Nieuw

Nazi-grootmoeder ?

Foto: Nazi-grootmoeder Ursula Haverbeck. Screenshot YouTube.

Op 7 mei verscheen er op onze site een verhaal van Rommel;

https://fenixx.org/2018/05/07/nazi-grootmoeder-ursula-haverbeck-89-wordt-naar-de-gevangenis-gestuurd/

We zijn wel een beetje gewend dat er soms artikelen gepubliceerd worden die veel reacties uitlokken maar 80 dat gebeurt niet echt heel vaak.

Ook mij liet het niet onberoerd en daardoor heb ik de afgelopen tijd erg veel gelezen totdat mij vandaag toch iets vreemds opviel. Ik keek eens op Wikipedia wat die over deze Ursula Haverbeck te vertellen hadden; https://en.wikipedia.org/wiki/Ursula_Haverbeck

Een beetje rekenwerk leerde dat mevrouw Haverbeck geboren werd in 1928 en derhalve bij het uitbreken van de oorlog 12 jaar was ?! Ook haar man die in 2015 op 87 jarige leeftijd overleed was geboren in 1928, desalniettemin vermeld Wikipedia dat hij;

“Her husband was Werner Georg Haverbeck (de), who during the Nazi period was temporarily engaged in the national leadership of the Nazi Party, founder and director in 1933 of the German Imperial Federation of Nation and Homeland (de), as well as writer and publisher, historian, folklorist and parson of The Christian Community.”

Op vijfjarige leeftijd ??!? De Tweede Wereldoorlog brak uit in 1939 en toen was hij dus elf en aan het einde in 1945 was hij hooguit 17, hoezo “engaged in the national leadership of the Nazi Party” ? Waren ze zo wanhopig dat ze het leiderschap gedeeltelijk in handen van kinderen lieten ?

Dat doet op zijn minst toch een beetje de wenkbrauwen fronsen, het neemt natuurlijk niet weg dat beiden fanatieke ontkenners van de holocaust waren/zijn maar veel uit die periode moeten ze toch hebben van horen zeggen. Zeker, ze hebben de oorlog meegemaakt maar dan toch wel als toeschouwer en niet als deelnemer. Aan het eind van de oorlog deed aan Duitse zijde het fenomeen kindsoldaten zijn intrede, het zou dus in principe mogelijk kunnen zijn dat Werner korte tijd heeft meegevochten maar echt heel lang kan dat niet geweest zijn en ook een erg hoge rang lijkt gezien zijn leeftijd behoorlijk onwaarschijnlijk. Waren ze gedurende de oorlog aanhangers van de nazi-ideologie ? Ja waarschijnlijk wel, net als overigens de rest van de vele miljoenen Duitsers destijds. Het verliezen van de oorlog maakt niet dat mensen hun geloof in een ideologie dat ze jarenlang gehad hebben plotseling ver van zich werpen. Dat is wensdenken.

Het voorgaande doet zoals u begrijpt niets af aan het feitenrelaas van Rommel, dat klopt gewoon, maar de draai die er in de media aan gegeven wordt lijkt toch op zijn minst een beetje twijfelachtig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

3 Comments on Nazi-grootmoeder ?

 1. Shlomo // mei 24, 2018 om 20:40 //

  Nog een bokkesprong (lol!)

  En nepnieuws of een vergissing/verkeerd geinformeerd vwb Werner Georg Haverbeck?

  Een goede opleiding en een ijverig student, succes jongen.
  -ik/Tijl mag ook aannemen en generaliseren want, mijn/zijn raamwerk.
  “..aanhangers van de nazi-ideologie ? Ja waarschijnlijk wel, net als overigens de rest van de vele miljoenen Duitsers destijds. Het verliezen van de oorlog maakt niet dat mensen hun geloof in een ideologie dat ze jarenlang gehad hebben plotseling ver van zich werpen. Dat is wensdenken.”
  Netjes binnen de kaders, antwoorden allang voorgeschreven, waarom uberhaupt dan nog twijfelen en morrelen aan (een fundament) van je oude wereldbeeld.

  Het blijft een makkelijke discussie.
  Het waarom etc is niet zo interessant, in ieder geval veel ongrijpbaarder.
  De argumenten tegen het oude beeld van (bepaalde) nazi praktijken zijn overtuigend, dat die intens worden bevochten, prima.
  De schaal van de leugen is opmerkelijk, de leugen is (naar keuze) duidelijk.

  Zelfde als met immigratie/intergratie etc.
  Los van verstand of logica, absurd hoe er (in het alternatieve) nieuws (nog) berichten te vinden zijn, die zo in tegenspraak zijn met wat bestuurders preken en beslissen over wat goed gaat en nodig is.
  De schaal van de leugen is ook opmerkelijk maar past in deze tijd en het discussieren daarover is deel van de strategie; doe lekker debatteren, politiek is polderen, lange baan, waar (uiteindelijk) splinters vallen is dat onvermijdelijk etcetc: Beeldvorming.
  U mag al nauwelijks praten en denken maar, de discussie, veranderingen concreet maken etc kost tijd, past helemaal in het voorgeschreven wereldbeeld -dat is tijdwinst voor ‘hunnie’.
  (-de interventies met meer dan een wapenstok en het ondersteunende perceptiemanagement zijn dan ook kwaliteit-realitysoap, enne.. beeldvorming is maar een deel van de strategie, het volk wordt dommer, zwakker en meer verdeeld met de dag/generatie.)
  De schaal van het bedrog en de ingrijpende verandering, de werkelijke verandering van uw leefomgeving (of die dat erven) gaat onverminderd door -de impact op levens moet op alle manieren niet een WO2 schaal krijgen het aangeleerde afschuw, verontwaardiging en schuldbesef, speelt ‘hunnie’ dan (waarschijnlijk?) juist niet in de kaart.

  Houd het lekker onduidelijk, ongrijpbaar, verklaar het taboe of wijs op de autoriteit welke het grijze gebied van goed en kwaad voorschrijft. Spin alles in je voordeel. Neem de tijd. Tel uit je winst -wat die dan ook moge zijn, het daadwerkelijk uitrollen van je (in wezen) onverklaarbare agenda(s?) is/lijkt in ieder geval succesvol.

  ‘..We understand perfectly well that the Hitlerian regime was anti-Semitic and persecuted Jews and others. We understand many peoples, European Jews among them, experienced unfathomable tragedies in Europe during World War II. Nevertheless, to be clear, we no longer believe the German State pursued a plan to kill all Jews or used homicidal “gassing chambers” for mass murder during the years of World War II.
  For some seven decades the homicidal Nazi gas chambers have been at the heart of the Holocaust narrative. In the literature, the two have been absolutely inseparable. It is tempting to say: “No gas chambers, no Holocaust.” But too often it can be—has been—misleading, particularly to those who are just becoming acquainted with revisionist arguments. It is misleading because it suggests that, if there were no gas chambers, the Jews of Europe did not suffer a tragedy at the hands of the Hitlerian regime. They did. ..’
  -Committee for Open Debate on the Holocaust

  -nazi? grootmoeder? Wel, iig, de oude vrouw gelooft niet in een door de staat geleid programma van industrieel vergassen en vernietigen middels gaskamers en crematoria van 6M mensenlevens, wat is het probleem..? -laughing out loud.

  Like

 2. Het ontkennen van de holocaust is in Duitsland strafbaar….

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 24, 2018 om 22:51 //

  Even voor alle openheid, ik had dit artikel weggegooid omdat ik vreesde dat het opgevat zou kunnen worden als kritiek op het artikel van Rommel, zo is het zeker niet bedoeld.
  Wat ik hier weergeef is wat hoog gewaardeerde sites als Wikipedia schrijven en dan blijkt dat als je even je hersens laat werken dat het van geen kant klopt. Ook de pers gaat niet vrijuit want die kakelen er ook maar wat op los, kennelijk is het noemen van een rechtszaak voor hun voldoende, daar omheen zeggen ze maar wat.
  Dat het nu toch gepubliceerd is kwam voor mij als een verrassing waar ik waarschijnlijk Fubar voor moet bedanken 😀
  Bij deze !!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s