Nieuw

De Economische Raad van de CDU waarschuwt de regering voor chantage door Italië

De economische raad van de CDU heeft Duitsland gewaarschuwd voor chantage door de Italiaanse regering. “De federale regering mag zich niet laten chanteren en al helemaal niet instemmen met een gezamenlijke aansprakelijkheid van Duitse spaarders via een gezamenlijke Europese depositogarantie”, vertelde de secretaris-generaal van de CDU-Economische Raad, Wolfgang Steiger, aan Focus.

Wat er op het punt staat in Italië te gebeuren, is uiterst gevaarlijk en zou het “eindspel voor de euro” kunnen worden. “De Romeinse populisten spelen bewust met de toekomst van de gemeenschappelijke munt. Tegelijkertijd waarschuwde Steiger de nieuwe Italiaanse regering om een Europese communautarisering van slechte leningen op haar bankbalansen door te drukken.

Italië is voornemens een basisinkomen in te voeren

Hij riep de Europese Centrale Bank op onmiddellijk een einde te maken aan het nultariefbeleid. Zij heeft de verkeerde prikkels gegeven. “In plaats van de rentebesparingen te gebruiken om schuld af te betalen, zijn de Italiaanse overheden het geld met volle handen uit blijven geven,” volgens de 53-jarige.

De nieuwe Italiaanse Lega-coalitie en de vijfsterrenbeweging hadden de Europese Centrale Bank (ECB) al in het regeerakkoord opgeroepen haar schuld kwijt te schelden. Zij willen onder andere een basisinkomen en een forfaitaire belasting invoeren in Italië.

Italië heeft een staatsschuld van 2,3 biljoen euro. Met 132 procent van het BBP is het land na Griekenland de economie met de zwaarste schuldenlast van Europa (181 procent). Daarnaast heeft de ECB betalingsbalansvorderingen (Target 2) van 447 miljard euro.

Bron:

https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2018/cdu-wirtschaftsrat-warnt-regierung-vor-erpressung-durch-italien/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on De Economische Raad van de CDU waarschuwt de regering voor chantage door Italië

  1. Is de grote Duitse leugen niet ……dat in plaats ze het goed doen……Duitsland nog meer schuld heeft?……..Maar daar zwijgen de persen over.

    Like

  2. Italie is na Griekenland het laatste land wat uit de euro kan stappen. Dus politiek gelul.
    Duitsland heeft een mega pensioen probleem. Bedelende bejaarden gaan we daar zien. Wordt niet uitgezonden: Germany got talent.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s