Nieuw

Zweedse gemeente waarschuwt te stoppen met dierenmishandelingen -met flyers in het Arabisch

Mönsterås. Bron/Auteur: Samhällsnytt.

De gemeente Mönsterås heeft in het spoor van de migrantencrisis in 2015 een snelle demografische transformatie ondergaan. De kleine Smålandse samenleving heeft geleerd om met nieuwe “uitdagingen” om te gaan, zoals hogere kosten door bewakers bij asielaccommodaties, een hoge werkloosheid onder de nieuwe bewoners en worden nu in bepaalde wijken geconfronteerd met dierenmishandelingen. De gemeentelijke crisiscoördinator zegt tegen Samhällsnytt dat hij dit probleem niet eerder was tegengekomen in Mönsterås.

“Er zijn dierenmishandelingen waargenomen in de omgeving. Er zijn zowel katten als egeltjes geschopt”. Zo begint een ​​flyer die door de gemeentelijke huisvestingsmaatschappij ‘Mönsterås woningen’ in samenwerking met de gemeente is ontwikkeld en aan het begin van deze week in de buurt is verspreid. De flyer is in twee talen – Zweeds en Arabisch.

– We hebben zeer veel Arabisch-sprekende mensen die bij ons wonen die moeite hebben met het begrijpen van de Zweedse taal, verklaart communicator Linn van het bedrijf, toen we haar bereikten op de telefoon.

Het kleine stadje in Kalmar met amper vijfduizend inwoners, moest, zoals zoveel Zweedse gemeentes, tijdens de migratiecrisis in 2015 zeer veel asielzoeker opvangen. In de gemeente werden meerdere asielaccommodaties geopend, wat onder ander de gemeentekosten voor ingehuurde beveiligers sterk liet stijgen: in 2016 moest Mönsterås bijna vijf keer zoveel voor beveiligers betalen dan in vergelijking met het voorgaande jaar.

– We hadden een asielcentrum. We hadden een enorme vluchtelingencrisis in Zweden en vervolgens werden de gemeentes gevraagd of zij een asielcentrum konden openen. We openden er een in Fliseryd, die heeft goed gewerkt, maar om de beveiliging te klaren moesten we dag en nacht bewakers inhuren, zegt beveiligingschef Claus Kempe in een interview met de Zweedse radio.

Migranten met een verblijfsvergunning werden toegewezen aan Mönsterås en ontvingen hun woning voornamelijk via de gemeentelijke openbare dienst. Dit heeft geleid tot grote integratieproblemen, zoals in veel andere kleine gemeenten in Zweden. Bijvoorbeeld moest Mönsterås wennen aan de hoge werkloosheid onder de nieuwe bewoners: die in 2016 35,9% bereikte, vergeleken met 7,5% onder de autochtone bevolking.

Een andere “uitdaging” blijkt nu dierenmishandeling te zijn. Wanneer Samhällsnytt de gemeentelijke crisiscoördinator Fredrik Sandkvist aan de telefoon bereikt, wil hij niet de daders van de dierenmishandelingen aanduiden. Hij zegt dat het “jongens” waren die op “katten en egels” jagen.

Heeft u al eerder dergelijke problematiek meegemaakt?

– Mij is voorheen hierover niets bereikt in ieder geval, dit is nooit eerder gebeurd. Het is de eerste keer dat ik dit hoor.

Volgens Sandkvist heeft de gemeente niet rechtstreeks aangifte gedaan bij de politie, maar de lokale politie is op de hoogte van het fenomeen:

– Ik heb de kwestie aan de orde gebracht en met de politie hierover gepraat, ja.

Hieraan moet worden toegevoegd dat in islamitische landen, er een algemeen aanvaarde opvatting is dat honden en katten “onreine” dieren zijn. Het beeld is gebaseerd op een interpretatie van de koran en hadiths, waarvan sommigen denken dat deze verkeerd zijn. In sommige moslimlanden dringen religieuze autoriteiten erop aan honden te doden.

Bron:

https://samnytt.se/monsteras-forsoker-stoppa-djurplageri-med-flygblad-pa-arabiska/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

8 Comments on Zweedse gemeente waarschuwt te stoppen met dierenmishandelingen -met flyers in het Arabisch

 1. Fransdo // mei 25, 2018 om 20:35 //

  HAHAHAHAHA!! wAT IS HET TOCH EEN ACHTERLIJK GELOOF. Is trouwens overwogen om ze in therapie te laten gaa?. Ik stel voor dat ze een varken als huisdier nemen en daar dan heel goed voor moeten zorgen ………….. als therapie!

  Liked by 1 persoon

 2. Bedoelen ze daar ook mee dat je niet zomaar een schaap ze strot moet door snijden met een bot mes in je badkamer of balkon?
  Of valt dat er net weer buiten i.v.m. godsdienst vrijheid.
  Alsof ze daar een verschil in maken.
  En gaan we alleen zielig lopen doen over katten en egeltjes, en slaan we de rest maar even over.

  Liked by 1 persoon

 3. Merel // mei 26, 2018 om 00:17 //

  Mijn tissues zijn weer eens op

  Liked by 1 persoon

 4. Ze kenne beter de buurman mollen dan de kat, aldus Marianne Thieme in een vraaggesprek met de Zweedse radio.

  Like

 5. Sorry, ik heb het Sweets van mevrouw Thieme verkeerd vertaald.
  Letterlijk zei onze geliefde parlementariër.
  Ze kenne beter mijn buurman verkrachten, dan mijn poes.

  Like

 6. Fransdo // mei 26, 2018 om 08:18 //

  Ja leuk Bert

  Like

 7. alwine kerkhof // mei 26, 2018 om 21:39 //

  De eerste de beste die aan mijn dieren komt, zal het ondervinden.
  Heb meer met dieren op, dan met mensen.

  Liked by 1 persoon

 8. Migrantenwijken in West-Europa zijn oorlogsgebieden geworden…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/05/26/landverraders-partijen-als-nida-en-denk-die-de-sharia-willen-doorvoeren-moeten-verboden-worden/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s