Nieuw

Twitterrechtszaak overwinning op Trump kan internet vrijer maken

Pixabay

Een federale rechter in Manhattan heeft het ongrondwettelijk verklaard dat publieke figuren, waaronder President Trump, mensen op Twitter blokkeren.

Zeven twittergebruikers die niet langer op de president mochten reageren besloten naar de rechter te stappen. Met succes.

De zaak werd aangespannen door verontruste leden van ,,Geverified Libereral Twitter,” een groep van Twitter-gebruikers die likes, retweets, en volgelingen op zijn platform creëert door in het kielzog van de tweets van de president te varen.

“Als gevolg van een blokkade kunnen gebruikers niet meer direct de interactie aangaan met de tweets van de president’, zo luidt het vonnis. “Op die manier wordt de vrijheid van meningsuiting daadwerkelijk, hoewel bescheiden, ingeperkt. Meer dan dat is er niet nodig om de grondwet te schenden.”

Als Twitter een openbaar forum is waar de gebruikers de rechten van het First Amendment bezitten, zou dat ook de blokkeringen van Twitter ongrondwettig kunnen maken. Het kan ook gevolgen hebben voor andere social media-platforms, zoals Facebook. Dat zou een enorm probleem vormen voor degenen die conservatieve gebruikers van hun platformen blijven zuiveren.

Bron:

http://www.breitbart.com/tech/2018/05/23/verified-liberals-thirst-for-retweets-could-make-twitter-more-free/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

4 Comments on Twitterrechtszaak overwinning op Trump kan internet vrijer maken

 1. Zo, dus als je ergens een ban krijg op een site, dan kan je dus binnenkort naar de rechter stappen om dat het een openbare site is, als ze dit winnen.
  Dat zal lekker worden.
  Dan kan je dus overal alles flikken en je misdragen als een beest.
  Zegt iemand er wat van, zeg je gewoon, pas op hé, anders ga ik naar de rechter.
  Ik krijg nou al medelijden met al die beheerders.

  Like

 2. Tjah het mes snijdt aan twee kanten lmfao Twitter kunnen jullie ffe mn acount vrijschakelen of moet ik eerst naar de rechter ? hahahahahha

  Like

 3. Like

 4. Als het hier zou gelden moet de hele gemeenteraad van Amsterdam me ontblokken, haha

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s