Nieuw

Venezuela – president Nicolás Maduro lokt met voedsel in ruil voor stemmen

Pixabay

Afgelopen zondag was er verkiezingen in het socialistische paradijs Venezuela – een land waar mensen verhongeren en de gezondheidszorg in een vrije val verkeert.

De verkiezing gaat grotendeels over eten – oftewel het gebrek daaraan – en president Nicolás Maduro lokt met voedsel in ruil voor stemmen.

– Ik geef en jij geeft, zei hij tijdens zijn verkiezingscampagnes.

Veel mensen kwamen alleen maar naar de verkiezingen in de hoop iets te eten te krijgen.

Er is een groot gebrek aan voedsel in het land en een groot deel van de bevolking worstelt om meer dan eens per dag te eten – wat tijdens de verkiezingscampagne wordt gebruikt door president Nicolás Maduro, die met voedsel verleidt in ruil voor stemmen.

Veel mensen gaan alleen maar naar de presidentsverkiezingen in de hoop om voedsel te krijgen, schrijft The New York Times.

Julio is er ook niet aanwezig om het te vieren of als een aanhanger van de president. In plaats daarvan is hij op zoek naar iets heel anders.

– Ik kwam hier omdat ik dacht dat ze me iets te eten zouden geven.

Mensen zoeken voedsel in vuilnisbakken. Jaren van slecht beheer hebben Venezuela in een diepe economische crisis gebracht. In feite een van de slechtste ter wereld, al meer dan een decennium lang.

De inflatie is de hoogste in de wereld en bereikt volgens voorspellingen een verbluffende 13.000 procent gedurende dit jaar. Winkels zijn leeg en mensen wroeten door vuilnisbakken in de hoop op het vinden van restanten.

Veel mensen noemen de heersende toestand het “Maduro Dieet”.

Nicolas Maduro zelf houdt vol dat de huidige problemen in het land het gevolg zijn van de ‘economische oorlog’ die de Verenigde Staten voert.

De president verwerpt beslist de bewering dat het land op het punt staat een dictatuur te worden, en zegt dat “de mensen niet zo gek en onderdanig zijn dat ze een dictator zouden toestaan”.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7495 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Venezuela – president Nicolás Maduro lokt met voedsel in ruil voor stemmen

 1. Republikein // mei 21, 2018 om 10:43 //

  Ze zijn hier al gesignaleerd, via die boeveneilanden.

  Like

 2. Is er niemand die de man een klein gaatje maakt?

  Like

 3. Ach, Rutte beloofde 1000 euro.

  Socialisten, het is allemaal hetzelfde gajes.

  Like

 4. Greengo // juni 24, 2018 om 22:23 //

  Colombia’s Venezuelan migrant influx

  Like

 5. Greengo // juni 24, 2018 om 22:32 //

  The collapse of Venezuela, explained / VOX

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s