Nieuw

Volwassen moslimmannen gaan bij 15-jarige Zweedse meisjes op school

Foto ter illustratie.

Ten minste 5-10 asielmannen in Lund gaan tegen een kostprijs van ongeveer 15.000 euro per jaar naar een middelbare school. “Het kan gebeuren dat 20-jarigen samenkomen met 15-jarigen”.

Tijdens zijn laatste vergadering heeft de Onderwijsraad in Lund besloten dat asielzoekers ouder dan achttien jaar recht hebben op het aanvragen van nationaal leerprogramma’s op middelbare scholen, meldt Sydsvenskan.

Volgens de voorzitter van de raad van bestuur, Anders Ebbeson (Milieu Partij), zijn er “niet zo veel personen tussen 18 en 20 jaar” die onder de beslissing vallen, en is van mening dat er een “signaalwaarde” vanuit gaat.

Bovendien is Ebbeson van mening dat het zinvol is voor asielzoekers tijdens het wachten op asielbeslissingen en dat veel zogenaamde “onbegeleiden” tussen 18 en 20 tijdens het asielproces in een soort niemandsland zijn beland.

– Het Nationaal Agentschap voor Onderwijs zegt een de persoon die 18 jaar is niet het recht heeft om nationale leerprogramma’s aan te vragen, maar ook niet om deel te nemen aan volwasseneneducatie. Dat wordt een leegte van twee jaar, omdat ze niets te doen hebben. Ze mogen ook niet werken als ze geen speciale verblijfsvergunning hebben aangevraagd die een werkvergunning geeft. Dat is een bureaucratisch proces op zich, zegt hij tegen Sydsvenskan.

Malmö heeft onlangs een soortgelijk besluit genomen en Ebbeson verwacht dat het subsidies van de staat kan vragen om alles te betalen.

Bron:

https://samnytt.se/asylsokande-over-18-far-ratt-att-soka-till-de-nationella-programmen-pa-gymnasiet/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Volwassen moslimmannen gaan bij 15-jarige Zweedse meisjes op school

 1. Duchesne // mei 22, 2018 om 15:24 //

  …en Andres ademt nog?

  Like

 2. We zullen zeer snel de volgende problemen gaan lezen, geplaatst door Rommel.

  Like

 3. Hoe kunnen ze het die kinderen aandoen.
  Die gaan een hele nare tijd meemaken.
  Maar inderdaad, we lezen het vervolg wel uit zweden hier.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s