Nieuw

Edelman von Mildenstein en de Ha’avara-Abkommen

Het is januari 1933 wanneer de NSDAP definitief de macht grijpt in Duitsland. Op dat moment is er binnen de partij geen overeenstemming over wat er gedaan moet worden aan het zogeheten ‘Jodenvraagstuk’.

Mannen zoals Julius Streicher stelden een onmiddellijke verbanning van joden uit Duits territorium voor. Meer gematigde stemmen wezen naar de gevolgen voor de economie en de mogelijke reactie van de internationale gemeenschap. Vanuit de partijtop werd er geen duidelijke leiding of sturing gegeven m.b.t. de kwestie, waardoor diverse organisaties ruimte kregen om hun eigen initiatieven te ontplooien. Vanuit de SS kwam de Oostenrijkse ingenieur Leopold Itz von Mildenstein met het voorstel om samen te gaan werken met de zionisten.

Erkenbrand >>

Het originele idee was om de Joden te reloceren in Madagascar.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10032 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s