Nieuw

Boedapest – een spiegel voor een verloren wereld

Afgelopen weekend werd ik door mijn geliefde meegetroond voor een paar dagen Boedapest. Nooit eerder was ik in Hongarije geweest. Evenmin heb ik veel Oost-Europees vergelijkingsmateriaal voor wat ik aantrof, afgezien van een weekje Praag in 1990 en een bezoek aan Polen als 12-jarige. Maar voor wie een goed geheugen heeft is het contrast dat Boedapest biedt werkelijk schokkend.

Maar ook een warm bad.

Curieus genoeg is dat warme bad niet te danken aan de vriendelijkheid van de Hongaren. Heel vriendelijk zijn ze namelijk niet. Niet speciaal vijandig ook, maar als je leeft in een goedkoop land (voor levensonderhoud 60% goedkoper dan in Nederland op vergelijkbare punten) dat regelmatig wordt overstroomd door toeristen met meer geld dan gerechtvaardigd lijkt, neemt dat je niet voor hen in. Wie een woonplaats heeft waar toeristen de deur plat lopen zal begrijpen wat ik bedoel. Dat gevoel had ik bij de houding van de Hongaren ook.

Hannibal, Veren of Lood >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10032 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s