Nieuw

Zweeds nationaal voetbalteam is te blank – linkse media overstuur

Zweeds nationaal voetbalteam 2006. Bron: Wikimedia. Auteur: Ricardo Alvarez

Op dinsdag hield de Zweedse bondscoach Janne Andersson een persconferentie om het nationale elftal voor de Wereldbeker voor te stellen. Maar een verslaggever van Sveriges Radio (Zweedse radio) was meer geïnteresseerd in de raciale samenstelling van de ploeg.

Toen Janne Andersson op woensdag het Zweedse nationale team wilde voorstellen voor het wereldkampioenschap in Rusland, stond Ivar Ekman van het politieke programma “Conflict” van Sveriges Radio op en stelde een vraag die niets met voetbal te maken had.

Ekman maakte zich meer zorgen over de ‘diversiteit’ van het team toen hij de eerste vraag stelde tijdens de persconferentie.

– Ik heb een vraag over diversiteit. In vergelijking met voorheen is dit team minder gemengd als het gaat om de oorsprong van de spelers, zowel wat het nationale team betreft als hoe de rest van het voetbal in Zweden eruit ziet. Wat is er aan de hand?, vroeg hij zich af in de live-uitzending van SVT.

Maar de politiek correcte vraag was voor Janne Andersson niet bijzonder moeilijk te hanteren.

– Ja, dat berust op het feit we spelers uitkiezen waarvan we denken dat ze de beste kans hebben om zo goed mogelijk te presteren. Waar hun ouders vandaan komen of wat hun afkomst is, wordt door mij niet naar waarde geschat. Ik waardeer hun kwaliteiten. Ik maak geen enkel verschil tussen mensen, antwoordde hij.

Volgens de website van de Zweedse radio is “Konflikt” een “diepgaand programma dat zich beweegt in het grensgebied tussen cultuur en politiek, en het internationale debat koppelt aan het Zweedse dagelijkse leven”.

http://www.friatider.se/srs-viktiga-fr-ga-till-janne-andersson-varf-r-har-du-inte-fler-invandrare-i-laget

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6634 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s