Nieuw

Finland eist wetswijziging na schokkende milde straf voor Syriër die tienjarig meisje heeft verkracht

Juusuf Mustafic Abbud. Hij gebruikte ook de naam Yousif Mohamed.

In Finland hebben hooggeplaatste politici van verschillende vooraanstaande partijen in het openbaar een onmiddellijke wetsverandering geëist na de schokkende uitspraak van het proces van het Hooggerechtshof van Birkaland tegen een Arabische pedofiel die in oktober 2016 een tienjarig meisje aanviel.

Door: Brünnhilde – Vertaling: ‘Rommel’

Juusuf Muhammed Abbud, een Syrische asielzoeker (maar in de Zweedse media ten onrechte Fins genoemd), stuurde het jonge meisje onfatsoenlijke seksuele boodschappen en naaktfoto’s van zichzelf alvorens haar in het openbaar aan te vallen en haar te verkrachten buiten een gebouw in oktober 2016.

De Arabische man is erin geslaagd om te ontsnappen met slechts drie jaar gevangenisstraf en een miezerig bedrag van € 3.000 ter vergoeding van de seksuele uitbuiting van het 10-jarige meisje. De pedofiel was volgens eigen zeggen 20 jaar oud ten tijde van de aanval.

Tijdens het proces had de openbare aanklager geëist dat Abbud zou worden veroordeeld op beschuldiging van verkrachting – wat altijd als een ernstige misdrijf wordt beschouwd wanneer een kind het slachtoffer van deze misdaad is.

Volgens de uitspraak van de rechtbank van Birkaland was Abbud zich terdege bewust van de lage leeftijd van het meisje – voordat hij het jonge meisje onfatsoenlijke seksuele boodschappen en naaktfoto’s van zichzelf stuurde. Het kind had de politie laten weten dat de asielzoeker haar tegen haar wil tot seksuele handelingen dwong.

Abbud ontkende verantwoordelijkheid aan alle beschuldigingen behalve het verzenden van een seksueel bericht aan het meisje. Zelfs voor deze beschuldiging, zei hij dat iemand anders naaktfoto’s van hem naar het kind had verzonden en beweerde dat hij verder niets met de kwestie te maken had.

Volgens de Finse wet wordt geslachtsgemeenschap als verkrachting aangemerkt – ook al is er geen sprake van geweld – als een van de partijen in een machteloze staat verkeert of grote angst ervaart.

Terwijl de districtsrechtbank van Birkaland vond dat Abbud inderdaad geslachtsgemeenschap met het 10-jarige meisje had gehad, waren zij van mening dat het kind niet ,,hulpeloos” was toen de volwassen man haar buiten een hoogbouw aanviel en beweerde dat het niet mogelijk was om “te bewijzen wat het meisje precies” zei om aan te geven dat zij al dan niet “grote vrees” ervoer.

Abbud werd daarom veroordeeld voor grove seksuele uitbuiting van een kind en kreeg de minimumstraf van slechts drie jaar gevangenisstraf. Volgens de wet staat het misdrijf een maximumstraf toe van maximaal 10 jaar gevangenisstraf.

Tegen het schokkende vonnis werd onmiddellijk beroep aangetekend bij het Hof van Beroep van Turku, waar de openbare aanklager eiste, zelfs als de rechtbank de straf niet in verkrachting zou omzetten, dat ten minste een strengere straf zou worden opgelegd voor het misdrijf van grove seksuele uitbuiting. Het hof van beroep in Turku was echter dezelfde mening als de rechtbank toegedaan en oordeelde hetzelfde vreselijke milde vonnis voor de asielzoeker.

Toen het nieuws openbaar werd, was er in het hele land een publieke oproer van grote afkeer en ontevredenheid onder de Finse bevolking en juridische experts.

Tegen het arrest is verder beroep aangetekend bij het Hooggerechtshof, dat onlangs het beroep heeft verworpen en op het arrest van de eerste rechtszaak heeft gewezen zonder de moeite te nemen de kwestie opnieuw te bekijken.

De uitspraak van het hof leidde tot heftige reacties van Finse politici bij verschillende vooraanstaande partijen. Kort na het besluit van het Hooggerechtshof vertelde de voorzitter van de parlementaire commissie, hoofdcommissaris Kari Tolvanen (Saml) aan de krant Iltalehti dat de wet “dringend” moest worden gewijzigd.

Antti Häkkänen (Saml), de minister van Justitie van het land, eiste in maart al vóór de uitspraak van het Hooggerechtshof dat de straf voor seksuele misdrijven tegen kinderen zou worden verhoogd en het ministerie van Justitie heeft voorgesteld dat de maximale straf voor seksuele uitbuiting (niet ernstig) van kinderen zou worden verhoogd van 4 naar 6 jaar.

De leider van de regerende partij Jussi Hala-Aho bekritiseerde de rechtbanken omdat ze geen gebruik hadden gemaakt van de hogere gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, die de wet voorziet in gevallen van ernstige seksuele uitbuiting van kinderen.

Ter gelegenheid van het vonnis heeft het sociaal-democratisch parlementslid Johanna Ojala-Niemelä een motie ingediend om de “geestelijke onthechting” van een kind als reden aan te voeren waarom een slachtoffer van verkrachting als hulpeloos moet worden beschouwd.

De Zweedse Volkspartij Mats Löfström heeft afgelopen maandag in de krant Ny Åland kritiek geleverd op het vonnis.

“Als het om een kind gaat, dan moet het duidelijk zijn dat een kind bijna altijd hulpeloos staat tegenover een volwassene,” zegt Löfström in de krant, waarin hij oproept om de wet te veranderen.

Löfström verwijst naar de wetswijziging die in 2005 in Zweden werd doorgevoerd en die inhield dat seksueel contact met kinderen jonger dan 15 jaar altijd als verkrachting moet worden geclassificeerd.

“Kinderen moeten kinderen kunnen zijn en beschermd worden. De wet moet hun de rechtsbescherming bieden die ze nu duidelijk ontberen”, besluit Löfström.

De volksvertegenwoordigers van de sociaal-democratisch leider Igge Holmberg hebben  vervanging van de raad van rechters geëist, zoals onder meer Holmberg beweert.

De ontwijking door de rechtbanken van het volledige gebruik van de strafschaal is ook bekritiseerd door het liberale parlementslid Ingrid Johansson, die beweerde dat de rechtbanken “over het algemeen lage straffen uitdelen voor seksuele misdrijven en gendergerelateerde geweldsmisdrijven”.

Bron:

http://www.savemysweden.com/finland-arab-pedophile-raped-10-year-old-girl/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7745 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Finland eist wetswijziging na schokkende milde straf voor Syriër die tienjarig meisje heeft verkracht

  1. Maximum straf 10 jaren? Maximum straf?
    Minimum straf 15 jaren! Dat lijkt er meer op EN als altijd op te leggen bijkomende straf: castratie en dan geen gezeik met pilletjes maar gewoon een (niet al te scherp?) mes.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s