Nieuw

Van minibots tot vlaktaks: Italië’s plannen gaan ver

Foto: Leider van de Italiaanse Lega Nord partij. Screenshot Rete 4

Zover dat er wereldoorlogen om gestart worden.

Het idee van een parallelle munt gold tot voor kort als een zeer extreem idee, maar is met de mogelijke komst van de Lega-Vijfsterrenregering in Italië plotseling mainstream geworden.

Het idee, dat drie jaar geleden eveneens werd overwogen door de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis, is om zeer kortlopende staatsleningen uit te geven, die op te knippen in kleine stukjes en daar vervolgens overheidsuitgaven mee te betalen. Denk aan salarissen, uitkeringen en dergelijke. De ontvangers van dit bijzondere geld kunnen er dan op hun beurt weer overheidsdiensten mee terugkopen. Een Italiaanse staatslening staat bekend als een Buoni Ordinari del Tesoro, kortweg BoT. In kleine stukjes geknipt wordt dat een ‘mini-BoT’.

Formeel is de minibot geen geld, en het is de vraag hoe hij zich verhoudt tot de euro en alle regels rond de Europese munt. NRC >>

Opmerkelijk:

Er circuleren op internet al amateurontwerpen van mogelijke minibot-bankbiljetten, al is de keuze voor zowel anti-fasciste Oriana Fallaci (de coupure van 20) als Mussolini’s hofdichter Gabriele d’Annunzio (500) op zijn minst opmerkelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.071 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9786 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Van minibots tot vlaktaks: Italië’s plannen gaan ver

  1. Het uitgeven van een eigen munt is voldoende reden om een land de oorlog te verklaren. Denk daarbij aan de beide wereldoorlogen tegen Duitsland, de ontzetting van Gadaffi van Libië, de aanval op Irak omdat Saddam Hoessein wilde overstappen naar een andere munt dan de dollar; hetzelfde gebeurde met Nrd-Korea en Iran, door deze landen de z.g. “As van het kwaad” te noemen, enz.
    Kortom, de Banken pikken het niet!
    De Grieken zijn gezwicht onder de Europese druk. En wat gaat er nu met Italië gebeuren? Interessante ontwikkeling . . . .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s