Nieuw

Zweedse minister-president zet zichzelf voor schut

Het studiopubliek begint te lachen als Stefan Löfven van de sociaal-democraten gênante pogingen doet om de kwestie die door Jimmie Åkesson – van de populistische Zweden Democraten – aan de orde is gesteld, af te leiden. Daarna geeft Angry Foreigner enkele onderzoeksgegevens over wat de minister-president beweert.

Stefan Löfven is sinds 2014 premier van Zweden en historisch gezien een van de meest impopulaire leiders die Zweden ooit heeft gehad. In datzelfde jaar vond slechts 29% dat hij goed werk leverde. Hij is bijna uit het Parlement verwijderd, maar in plaats daarvan hebben de zogenaamde rechtse partijen in Zweden een overeenkomst gesloten die ervoor zorgde dat hij tot de volgende verkiezingen zou kunnen regeren. De reden dat zij dit hebben gedaan, is om de Zweden Democraten te isoleren van invloed. Want in Zweden zijn zelfs de rechtse partijen progressief. Hoewel nu voor de verkiezingen, zijn zowel de sociaal-democraten als de conservatieve partij begonnen met het stelen van zowel retoriek als ideeën uit het programma van de nationalistische partij.

Helaas bleek in oktober 2017 uit een nieuwe peiling dat 35% van de Zweden vertrouwen heeft in Stefan Löfven, waardoor hij het meest van alle partijleiders wordt vertrouwd. Dit ondanks het feit dat hij 27 keer in 3 jaar voor fouten is aangemeld bij de parlementaire commissie. Geen enkele premier van Zweden heeft dat ooit bereikt.

Hebben de Zweden nu eindelijk lering getrokken uit hun fouten? Nou, we zullen het dit jaar in september te weten komen, wanneer het tijd is voor verkiezingen. Geniet tot die tijd van deze tenenkrommende socialist.

Bron:

Angry Foreigner

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

1 Comment on Zweedse minister-president zet zichzelf voor schut

  1. Want in Zweden zijn zelfs de rechtse partijen progressief. Net zoals de VVD hier in Nederland liberaal is. Er is volgens mij géén verschil tussen links, rechts, etc. Een volksvertegenwoordiger is een orangist, maakt deel uit van het systeem, ook Rutte, Wilders, Baudet, Pechtold, Dijkstra of Segers. Ze worden betaald door dat systeem, ze z’n niets anders dan rijksambtenaren die toneelstukjes moeten opvoeren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s