Nieuw

Ebola blijft zich verspreiden in Congo

Pixabay.

Het dodelijke virus Ebola blijft zich verspreiden in Congo. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het verspreidingsrisico in het land erg hoog, terwijl tegelijkertijd de buurlanden worden bedreigd.

Het totale sterftecijfer in Congo is nu 26 personen. Een aantal mensen vertoont ook symptomen die mogelijk overeenkomen met Ebola-symptomen.

Op dit moment zijn er geen beperkingen op internationale reizen ingevoerd en wordt ook niet de handel met de buitenwereld als een gevaar gezien.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5750539/Ebola-death-toll-26-new-Congo-outbreak-not-global-emergency.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.072 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7493 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Ebola blijft zich verspreiden in Congo

 1. Een stad aan de druk bevaarde rivier voor handel is getroffen. Er hoeft er maar eentje door te glippen en het is nog verder verspreid. Er zijn telkens tegenstrijdige berichten door het WHO.

  Like

 2. Von Puffelen // mei 20, 2018 om 23:20 //

  Like

 3. Het hele land zit vol met neurochirurgen, vasculaire experts, en andere über-medici, dus dat kunnen ze prima zelf oplossen toch ?

  Liked by 1 persoon

 4. 26 Personen dood door een of ander virus en dat op een totaalbevolking in Afrika van duizend en driehonderd miljoen. Dat is toch geen nieuws ? Kom nog maar eens een keer terug als er minimaal 1 miljoen de pijp uit zijn. Dan is het pas iets om wakker van te liggen, maar zelfs dan nog niet. De enige manier om Afrika nog te “redden” is om iedere vrouw 100 euro te geven, als ze zich laat steriliseren.

  Liked by 1 persoon

 5. Johan // mei 21, 2018 om 03:57 //

  Het kostenplaatje wordt dan : 65 miljard euro. (650 miljoen * 100 euro). Dat bedrag is Duitsland alleen al in de komende 4 jaar kwijt aan de ellende met immigratie en ‘vluchtelingen’.
  In de jaren erna wordt het alleen maar erger en gaan de kosten exponentieel oplopen. Dus met een eenmalige uitgave van 65 miljard op dit moment is het overbevolkingsprobleem van Afrika voorgoed verholpen.

  Liked by 1 persoon

 6. Johan // mei 21, 2018 om 04:09 //

  Nog zoiets : Als er niets ondernomen wordt tegen die waanzinnige bevolkingsexplosie in Afrika, dan heeft het totaal geen nut dat wij hier in Nederland aan ‘energie-transitie’ gaan doen. Straks wordt de Nederlander namelijk gedwongen om per huishouden tienduizenden euro’s uit te gaan geven teneinde de woning energie-neutraal te maken. Om minder CO2 uit te stoten, Om het klimaat te redden.
  Maar wat dacht U dat 2600 miljoen negers in Afrika rond 2050 voor effect hebben op de totaalbalans van CO2 ? Die lui gaan me toch een berg CO2 produceren, dat worden absurde proporties. Geloof maar niet dat ze daar aan bewust milieubeleid doen.
  Kortom: alle inspanningen die de West-Europese landen doen op dit gebied, worden weer even snel teniet gedaan door de gigantische bevolkingsaanwas op het Afrikaanse continent.

  Liked by 1 persoon

 7. ik hoorde gisteravond in Nieuwsuur een Congolees zeggen dat er HELEMAAL GEEN EBOLA WAS in CONGO

  Like

 8. Johan // mei 21, 2018 om 16:10 //

  Hoe zit het nou eigenlijk met die overbevolking in Afrika ?
  Als je bijvoorbeeld Congo vergelijkt met Nederland.
  Congo heeft 83 miljoen inwoners op dit moment (2018). Overigens, dat waren er in 1984 nog slechts 30 miljoen.
  Congo is 56 keer zo groot als Nederland qua oppervlakte.
  Dus als Congo even dichtbevolkt zou zijn als Nederland, hadden ze 56 keer 17 miljoen inwoners. Dat is bijna een miljard. Dus ze kunnen nog wel even vooruit, zou je zeggen.
  Vergeleken met Nederland is Congo dus dunbevolkt. Of is Nederland absurd overbevolkt ?
  Op dit moment verdubbelen ze in Congo ruwweg iedere 30 jaar.
  In 2050 zijn het er dus 166 miljoen. In het jaar 2080 zijn er waarschijnlijk 332 miljoen inwoners. Deze prognoses zijn alleen voor Congo dus. Geheel Afrika op dit moment telt 1,3 miljard.
  Toch wordt het daar in Afrika een gigantisch probleem, dat helemaal uit de hand gaat lopen.
  Een van die problemen is, dat ze namelijk allemaal naar Europa willen komen.

  Like

 9. Nederland is ook in 50 jaar van 12 naar 18 miljoen gegaan. En het meeste daarvan is import.
  Alleen China heeft iets aan de overbevolking gedaan. Maar de menselijke overbevolkiong is de grootste bedreiging voor de mens geworden. De wereld-bevolking is in 120 jaar van 1,7 naar 7,1 miljard gegaan. Dus meer mensen en dieren stoten co2 uit en steeds minder planten en bomen nemen co2 op. Nu hebben we een probleem. Zoet water wordt ook steeds schaarser. Dus het wordt wachten op de volgende oorlog. Of een wereld-ramp.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s