Nieuw

Olaf Scholz: uitgaven van ongeveer 78 miljard euro voor vluchtelingenbeleid tot 2022

De federale minister van Financiën Olaf Scholz verwacht dat de kosten voor het vluchtelingenbeleid tot 2022 ongeveer 78 miljard euro zullen bedragen, waarvan de federale overheid 8 miljard euro aan de deelstaten zal betalen.

Pixabay

De federale minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) verwacht dat de kosten voor het vluchtelingenbeleid tot 2022 ongeveer 70 miljard euro zullen bedragen voor de federale overheid, aldus Spiegel. Het grootste onderwerp is de strijd tegen de oorzaken van het vluchtgedrag, zo meldt het tijdschrift, onder verwijzing naar een document over financiële planning op middellange termijn.

Naast de 70 miljard euro zou de federale overheid tegen 2021 acht miljard euro betalen aan de deelstaten en gemeenten als tegemoetkoming in hun kosten.

De totale last voor de federale begroting bedraagt dus 78 miljard euro voor de planperiode.

Bestrijding van oorzaken van vlucht, sociale overdrachten, integratiediensten

De strijd tegen de oorzaken van de vlucht in de betrokken landen heeft een kostprijs van 31 miljard euro, zoals de “Spiegel” uit het document citeerde.

Dit betekent dat in deze periode bijna 21 miljard euro beschikbaar zal zijn voor sociale overdrachten aan vluchtelingen en 13 miljard euro voor integratiediensten zoals taalcursussen. Opvang, registratie en huisvesting van vluchtelingen kosten 5,2 miljard euro.

Een woordvoerder van het federale ministerie van Financiën wilde geen commentaar geven op het rapport en verwees naar de aanstaande publicatie van de cijfers.

Voor het zomerreces zal het financieel plan tot 2022 worden voorgesteld en tegen eind mei zullen de maatregelen van de federale regering ter ondersteuning van de deelstaten en gemeenten op het gebied van de vluchtelingen- en integratiekosten worden vastgesteld in het kabinet en aldus worden bekendgemaakt. In september 2015 kwamen de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) en de staatsleiders in principe overeen dat de federale regering aan deze uitgaven zou deelnemen.

Volgens het ministerie had alleen al de federale regering in 2016 uitgaven voor de opvang van vluchtelingen voor een totaalbedrag van ongeveer 21,7 miljard euro. Van dit bedrag werd 9,3 miljard euro toegewezen voor steun aan de deelstaten en gemeenten en 7,1 miljard euro voor de bestrijding van de oorzaken van het vluchtgedrag.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/78-milliarden-euro-fluechtlingskosten-bis-2022-allein-fuer-den-bund-a2440320.html

Zie ook:

Duitse topeconoom: Asielinvasie kost Duitsland zeker 1000 miljard euro

Langetermijnkosten vluchtelingenstroom voor Duitsland €1500 miljard volgens een studie van de universiteit van Freiburg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9598 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

11 Comments on Olaf Scholz: uitgaven van ongeveer 78 miljard euro voor vluchtelingenbeleid tot 2022

 1. Henk der Niederlander // mei 21, 2018 om 08:53 //

  De vraag die bij mij dan op komt.
  En hoeveel geld moet men daarbij optellen aan uitkeringen van zogenaamde statushouders.

  Like

 2. Daarna zal het bedrag worden verdubbeld(?) ca. 2026 is das Reich (en de rest) failliet en is inmiddels de sharia volledig ingevoerd, wat inhoudt dat ook economie, welvaart, gezondheid etc. zoals wij dat nu nog kennen, is omgeslagen in geweld, armoede en epidemische ziekten.
  Natuurlijk is dit een prognose, maar toch…. een klein decennium verder, het zou zomaar kunnen.

  Liked by 1 persoon

 3. Piet Karbiet // mei 21, 2018 om 13:58 //

  Godskolere, wat een bedragen. En dan nog de niet-financiele schade niet meegerekend.

  Like

 4. Von Puffelen // mei 21, 2018 om 16:07 //

  Wanneer “regeringen/provincies/gemeenten” over budgetten praten dan gaat dat meestal 2 of 3 keer over de kop.
  En zelfs dan klopt er nog geen ene fuck van de Griekse stijl boekhouding maar men komt er gewoon mee weg.
  http://www.leoverhoef.nl/

  Like

 5. Ad bos // mei 21, 2018 om 16:47 //

  Gewoon de mout 60(!)% erboven , klaar is kees

  Like

 6. 78 miljard lijkt veel,..maar ‘peanuts’ in verhouding tot de ellende die het land en de autochtone bevolking ten deel valt.
  Om deze rampspoed te stoppen én te keren en vervolgens het land te ontdoen van alles wat er niet thuis hoort, zal de bevolking zijn handen ineen moeten slaan.
  Het gros van de politiek in Duitsland en de rest van de -met name- W-Europese landen is zoals we weten, niet bepaald een medestander.
  Integendeel !

  Het probleem echter is dat veel Europeanen nog altijd van mening zijn dat ‘het heft in eigen hand nemen’ om zodoende de broodnodige veranderingen aan te brengen, niet getuigen van ‘beschaving’, niet voldoende ‘salonfähig’ is…..

  En ‘Umvolkung’ is dat blijkbaar wel,……..duzzzzzz !

  Liked by 1 persoon

 7. scherpschutter1943 // mei 21, 2018 om 17:37 //

  Voor dat bedrag kun je een zodanige hoeveelheid wapens kopen dat we in 1 keer het hele vluchtelingenprobleem kunnen oplossen en dan houden we nog geld over om degenen te berechten die ons dit allemaal aangedaan hebben. “Opdat wij niet vergeten”. Dus geachte Timmermans, wij zullen u nooit vergeten en ook nooit vergeven. Zomaar een voorbeeld hoor. Ik zou bijna mevrouw merkel vergeten.

  Like

 8. “als tegemoetkoming in hun kosten.” Het zijn dus niet alle kosten!
  Maar nu de Duitsers ook de sociale gevolgen ondervinden is ook bij
  de buren het draagvlak voor dit onzinnige idee aan het verdampen.
  En ook zij krijgen door dat er nog 200 miljoen heel graag in Duitsland
  willen komen wonen.
  Nu nog even wachten tot de baby-boomers in hun pensioen gat vallen.

  Like

 9. scherpschutter1943 // mei 21, 2018 om 17:50 //

  Laten we bidden tot de god van de christenen dat de ebola uitbraak in Afrika voorkomt dat er 200 miljoen Afrikaanders naar Europa komen om onze ruiven leeg te vreten.

  Like

 10. Wat zou dat prachtig zijn inderdaad….

  Like

 11. Geld is een gefingeerd middel en er staat geen goud meer tegenover want dat hebben de Yankees al meegenomen in de Tweede zeepbel maar ze drukken gewoon weer 70 miljard erbij en laten de Duitsers betalen .
  Keurig toch,OPGELOST.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s