Nieuw

Zweedse minister-president gaat prioriteit geven aan zwaardere straffen – voor haat tegen politici

Foto: Zweedse premier Stefan Löfven.

Het Defensie Onderzoeksinstituut, FOI, heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat politici soms op het internet worden blootgesteld aan haat en bedreigingen. Deze informatie heeft premier Stefan Löfven krachtig doen reageren en eist nu verscherpte straffen.

Volgens het rapport van FOI worden politici onderworpen aan aanstootgevende opmerkingen en krenkingen op sociale media, aldus TT.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat ongeveer 20 procent van alle opmerkingen over zes gemeenteraadsvoorzitters kunnen worden beschouwd als een soort vorm van haat, bedreigingen of krenkingen.

SKL’s (Zweden Gemeentes en Provincies)  voorzitster, Lena Micko (Sociaal Democraten), vindt het heel triest om het rapport te lezen.

– Ja, ik denk dat de toon ernstiger is geworden, dat het meer richting de persoon gaat en niet over het beleid. En het is brutaler geworden en vooral tegen vrouwen. Het komt vaker voor dan je denkt, en velen zijn van plan om het te gaan rapporteren, we moeten dit zeer serieus nemen, zegt ze tegen TT.

Ook premier Stefan Löfven heeft het rapport gelezen en eist nu direct maatregelen om politici te beschermen.

– Dat verkozen ambtenaren op deze manier worden aangevallen is afschuwelijk. We moeten in ons ​​land onderzoeken hoe we de democratie moeten beschermen en hoe we die kunnen ontwikkelen. Het is duidelijk dat de mensen die hier mee worden geconfronteerd, wel een paar keer nadenken voordat ze zich weer verkiesbaar stellen, en dan bestaat het risico dat er steeds minder mensen zijn die dit willen doen, zegt Löfven, tegen TT.

– Daarom kijken we nu naar een verscherping van het strafrecht, die zowel voor journalisten als politiek gekozen vertegenwoordigers geldt. We moeten ervoor zorgen dat het zwaarder wordt bestraft, zegt hij.

Bron:

http://tt.omni.se/ee46411117dc907b0b9c4acc2fa1b29cc4218e2c

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Zweedse minister-president gaat prioriteit geven aan zwaardere straffen – voor haat tegen politici

 1. Feniks // mei 25, 2018 om 00:22 //

  Haat mag, een eigen mening mag.
  Waar gaat het nu over?

  Like

 2. Johan P // mei 25, 2018 om 02:12 //

  Hiermee verheffen de politici zich dus tot een aparte klasses waarvoor aparte wetgeving geldt. Wat was dat ook weer over klassejustitie? Dat men gedenke wat er gebeurde tijdens de Franse Revolutie!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s