Nieuw

De leraren van een Berlijnse school kunnen het niet meer aan – moslimleerlingen vijandig tijdens wiskundeles omdat X- en Y-as op een kruis lijken

wikimedia commons

Gebrek aan personeel, enorme formaliteiten en extreem moeilijke leerlingen: leerkrachten van een Berlijnse hotspotschool luiden de noodklok met een brandbrief – en capituleren voor de ondraaglijke ‘inclusiviteit’.

Wat de leraren van de basisscholen in de Berlijnse wijk Neukölln bij de Berlijnse senator van het onderwijs, Sandra Scheeres (EPD), aan de kaak stellen, staat niet op zichzelf. In Bremen klaagde een wanhopige directeur van het middelbaar onderwijs over de noodzaak van inclusie en verklaarde hij een succesvolle werking van de school onmogelijk. In Berlijn hebben de leraren van basisscholen van hotspotscholen in februari de alarmbel geluid met een aandeel van 90 procent buitenlanders. De brief is nu pas bekend. Een tekort aan personeel, inclusie, een uiterst moeilijke studentenpopulatie en een groot aantal leraren met ziekteverlof zouden hebben geleid tot een situatie waarin normale schoolactiviteiten alleen nog bij uitzondering mogelijk zijn.

De brandbrief is een document dat het onderwijzend personeel overbelast is. De eerste taak lijkt te zijn sociaal werk en het disciplineren vijandige studenten die duidelijk niet bereid om te leren en onderwezen te worden. Voordat een spraakstoornis of een ontwikkelingsachterstand in deze klassen als zodanig wordt herkend, moet het betreffende kind “zich al heel erg onderscheiden van de massa kinderen met iets minder risico”, zegt de brief. Om ten minste deze “kinderen met een extreem risico op geweld, misbruik, verwaarlozing, leerstoornissen, schooluitval” te helpen, schrijven de docenten: “moet er een groot aantal formaliteiten worden afgehandeld die niets te maken hebben met onze onderwijsopdracht. Het verzorgingsgebied van de Sonnen-basisschool dat bij de brandbrief betrokken is, omvat twee sociaal achtergestelde gebieden, in de buurt bevindt zich de Al-Nur-Moschee, een beruchte salafistische hotspot.

Materiële en personele middelen zijn niet voldoende
Dit is ook merkbaar in het dagelijkse schoolleven: Sommige ouders dringen erop aan dat hun achtjarige dochter tijdens de zwemlessen een volledig zwempak (burkini) draagt. Bovendien, zo meldt de hoofdonderwijzeres, reageren de studenten extreem vijandig en gewelddadig tegen andere geloofsovertuigingen dan de islam en elke vorm van kruissymbool, zelfs als het helemaal geen religieuze functie heeft. De leerlingen reageerden zelfs vijandig op kruisen op het schoolbord om coördinaten aan te geven tijdens wiskundelessen. Het is ook gebeurd dat een meisje door een klasgenote beschreven is als een “slechte moslim” omdat ze in de klas zong, zo meldt de hoofdonderwijzeres.

De leerkrachten klagen over een groot aantal kinderen met gedragsproblemen en leermoeilijkheden en geven zich over aan hun taak van inclusie: onder deze omstandigheden kon “onbeperkte en alternatieve vrije inclusie” niet slagen. De materiële en persoonlijke bijstand waarop de school recht heeft in het geval van moeilijke leerlingen wordt tenietgedaan door het grote aantal leerkrachten met ziekteverlof. Momenteel zijn er alleen al op de Sonnen-basisschool acht leraren vermist – de meesten van hen zijn niet alleen een paar weken afwezig, maar voor een langere periode omdat ze de “ongelooflijke respectloosheid en beledigingen” niet meer kunnen verdragen. Het aantal psychosomatische ziekten en burn-outs onder leraren is de laatste jaren overal toegenomen. In de brief van de basisscholen wordt uitdrukkelijk gewaarschuwd toekomstige leerkrachten niet tegen hun wil naar de school over te plaatsen. Dat zou “onverantwoordelijk” zijn.

Neukölln scholen zijn slechts het topje van de ijsberg
De leraren daar hebben genoeg te maken met de zijdelingse inzendingen (in Berlijn op basisscholen boven de 50 procent), die door het gebrek aan pedagogische voorbereiding nog meer met dergelijke klassen worden overstelpt. Daarom eisen zij een aanzienlijke verkorting van de onderwijsplicht van 28 naar 20 uur. De senator van de school antwoordde dat de focusscholen al recht hebben op kortingen, taalondersteuning en integratielessen als de klas overeenkomstig is samengesteld.

De basisscholen in Neukölln hadden al de kleinste klassen. Daarnaast wil de Eerste Kamer de focusscholen helpen door extra administratieve diensten aan te bieden, waardoor de docenten volgens een brief van de Eerste Kamer meer vrijheid krijgen in hun eigenlijke taken. 40 scholen nemen reeds deel aan een programma voor maatschappelijk jeugdwerk en zullen tot 100.000 euro ontvangen voor bijkomend onderwijswerk.

Bron:

http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/hoch-schule/berliner-lehrer-klagen-in-brandbrief-ueber-inklusionszwang-15595441.html?GEPC=s2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8949 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

15 Comments on De leraren van een Berlijnse school kunnen het niet meer aan – moslimleerlingen vijandig tijdens wiskundeles omdat X- en Y-as op een kruis lijken

 1. Wordt het niet eens tijd om dat spul wat weigert zich aan te passen aan onze cultuur en ons geloof niet met rust laat terug te werpen naar waar ze vandaan gekropen zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. Te laat, veel te laat.

  Like

 3. Von Puffelen // mei 22, 2018 om 02:34 //

  De X -en Y-as zijn te veel.
  Stel je voor dat je er een Z-as bijhaalt.

  Liked by 2 people

 4. Ik heb jaren geknutseld met behulp van AutoCad 3D, collega Rommel heeft er ook een diploma van toevallig, dat wordt leuk als ze daarmee aan de slag zouden moeten.

  Like

 5. copywriter // mei 22, 2018 om 06:41 //

  Het tijdperk van Duitsland als een industrieele en technologische grootmacht loopt teneinde.
  De nieuwe generatie Duitsers zullen niet verder komen dan het knutselen van vogelhuisjes.

  Liked by 2 people

 6. Alphons Mantel // mei 22, 2018 om 07:59 //

  Merkel heeft dit probleem veroorzaakt

  Like

 7. Henk der Niederlander // mei 22, 2018 om 09:13 //

  Mischien de Imaam vragen off hij iets kan bedenken om de X en Y as op een halve maan te laten lijken.

  Liked by 1 persoon

 8. Daniel // mei 22, 2018 om 09:31 //

  Als het niet zo erg was zou ik de ballen uit de broek lachen. Wat een onvoorstelbare imbecielen heeft Duitsland geïmporteerd.

  Like

 9. Piet Karbiet // mei 22, 2018 om 12:50 //

  Toch knap hoe Frau Merkel binnen 1 generatie een hoogwaardig land compleet heeft verknald.

  Liked by 2 people

 10. Mij kan dit nou weer niks uitmaken, dat ze nooit goed leren rekeningen of schrijven.
  Ze waren toch al niet van plan om er ooit iets mee te doen.
  En als je de koran heb, dan hoef je verder ook niks meer te weten.
  Alles schijn je daar in terug te kunnen vinden wat je nodig hebt.

  Liked by 1 persoon

 11. Net als in NL zal in Duitsland het onderwijspersoneel in grote meerderheid van links liberale signatuur zijn. Kortom, aanhangers van de ‘Willkommenskultur’.
  Halen de ellende met vlag en wimpel binnen, en als diezelfde strontkar dan over hen wordt uitgekiepert is het plots ‘jammeren en klagen’ geblazen………

  Kom op zeg; niet klagen, maar dragen!

  En pssssst,…..
  het allerleukste van dit alles, dit is nog maar het begin…………..

  Liked by 2 people

 12. Like

 13. Twitter is ook allergisch voor een X- en Y-as

  Liked by 1 persoon

 14. Wir schaffen das.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s