) om vanuit daar de strijd voort te zetten.

  Uiteraard met medeneming van onze goudvoorraad voor een onbezorgde oude dag.

  Like

 7. Over 2 generaties bestaat Nederland niet meer en wellicht nog eerder
  Geheel West-Europa is dan of een moslim kalifaat of er is een verschrikkelijke burgeroorlog geweest.
  De schuldigen zijn dan al lang naar een veilig continent gevlucht.
  Allemaal heel leuk voor onze kinderen en kleinkinderen..
  Blijf maar lekker stemmen op die land- en volks verraders partijen dan wordt dit de toekomst.
  Geen ontkomen aan.

  Like

 8. Claudia M. // mei 26, 2018 om 12:52 //

  Niet alleen de inburgering, ook het naar school krijgen, trachten ook maar iets bij te brengen van de inmiddels derde generatie gezinshereniging-jong-en-lui, gaat tot op de dag van vandaag niet bepaald over rozen! Maar ja, wat wil je als je van mening bent dat Nederlandse taal leren voor bepaalde inwoners niet van toepassing is. Na 20/30/40 jaar in Nederland en geen simpel woordje spreken…

  Ze zitten overigens hier in de buurt “thuis” in flatjes waarvan ik had begrepen dat deze er neergezet zijn voor starters en studenten en inderdaad lekker in het zonnetje als ik thuiskom van het werk! Geeft niks, onze jeugd blijft wel bij vaders en moeders wonen, zoals mijn 28 jarige overbuurjongen. Ik was trouwens ook 28 toen ik voor het eerst een zo’n staterskippenhok eindelijk een keer te pakken had, nu bijna 30 geleden! Er is dus niets veranderd, ook in die tijd kwamen er legio “”vluchteling”” toen uit voormalig Joegoslavië.

  Leuke anekdote nog, er werden eindelijk weer eens huizen gebouwd in ons dorp. Oh wat had ik graag dat huis gekregen waar ze Joegoslaven instopte. Dat ging echter niet helemaal goed in de buurt en toen ze er eindelijk uitgezet werden, hebben ze het hele huis gestript. Alles wat los kon, was weg! Klauwen met geld heeft dit de Nederlandse belastingbetaler al gekost en dit al decennialang!

  Nexit mensen, als we nog iets willen overhouden zal het snel moeten gebeuren ook!

  Like

 9. danny // mei 26, 2018 om 15:12 //

  https://www.trouw.nl/home/misbruikverdachte-tariq-ramadan-is-een-overschat-moslimboegbeeld~acd4566e/

  Dat schorem, als het bewezen wordt, wordt levenslang op water en brood gevangen gezet te worden.

  https://www.geenstijl.nl/5142173/tommy-robinson-verdwijnt-13-maanden-in-britse-deugkerker-voor-contempt-of-court/

  In GB is einde van vrijheid van meningsuiting nabij. Dankzij de linkse kerk en rechts, zij zijn degene die de moslimimport gefaciliteerd hebben, labour en conservatives.

  Tommy zal het zwaar krijgen tussen al die moslim inmates. Opzet om hem definitief de mond te snoeren? Zou me niet verbazen.

  http://media.tpo.nl/2018/05/26/censuurmachine-facebook-wil-trailer-nederlandse-historische-film-deleten-want-kwetsend-voor-christenen/

  Communistische censuur.

  http://nieuws.tpo.nl/2018/05/25/libische-mensensmokkelaars-schieten-uit-illegale-gevangenis-vluchtende-migranten-dood/

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/05/Franse-organisatie-in-Oekrane-Conclusies-JIT-over-MH-17-bevooroordeeld-en-onbetrouwbaar

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/05/Absurd-en-gevaarlijk-Geen-flintertje-hard-bewijs-maar-Rusland-krijgt-weer-schuld-van-MH-17

  De wereld ellende is altijd de schuld van : Rusland, Poetin, USA, Trump, Rechts en nooit van links en de islam, vind ik typische maar ook gevaarlijk, links speelt met vuur.

  Like

 10. danny // mei 26, 2018 om 15:26 //

  https://www.jihadwatch.org/2018/05/video-from-maine-muslim-migrant-youth-attack-park-goers-in-lewiston

  https://www.jihadwatch.org/2018/05/uk-alleged-muslim-rapist-uses-islamophobia-as-a-defense

  https://gellerreport.com/2018/05/canada-muslim-hitler.html/

  http://politiek.tpo.nl/2018/05/25/vvd-fractievoorzitter-klaas-dijkhoff-wie-het-juk-van-islam-wil-afwerpen-is-welkom-bij-ons/

  Klootzak Dijkhoff, de VVD is mede verantwoordelijk voor de massaimmigratie, de kutelite -VVD zou per direct verboden moeten worden.

  Nu probeert rat en landverrader Dijkhoff op slinkse manier de integratie en massaimmigratie te bevorderen.
  De oudjes en zwakkeren in de samenleving zijn niet belangrijk, als de VVD de samenleving maar in rap tempo kan islamiseren.
  Ik vervloek het volk welke op de VVD gestemd hebben, zijn voor mij landverraders.

  Like

 11. Het is EEN pot nat als het gaat om het binnenhalen van de vijand.
  Lees alleen al maar de motie van halsema uit 2010 dan weet je genoeg.
  Niet alleen de vvd maar de gehele politieke elite behalve Wilders en misschien de SGP

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s