Nieuw

Nieuw links is als geheel een echo van de oude raciale biologie-instituten, maar dan met omgekeerde waardes

Pixabay.

De derde golf feminisme bevat zoveel contradicties dat je er een boek mee zou kunnen vullen. Een ander frappant kenmerk van de nieuw-feministische opiniemakers is dat ze feministische statements vinden waar niemand anders het kan – bijvoorbeeld in de Britse prins bruiloft.

Door: Mats Dagerlind . Vertaling: ‘Rommel’

Als iemand dit avontuur gemist heeft; Prins Harry heeft zich vrijdag met veel toeters en bellen gehuwd met de Amerikaanse filmactrice Meghan Markle. Vanzelfsprekend kunnen de Zweedse linkse media dit niet neutraal rapporteren, maar wordt het zoals gewoonlijk weer gedreven door een innerlijke dwang om alles te politiseren – zoals ook het geval is met melodiefestivals.

Voorheen kreeg de mainstream media kritiek voor zijn linkse verachting voor de aristocratie die men liet doorschemeren in zijn rapportages. Meer recent heeft men een andere benadering gekozen met vergezochte argumenten over koninklijke huwelijken met feministische, multiculturele en anti-racistische of klassenoverschrijdende beweringen. Dit is in feite pijnlijker om te verduren dan het voormalige meer rechtlijnige negativisme tegen aangeboren privileges.

In de bruiloft tussen Prins Harry en Meghan Markle denken de koningshuis-bewakende journalisten een Kinder Egg te hebben gevonden. Megan noemt zichzelf een trotse feministe en ze heeft, onder andere in het tijdschrift Elle voor een paar jaar geleden, geschreven hoe het is om met een zwarte moeder en blanke vader op re groeien.

SVT (Zweedse staatstelevisie) weerspiegelt dit met dat Meghan heeft geschreven “over haar ervaringen van raciale vooroordelen en de noodzaak om zichzelf te definiëren als zwart of blank – een eis die aan haar, zowel tijdens het opgroeien als haar carrière, werd gesteld”.

Als men de tekst in kwestie leest, is over de samenvatting van de inhoud van SVT, op zijn mildst gezegd, te zeggen dat het een grove overdrijving is. Het enige incident dat Meghan vertelt wat in aanmerking komt voor de beschrijving is toen haar moeder in een geschil over een parkeerplaats met “the ‘N’ word” werd genoemd, wat in de Verenigde Staten niet een eufemisme is voor het waarde-neutraal “neger’, maar het scheldwoord “nikker”.

Het ergste leed waar zij zelf slachtoffer is van geworden, blijkt tijdens haar jeugd het gemis te zijn geweest om een raciaal gemengde Barbie-familie te kopen – men moest er twee kopen en zelf mengen – en er was geen kruisvakje getiteld “Gemengd”, alleen maar “Zwart” en “Blank”. Hier moet worden opgemerkt dat ras-kruisvakjes op zich niet vreemd zijn in de Verenigde Staten, maar over het algemeen voorkomt.

Wat de carrière van Meghan als acteur betreft, is de bewering van SVT dat zij raciale vooroordelen heeft ontmoet nog minder waar. Integendeel, ze beschrijft hoe haar “etnisch dubbele” uiterlijk een grote troef was en haar in staat stelde om meer, en meer gevarieerde rollen te krijgen dan vele anderen.

Meghan is vooral bekend vanwege haar rol als Rachel Zane in de advocatensoap Attorney Suits. Het is geen prominent feministische speelrol, dat op zichzelf Meghan niet verweten kan worden omdat ze niet het script heeft geschreven. Rachel is een advocaat met zelfvertrouwen die in conflict is met zichzelf over de vraag of zij voor een juristencarrière of de liefde zal kiezen.

Zoals haar leraar op school constateerde in verband met het “probleem” over het selecteren van het juiste selectievakje, ziet Meghan – ondank het gemis van blond haar en blauwe ogen – er blank uit en heeft nauwelijks Afro-Amerikaanse fysieke kenmerken. Maar misschien ben ik hopeloos ouderwets, die meer geeft om intriges en acteren dan om de pigmentatie van de huid en daarom dit niet duidelijk heb bemerkt.

Suits heeft een breed scala aan zowel goede rolbezetting als rolkarakters, maar is in wezen verlost van vervelende politiek correcte wijsvingertjes en misplaatste opgeblazen overtuigingen met het doel om de kijkers te onderwijzen in de juiste visie op geslacht, multicultuur en hbtq.

In feite stond Meghan voor hetzelfde dilemma van carrière of liefde als in haar rol-figuur Rachel en heeft ze eigenlijk een minder feministische keuze gemaakt dan haar alter ego in Suits.

Om in aanmerking te komen voor het inhuwelijken in het Britse koningshuis was Meghan gedwongen, en is akkoord gegaan, om het beroep van actrice te verlaten. Als Britse prinsesvrouw moet ze zich voortaan bezighouden met niets anders dan alleen maar liefdadigheid.

De zelfbenoemde “trotse feministische” Meghan Markle geeft nu dus haar carrière op om met een prins te trouwen en voortaan tot haar graf verzorgd te worden. Het lijkt allemaal meer op een Assepoestersprookje of een mossig liefdesromannetje. Maar in de progressieve links liberale pers wordt geschreven dat “Meghan naar binnen wordt gehaald als een hard benodigde frisse wind in het koninklijke huis” en “een goede representant is voor een moderne multi-etnische samenleving.”

Dit allemaal omdat Meghan een zwarte moeder heeft. Dit is een even ongezonde fixatie op de raciale biologie en een poging tot verbetering van een genetische nietigheid zoals die te vinden was in de politieke marginalen van de nazi’s.

Helaas is het SVT-artikel niet uniek met zijn publieke averij. De “intersectionele” feministen, de “racistische”‘ anti-racisten en het postmodernistische nieuwe links is als geheel een echo van de oude raciale biologie-instituten, maar dan met omgekeerde waardes.

Deze nieuwe racisten hebben gruwelijk veel stemmen in de media, niet alleen in de opiniejournalistiek maar ook in nieuwsverslagen. De kwestie van de raciale biologie, recentelijk van SR (Sverige Radio) met betrekking tot het nationale voetbalteam van Janne Andersson, is een ander fris voorbeeld, maar dat is een ander verhaal.

Bron:

https://samnytt.se/sista-skriket-inom-feminismen-ge-upp-din-yrkeskarriar-och-gift-dig-med-prinsen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Nieuw links is als geheel een echo van de oude raciale biologie-instituten, maar dan met omgekeerde waardes

 1. Like

 2. Ik verdiep me niet zo in die koninklijke nonsens, maar er staat me nog ergens bij dat ze een vreselijke bitch moet zijn. Die rooie gaat spijt krijgen. Maar ja, welke vent krijgt dat niet van zijn huwelijk. Met drie exen achter de rug kan ik zonder trots zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben met teringwijven.

  Liked by 1 persoon

 3. Alphons Mantel // mei 20, 2018 om 07:49 //

  wat kost deze bruiloft de belastingbetaler?

  Like

 4. Scrutinizer // mei 20, 2018 om 18:46 //

  A celebration of blackness?
  Waarom willen die racisten altijd het witte aandeel in een mulat ontkennen?
  Zo deed men ook alsof de vorige president van de VS een zwarte was.
  Nou goed, gezien zijn track record, zouden blanken eigenlijk blij moeten zijn dat Obama’s 50% whiteness niet ter sprake komt.

  Like

 5. Merel // mei 20, 2018 om 22:10 //

  Zo onderhand is blanke een scheldwoord
  De eerste feministes werden Dolle Mina s genoemd, blijkbaar vond men ze toen al gekke wijven

  Like

 6. Die prins Harry heeft ws eens rondgekeken in GB mbt het multiculti proeftuin project, …….. tot de conclusie gekomen dat het dusdanig geslaagd is om vervolgens te besluiten dat ook binnen zijn eigen ‘vier muren’ te introduceren.

  Well, success mate !
  Mwoehahahaha

  Will be continued………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s