Nieuw

Nigel Farage leert Facebook oprichter een lesje

De voormalige leider van de Britse partij UKIP (UK Independence Party) en de huidige EU parlementariër voor dezelfde partij, Nigel Farage, confronteerde op dinsdag Facebook oprichter Mark Zuckerberg in een hoorzitting in het Europees Parlement. Farage begon met te zeggen dat hij zelf de beste klant van Facebook is in het Europees Parlement in termen van betrokkenheid en het aantal volgelingen, en dat hij hoopte dat Zuckerberg blij was om hem te zien.

Farage bekritiseerde tijdens de hoorzitting Facebook om zijn censureren van conservatieve politieke opvattingen. Volgens zijn gegevens heeft Facebook’s algoritmes ertoe geleid dat politici en opinieleiders met conservatieve standpunten zo’n 25 procent van hun volgelingen zijn verloren sinds januari van dit jaar. Hij vroeg zich ook af wie de teksten op Facebook controleert en hoe zij bepalen wat politiek aanvaardbaar is. Farage was ontevreden over het gebrek aan transparantie hierover.

Hij wees in zijn toespraak er ook op dat hij historisch gezien de Brexit of de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten niet mogelijk had gehouden zonder sociale media en Facebook in het bijzonder. Verder zei hij dat men dankzij de sociale media door de achterdeur van de zogeheten mainstream media kan sluipen.

Het was vanwege het schandaal rond het bedrijf Cambridge Analytika, die de informatie over 87 miljoen Facebook-gebruikers had gedeeld, dat Zuckerberg werd gevraagd om te verschijnen in de hoorzittingen in zowel het Amerikaanse Congres als het Europees Parlement. Cambrige Analytika heeft nadat het schandaal werd ontdekt faillissement aangevraagd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Nigel Farage leert Facebook oprichter een lesje

 1. Facebook moet zich niet laten beïnvloeden door welke partij of regering, moet onafhankelijk transparant zijn en normaal zijn klanten bedienen zonder enige restricties. Wel is het nodig een grote controle uit te oefenen op zaken als pedofilie, afpersing, zelfmoord door pesten, haat berichten naar blanken, huishoudelijk geweld, fotos ongewild doorsturen en plaatsen enz.
  Verder is het een media die gewoon moet kunnen functioneren met waarheidsgetrouwe berichtgeving als protest en contra de mainstream media. Daar mag nooit aan geweigerd worden deze te blokkeren of te verwijderen.

  Liked by 1 persoon

 2. MoslimMolen // mei 23, 2018 om 23:27 //

  Mijn God;
  Een Nigel Farage is en mogelijk de upcoming Winston Churchill des moments als dit door en door vertieft continent in de fik vliegt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s