Nieuw

Dion Graus woedend

En terecht. Tijdens een debat over bijtincidenten met honden dacht advocaat mr. Boussevain dat het wel leuk zou zijn om een schampere opmerking te maken over de PVV.

Wat gebeurde er ? Graus stelde dat bijtincidenten van vechthonden altijd het nieuws halen maar incidenten met andere rassen zoals golden retrievers niet terwijl die best vaak voorkomen. Mevrouw de advocaat werd om haar mening en uitleg gevraagd en het leek haar wel ‘grappig’ om te beginnen met de opmerking dat zij “het wel grappig vond om het woord rassendiscriminatie te horen uit een mond van een PVV’er“.

Graus ontstak in woede, begrijpelijk maar misschien ware het beter geweest zijn terechte woede in banen te leiden zoals het een politicus betaamt. Wat had hij kunnen doen ? Hij had, via de voorzitter, direct moeten interrumperen en moeten vragen wat de relevantie van zo’n stupide opmerking was en wat zij hiermee hoopte te bereiken. In vervolg hierop had hij bijvoorbeeld kunnen stellen dat zo’n achteloze opmerking wellicht strafbaar zou kunnen zijn volgens het strafrecht. Zeker gezien in het licht van de lopende rechtszaak tegen Geert Wilders.

Door echter in woede te ontsteken zit nu heel Linksch Nederland te gniffelen, “Die kan hij toch maar mooi in zijn zak steken…. hi hi hi”.

In plaats daarvan liet hij de voorzitter er vervolgens mee wegkomen dat zij mevrouw de advocaat vroeg “dit soort uitspraken niet te doen” en zich vervolgens te wenden tot Graus met het verzoek om “niet uit te lokken” !!

Nou dan heb je de voorzitter liggen zou je denken ! “Uitlokken ? Hoezo uitlokken mevrouw de voorzitter, kunt u dat nader toelichten want dat is nogal wat wat u daar zegt !”

ebc1ae53_t3_6f6p0x.jpg

Nee Tijl is geen politicus maar hij ziet wel dat een werkelijk handige politicus hier een slaatje uit had kunnen slaan. Vooruit toegegeven het is natuurlijk makkelijk om vanachter een toetsenbord zo’n scenario in scene te zetten maar kom op, als je werkelijk een politicus bent dan moeten dit soort streken in je DNA zitten. Het resultaat zou zijn dat anderen zich wel twee keer bedenken voordat ze een zogenaamd gevatte opmerking plaatsen wetende dat ze te kakken worden gezet als de eerste de beste kleuter.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/pvv-kamerlid-dion-graus-wordt-woedend-na-opmerking-rassendiscriminatie/

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

26 Comments on Dion Graus woedend

 1. Ach Dion graus weet tenminste wanneer er sprake is van ras………de rest dus blijkbaar niet.

  Like

 2. Geef mij maar zo’n vent als Graus die recht uit z’n hart vloekt en tiert. Beter dan al die gemaakte en getrainde lamlullen en schaarkutten die op commando lachen of huilen.

  Liked by 3 people

 3. Hij was er wel bij om te protesteren tegen het dierenleed in de OostVaarders Plassen.
  Van de dieren partij was er helemaal niemand bij.

  Liked by 4 people

 4. Wouter Eenhoorn // mei 25, 2018 om 14:20 //

  Wat en stelletje honden…..zit er toch in die kamer. Hoe raakt zo’n iemand verkozen
  En ik bedoel natuurlijk niet raus.

  Like

 5. scherpschutter1943 // mei 25, 2018 om 14:51 //

  Aangifte doen wegens belediging, Kan naar mijn mening succesvol zijn binnen de context van het debat waarin die belediging werd uitgesproken. Als de opmerking aan het adres van Graus geen belediging is, dan kan Graus ook naar hartenlust op haar los gaan. “Kutwijf, achterlijke trut, stompzinnige sprekende vagina, vies hoerenjong” en nog veeeeeeeeeeel meer wat je allemaal kan verzinnen om dit soort ongedierte onder het kleed te vegen. Ik zou ervoor zorgen dat al mijn opponenten bang van mij waren . Met name die ontzettende lul van pechtold zou ik wel eens onder de tafel willen schoffelen. Al was het 1e instantie alleen maar verbaal. De rest komt daarna. Van mij mag ie van 4 hoog het raam uit vanuit zijn penthouse.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // mei 25, 2018 om 16:36 //

  Blijft over waar Dion naartoe wilde namelijk dat andere hondenrassen ook weleens bijten en dat er dus geen uitzonderingspositie voor pitbulls of andere vergelijkbare hondenrassen gemaakt zou moeten worden.
  Tijl is het daar niet mee eens !
  Zoals de geregelde lezer weet heb ik ooit een ambities in de paardensport gehad, één daarvan was om ooit op kleine schaal te gaan fokken. De fokkerij heeft me altijd geïnteresseerd en in het verlengde daarvan heb ik me daar ook uitgebreid in verdiept.
  Honden hebben in tegenstelling tot de grotere huisdieren een kleine generatie interval, een teefje wordt normaliter twee maal per jaar loops en kan dan meerdere pups werpen, dat kan met wat kunstgrepen verhoogd worden tot drie en soms zelfs vier nestjes per jaar.
  Gericht fokken heeft nogal wat consequenties zeker als dat langere tijd wordt gevolgd. Bepaalde eigenschappen worden dan verankerd, dat kan zijn voor kleur of de bouw maar dat kan ook op karakter.
  Vechthonden worden al meerdere eeuwen gefokt, hondengevechten komen ondanks dat ze nagenoeg overal verboden zijn veel vaker voor dan de gemiddelde mens zou denken. Het is altijd al in het criminele circuit gedaan vanwege het gokken en die jongens laten zich niet afschrikken door een verbod meer of minder.
  De gevechten zijn meestal op leven en dood, er werd alleen gefokt met honden die daadwerkelijk gevochten hebben.
  En dat generatie op generatie. Dat heeft bepaalde karaktereigenschappen verankerd. Zo’n hond kun je “laten slapen”. Dat wil zeggen niet gebruiken voor hetgeen ze gefokt zijn en ze dus niet met opzet laten vechten. Dat wil echter niet zeggen dat zijn karaktereigenschappen verdwenen zijn, die kunnen op elk gewenst of ongewenst moment aan de oppervlakte komen.
  Natuurlijk, bij elk ras komen bijtincidenten voor, bij vechthonden is de schade die ze aanrichten echter vaak vele malen hoger dan bij een willekeurig ras.
  De kans op incidenten is ook vele malen hoger ook al is hij normaal nog zo lief. Wat het extra verneukeratief maakt is dat een vechthond niet zoals een normale hond waarschuwt alvorens tot de aanval over te gaan maar ogenschijnlijk vanuit het niets in woede kan ontsteken.
  Dan gaan we een stapje verder; wat voor mensen willen een vechthond ?
  Nou daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben dat kun je dagelijks om je heen zien, de uitdrukking ‘pitbullsmoking’ komt niet uit de lucht vallen. Het zijn meestal mensen die het nodig hebben dat de agressiviteit van de hond op hun afstraalt.
  Opvallend zijn ook de verhalen die rondgaan; “ja het is een pitbull maar hij is zó lief !”
  Dan wordt het toch tijd je af te vragen wat de reden van aanschaf was, er zijn talrijke hondenrassen die erom bekend staan dat ze lief en aanhankelijk zijn, waarom dan uitgerekend een vechthond genomen ?
  Hondenbezitters weten allemaal dat je nog zo’n schat van een hond kunt hebben maar bij het tegenkomen van andere honden ligt altijd het gevaar op de loer dat ze elkaar niet aardig vinden en gaan vechten, niks bijzonders of om je over op te winden, dat gebeurt.
  Alleen als het met een vechthond gebeurt dan heb je echt en probleem, hij stopt namelijk niet en de schade die hij toebrengt is vaak aanzienlijk. Tuurlijk Golden Retrievers zijn zo doorgefokt dat daar ook steeds vaker valse exemplaren tussen zitten, maar de schade die zij aanrichten is beduidend minder, het voelt niet lekker maar hij laat wel los.
  Dat is anders bij een vechthond, die laat niet los en die wordt als je probeert hem los te maken alleen maar kwader. De filmpjes op internet zijn talrijk en de schrik slaat om je hart, het zijn complete vechtmachines.
  Inmiddels is er met verschillende soorten vechthonden onderling gekruist waardoor bijv de oorspronkelijk vrij kleine Staffordshire is uitgegroeid tot een hond van formaat.
  Ook daarvan zijn foto’s en filmpjes te vinden maar kan ik hier niet plaatsen ivm auteursrechten.
  Complete vechtmachines van meer dan 60 kilo zijn geen uitzondering, en neem van mij aan, die wil je echt niet tegenkomen als je met je huisdier aan het wandelen bent. Ook al zegt de eigenaar dat hij zo lief is niet. Dat kan op elk moment omslaan.
  Derhalve zou er niet alleen een fokverbod voor moeten komen maar ook een verbod op het houden van die dieren.
  Vervelend en ingrijpend maar het is niet anders.
  Zeker er zijn verschillende waak en verdedigingshonden als de Duitse herder of de Rottweiler en de Dobermannpincher en dat zijn ook honden waar je mee op moet passen maar zelfs de meest valse exemplaren zijn altijd nog minder gevaarlijk dan specifiek daarvoor gefokte honden.
  En laat u maar niets wijsmaken door mensen die zeggen dat geen hond vals geboren wordt, dat is een fabeltje en wensdenken, het kan onderdrukt worden maar dat neemt niet weg dat het ondanks dat aan de oppervlakte kan komen. En dat gebeurt eerder met een hond die daarvoor gefokt is.

  Like

 7. Tijl, elke hond kan je compleet verkankeren tijdens een “opvoeding”.
  Straf ‘m maar net te vaak onnodig, sla ‘m maar onnodig, en je creëert een monster.
  Zelf een Teckel kan je door laten draaien.

  Mijn ouders hadden een zwarte bouvier, dat was een regelrechte racist.
  Die had aan alle honden een hekel, behalve zwarte bouviers.
  Daar kon ie het altijd goed mee vinden, al had ie ze nog nooit gezien.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // mei 25, 2018 om 17:02 //

  Dat is waar Bert alleen is er bij een vechthond veel minder pestgedrag nodig om het ‘gewenste’ effect te bereiken. Een Bouvier valt trouwens ook onder de waak en verdedigingshonden en vereist wel degelijk een goede aanpak van de eigenaar.

  Like

 9. Ik laat me al heel lang door geen hond zeggen dat geen mens vals geboren wordt. Bij de ouwe, nog niet gehersenspoelde, volkeren moest de fokker het kreng mee het bos in nemen en aan een boom vastbinden zodat de wilde beesten er goed bij konden.

  Like

 10. Ik heb 3 bouviers gehad, en ben zelfs pakwerker geweest op een bouvier club.
  Lang geleden.
  Die beesten hoef je niks te vertellen.
  Ze bekijken een situatie, en besluiten dan wie ze gaan helpen.
  Waarbij de baas altijd de voorkeur heeft.
  Is er niks aan de hand, dan zijn het schatten van honden.

  Like

 11. En toch heb ik een pitbull stafford gekend die alleen maar bezig was een skatebord.
  Had een heel naar verleden gehad als vechthond, en onder de littekens.
  Zo’n klein gedrongen zeer stevige hond van 50 Kg. waar kinderen geen kwaad mee konden doen.
  Het zal zonder meer een extreme uitzondering zijn geweest.
  Ik zou het niet geprobeerd hebben met die hond om ‘m in huis te nemen als je de achtergrond kende.
  Maar het bestaat dus wel.

  Like

 12. Alle bouviers die ik gehad heb, waar afgedankte honden van brood fokkers.
  2 heb ik er gewoon in beslag genomen, zonder dat ze gingen zeiken.
  Ze eindigen in schuurtjes en onder trap portalen aan een korte riem, omdat het alleen nog maar geld kost.
  En zo gaan zeer veel mensen om met een rashond.
  Allemaal teven, met complete stambomen en ladingen aan prijzen en opleidingen.
  En helaas allemaal met gecoupeerde oren en geen staart, want dat hoorde er bij wil je iets winnen ergens.
  Maar door hun leeftijd, 6-7 jaar, niks meer opleverde aan winst of prijzen.
  En dan kunnen ze oprotten voor vele brood fokkers.

  Like

 13. Tijl, hoe doen ze dat met paarden die te oud worden en waarmee je geen moer meer mee opschiet op een wedstrijd en geen stuiver meer opleveren?

  Like

 14. Eindigen die op een kinderboerderij, of gaan die naar de paardenslager.

  Like

 15. Vechthonden bestaan niet, tenminste als we het over honden hebben die op vier poten lopen.
  Ik moet nog het eerste bericht vernemen dat een hond zich op heeft geblazen, anderen heeft neergeknald.
  Ikzelf ben ook vreselijk gevaarlijk en agressief! Volgens een bepaald slag mensen dan.
  Mensen die vaak in de zorg zitting en zichzelf heel wat verbeelden, mensen die zichzelf zo “sociaal” vinden dat ze alles denken te kunnen bepalen voor anderen.
  Ik hou van vechten, zet mij voor gevechtssport en ik geniet ervan.
  Ik heb zelfs de overtuiging dat ik in menig situatie mijn mannetje sta.
  Maar gelukkig heb ik ook mijn waardigheid. Ik zal een gevecht eerder uit de weg gaan.
  Ik heb zorg nodig en in de zorg werken er “foute” figuren, die ik graag naar adem zal zien happen.
  Maar het zijn figuren waarmee ik niet eens naar een Kynologenclub of Gaus zal gaan!
  Op het commando af, zullen ze in huilen uitbarsten, omdat ze niet het gereedschap hebben om te gaan grommen of om te bijten.
  Zouden ze het kunnen dan hadden ze het onmiddellijk gedaan.

  Honden zijn af te richten.
  Ik zal nooit een Pitbull nemen, ook al vind ik het mooie beesten.
  Ik sta niet stevig op mijn benen en een pitbull aangelijnd terwijl ik in mijn rolstoel zit,…
  Mijn favoriete ras is de Bouvier, maar of ik die aan kan…
  Mensen die een hond hebben om te vechten dienen aan een boom geknoopt te worden.
  Het zijn lafaard, net zoals die mafketels die “hun honden” oproepen om andere aan te vallen.
  Het wijf waar Dion Graus zich kwaad op maakt lijkt me zo’n lafaard.

  Liked by 1 persoon

 16. Tijl Uylenspiegel // mei 25, 2018 om 23:07 //

  Nou dat is een misvatting, vechthonden bestaan wel degelijk, daar zijn ze vele jaren lang op geselecteerd en zo’n langdurige selectie heeft resultaat. Het zijn levende tijdbommen.
  BertG jouw vraag valt niet eenduidig te beantwoorden. Veel mensen willen hun paard een goede oude dag geven, het punt is alleen dat dit een hoop geld kost en lang niet iedereen kan zich dat veroorloven. Maar met name (top)sportpaarden worden vaak tot in lengte van dagen vertroeteld. Het bekendste zijn natuurlijk de paarden van Anky van Grunsven maar ja zij en haar man waren voorheen al niet onbemiddeld en zijn dankzij de paardensport alleen maar rijker geworden en zij kunnen het zich permitteren om een plekje binnen hun bedrijf in te ruimen voor de oudjes. Bij anderen gaat dat moeizamer en soms zelfs niet en dan rest niets anders dan de gang naar de slager, euthanasie kun je dat noemen.
  In het geval van merries wordt er nogal eens getracht om er mee te fokken maar vaak levert dat wel problemen op omdat ze op hogere leeftijd moeizamer drachtig worden.

  Like

 17. Tijl, ook wordt ik soms voor de keus gesteld om euthanasie te moeten toepassen om mijn huiddieren omdat ik geen duizenden euro’s heb voor een kat of hond.
  Ik ga heel ver, maar aan alles is een grens.
  Ik stel het een beetje cru als vraag, maar je snapt wat ik bedoel.
  2 weken geleden nog een oud kereltje (kater) van 19 jaar moeten laten inslapen wegens een onbehandelbare tumor in ze oor.
  Maar bedankt voor de eerlijke reactie.

  Ik vroeg het me af, wat ze met oude paarden doen die niks meer opleveren.
  Maar toch denk ik dan, dat als je ergens aan begint, je een dier ook tot het eind moet verzorgen.
  Het hoort er bij, en anders had je er niet aan moeten beginnen.
  Maar waarom zou je alleen een dier laten leven omdat het iets opbrengt.
  Dat de verzorging van een paard iets kostbaarder is dan een hond of kat, snap ik ook nog wel.
  Maar je neemt een dier om voor te zorgen tot ze laatste dag, niet om wat het je op nog kan leveren aan prijzen, en anders schrijf je het af.
  Dat doe je met een auto.
  Zo komt het wel een beetje over.
  Het paard wordt te oud, gaat te veel kosten, laat dan maar inslapen of naar de slager.
  Dan krijg je nog wat voor.
  Voor een oude auto krijg je ook altijd wel een paar tientjes op de sloop.
  Je kan nou eenmaal niet al je auto’ s bewaren.

  Zie mijn reactie over afgedankte bouviers.
  Daar wordt eigenlijk niet zoveel anders over gedacht, alleen er bestaat geen bouvier slager.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // mei 26, 2018 om 00:00 //

  Bert het is een misvatting te denken dat paarden iets opleveren. Natuurlijk als paarden op een hoger niveau presteren dan komt er weleens geld binnen maar dat is slechts voor enkele combinaties weggelegd, bij de overgrote meerderheid moet er dik geld bij.
  Hetzelfde gaat op voor de fokkers, veulentjes leveren in verhouding niet zo heel veel op, het zijn de opfokkers met oog voor talent die het grote geld binnenhalen.
  Met andere woorden het zijn de grote spelers die het grote geld binnen harken en iedereen die een treetje lager zit moet er geld op toeleggen. Dat is niet erg want je krijgt er ongelooflijk veel voor terug. En eigenlijk heeft dat ook meegespeeld toen ik ermee stopte om mijn beroep ervan te maken, je leidt een paard op en daarna volgt onherroepelijk het afscheid, je corrigeert een paard en na gedane arbeid gaat hij weer terug naar zijn eigenaar.
  Met het ene paard heb je een grotere “klik” dan met een andere maar met de meesten krijg je na verloop van tijd een band. En afscheid is nooit leuk.
  Mooi voorbeeld daarvan was een Friese hengst, deze was door een zeer bekende hoefsmid gekocht (dat was nog in de tijd dat ze niet zoveel waard waren), hij was op het nippertje niet door de hengstenselectie gekomen en moest zadelmak gemaakt worden voor de handel. Een prachtbeest en aanzienlijk slimmer dan de meeste paarden, een echte deugniet. Het zadelmak maken verliep voorspoediger dan gedacht en de verkoop lukte niet direct waardoor gevraagd werd of ik hem niet wat langer wilde rijden. Ik heb daar echt van genoten, de smid had er zelf ook lol in en wilde eigenlijk dat ik hem wat circusdressuur zou bijbrengen ! Dat was niet mijn specialiteit dus dat heb ik niet gedaan. Na een tijdje kwam er een stel dat hem wilde kopen maar de vrouw voor wie hij bestemd was reed zelf nog niet zo denderend dus die heb ik op verzoek daarmee moeten helpen. Uiteindelijk is hij vertrokken naar zijn nieuwe thuis en hoorde ik er niks meer van tot ik het stel jaren later een keer tegenkwam op een groot concours. Ze waren helemaal enthousiast en kwamen prompt met een heel stel foto’s. Het kostte me grote moeite om mijn tranen te bedwingen. Ze hadden hem tegen alle raadgevingen in laten castreren en dat is een flinke klap voor een paard als dat pas op latere leeftijd gedaan wordt. Het resultaat was afschuwelijk, hij was nog maar een schaduw van wat hij eens geweest was en je moest echt je best doen om hem er nog in te herkennen. Dat soort dingen gaan je echt aan je hart en maakt dat je je afvraagt waar je het allemaal voor doet.

  Liked by 1 persoon

 19. Nemesis // mei 26, 2018 om 18:33 //

  Het is een feit dat de meeste bijtincidenten worden veroorzaakt door, juist, die lieve Golden Retrievers.
  Paarden, een moeilijk en triest thema. Het is zo goed als niet te bevatten hoeveel ellende die dieren moeten ondergaan als ze voor de sport niks meer brengen. Denk ook maar aan de rensport. Zolang een dier, paard, hond of kat nog redelijk gezond is en op z’n vier benen staat is er geen enkele dierenarts die ze wil euthaniseren. Blijft dus uiteindelijk het slachthuis als men het niet meer kan betalen omdat men een jong gezond dier heeft aangeschaft. Van mezelf kan ik zeggen, ik kan ook niks meer met m’n paarden na 2 herseninfarcten, Parkinson (waardoor ik het schrijven op een blog bijna kan vergeten, maar ik lees jullie wel) De paardjes worden ook ouder en het onderhoud kost een boel geld. Ik moet ze maar wegdoen, iemand cadeau geven of zo. Ze zijn nu 21, 20, 19 en 18. Allemaal bij mij geboren. Ik denk niet er aan ze weg te doen. Ik eet wel een boterham met jam van de Aldi i.p.v. met ham en als mijn man niet meer kan, dan kruip ik wel over de grond om de appels op te ruimen. Honden idem. Geen 5 tot 10 km ren rondjes meer, maar we hebben een flink stuk aan weilanden om te rennen, de honden dan. En nee Tijl hengsten castreert men niet op latere leeftijd. Hoop dat het verder met jou wel redelijk goed gaat.

  Liked by 1 persoon

 20. Nemesis, mijn nichtje haar paard had ze laten inslapen omdat ze er steeds afgegooid werd.
  Er zijn dus wel dierenartsen die dat doen.
  Maar dat het een onuitstaanbaar tyfus wijf is, zal daar vast niks mee te maken gehad hebben.
  ze konden dat paard ook omruilen bij de paarden handelaar voor een andere, alsof het om een auto gaat.
  Maar dat wou dat kreng niet, want misschien was dat paard dan ook wel niet zo vriendelijk tegen andere, en dat wou ze ander niet aandoen, zo gezegd.
  Dan maar laten afmaken.
  Snap je dat ik over mensen en paarden een beetje vreemde gedachten heb.
  Alsof het voorwerpen zijn die je weg gooit of omwisselt, en artsen werken wel mee, als je maar betaald.
  We hebben nog geprobeerd haar aan het verstand te peuteren om ‘m dan ergens onder te brengen, en een fijne oude dag te bezorgen.
  Geen sprake van, haar wil was wet.

  Like

 21. O ja, en inmiddels heeft ze weer een ander paard ergens een manege gestald.
  Waar mijn broertje voor mag zorgen.
  Uiteraard heeft ze ook een karretje om achter een paard te binden, want dat schijnt wel zo leuk te zijn om dan er rondjes mee te rijden.

  Like

 22. Ik kan mij voorstellen dat Tijl ze bloed gaat koken van wat ik opschrijf als paarden liefhebber.
  Maar het gebeurt wel, alsof het speelgoed is, zo gaan ze er mee.
  En niemand die dit soort mensen terecht wijst op hun wan gedrag met dieren.
  Dus iedereen vind het wel best wat jij met je paard uitvreet of hoe je daarmee omgaat.
  In de honden sport is het niet veel anders.
  Een dier is een bezit, waar je mee kan doen wat je wil.

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // mei 26, 2018 om 23:18 //

  Nee hoor daar gaat mijn bloed niet van koken, ik heb in de loop der tijd veel meegemaakt en lang niet alles verloopt zoals je dat graag zou zien. En natuurlijk lopen er ook in de paardensport vreselijke draken rond maar het zou niet eerlijk zijn een hele sport af te schrijven door enkelingen die het eigenlijk niet verdienen om een paard te bezitten of te rijden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s