Nieuw

Syriëgangers veroordeeld in Turkije, mogen toch terug naar Nederland

Reda Nidalha screenshot YouTube

Twee Nederlandse Syriëgangers zijn in Turkije veroordeeld tot ruim zes jaar cel. De advocaat van een van hen heeft dat bekendgemaakt. De twee zijn in afwachting van het hoger beroep vrijgelaten uit de gevangenis en mogen het vervolg van de zaak in Nederland afwachten, zegt hij.

De twee, Reda Nidalha en Oussama A., sloten zich een paar jaar geleden in Syrië aan bij IS en liepen later over naar het Vrije Syrische Leger. In oktober 2016 ontvluchtten ze ook die rebellengroep, naar eigen zeggen omdat ze terug naar Nederland wilden.

Bij de Turkse grens werden ze opgepakt. Sindsdien zaten ze vast in een gevangenis in de stad Gaziantep.

Lees verder:

https://nos.nl/artikel/2232486-syriegangers-veroordeeld-in-turkije-mogen-toch-terug-naar-nederland.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.109 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7707 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

18 Comments on Syriëgangers veroordeeld in Turkije, mogen toch terug naar Nederland

 1. Yvonne // mei 19, 2018 om 18:02 //

  Ik wil weg uit Nederland en normaal leven
  Ze hebben daar misschien veel mensen vermoord en mogen terug komen?

  Like

 2. Fransdo // mei 19, 2018 om 18:04 //

  En als het hoger beroep dient gaan ze netjes weer terug naar Turkije?

  Ben ik nou zo slim of zijn die anderen nou zo dom?

  En hoezo terug naar Nederland? Nederland wil dat toch voorkomen?

  Like

 3. Gelukkig hebben we een ministerie van BZ :

  “Nidalha en A. kunnen nog niet direct naar Nederland, omdat ze geen paspoort bij zich hebben. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het bezig is om dat op te lossen.”

  En blijven ze hier lekker vrij :

  NOS-verslaggever Nicole le Fever, die de zaak heeft gevolgd, wijst erop dat berechting van Nidalha en A. in Nederland moeilijk gaat worden, aangezien ze in Turkije al voor de rechter zijn gekomen. “En je kunt niet twee keer voor hetzelfde worden berecht. Het wordt lastig om die twee mannen in Nederland in hechtenis te houden.”

  Like

 4. Wat een gaaf land zijn we toch, hè?
  Islamitische terroristen gaan vrij en kaaskoppen die een schroeiplek bij moskee aanrichten jarenlang in het gevang.

  Like

 5. Dit is hier een vies smerig geïslamiseerd landje geworden waar moslims heilig zijn verklaard en
  Nederlanders 2de rangs burgers zijn geworden.

  Like

 6. jackvanderveen // mei 19, 2018 om 19:19 //

  Syriërs dienen terug te gaan naar Syrië en niet naar ons land. Wat moeten wij met dat crimineel en alles garens afval?

  Like

 7. Duchesne // mei 19, 2018 om 20:03 //

  Incluis beeld van het schorum, hoeveel Koerdische en Jezedi vrouwen ze hebben verkracht en kinderen hebben vermoord zullen we misschien nooit weten, maar misdaad loont in Nederland,. zoveel is duidelijk….

  https://www.omroepwest.nl/nieuws/3635207/Ik-heb-mijn-zoon-weer-terug-Syrieganger-Reda-Nidalha-terug-naar-Nederland

  https://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/terug-naar-de-vrijheid-niet-wat-ik-er-op-internet-over-had-gelezen

  een komt uit Leiden, de ander uit Utrech… lijkt me dat ze beiden een bruidje verdienen, wie o wie heeft er nou in dit land nog 4 huwbare dochters en woont in de buurt…..gezien de zwarte factor bij het grote evenement van vandaag in Engeland kan het zomaar zijn dat hier ook een boodschap van vermenging zal komen, mijn schatting is dat zeker twee van het oranjehuis iets gekleurds gaan voortbrengen, al dan niet vrijwillig. geheel in de stijl van overal bij kunnen horen.

  Wat is dit een eeuw van de waanzin aan het worden….

  Like

 8. Duchesne // mei 19, 2018 om 20:08 //

  ..niemand mag twee keer voor hetzelfde worden berecht….(Dirk Schoof, NTB) …

  Dus met een boete in Turkije van 25 euro voor moorden en verkrachten is het klaar……sorry, dit soort dingen gaat zo copmpleet in tegen mijn rechtsgevoel, gaan we niet toelaten Dirkie, kan gewoon niet.

  Like

 9. Fransdo // mei 19, 2018 om 21:35 //

  @Duchesme 0ok ik ben geen strafrechtdeskundige, laat staan internationaal maar het woord ‘berecht’ is een voltooid deelwoord, ergo je bent veroordeeld of nog niet. In dit geval is er hoger beroep ingesteld. Als je dan niet op je eigen hoger beroep verschijnt wordt je of bij verstek veroordeeld of het oorspronkelijke vonnis blijft gewoon staan. En dan wordt er om uitlevering gevraagd aan Holland en klaar is Kees. Juridisch is er dus weinig aan de hand. Waar ik me meer zorgen over maak is dat er weer aan allerlei touwtjes wordt getrokken om ze juist niet uit te leveren.

  Als BuZa werkelijk enig gevoel voor rechtvaardigheid heeft dan vertragen ze de uitgifte van dat tweede paspoort voor die lui.

  Like

 10. Duchesne // mei 19, 2018 om 22:35 //

  @Fransdo, waarom moeten ze hierheen en niet naar het land van hun eerste paspoort?
  Waarom doet een buitenlandse zaken wel moeite om moordenaars terug te halen maar laat het gewone burgers in de problemen in buitenland barsten?
  Volgens mij heeft buitenlandse zaken niet alles op een rijtje…en ligt de leiding van het departement in een ander land….

  Like

 11. En wanneer ze een aanslag plegen of beramen de voorstanders in de kamer hiervan voor de rechter slepen. Niet dat het helpt want die zijn toch pro. Dan maar vanuit de samenleving grover optreden.

  Like

 12. En ik wil dat jij sterft, je bent een gedrocht en een schande voor de mensheid en diegene die je opgevoed heeft is niet veel beter.

  Like

 13. Fransdo // mei 20, 2018 om 20:39 //

  @Duchesne Waar lees je dat ik zeg dat ze hier heen moeten komen? Dat zeg ik niet, dat zeggen anderen. Met de rest van je betoog ben ik het eens.

  Like

 14. Welke duistere machten zijn hier weer aan de gang?
  Hier een passage uit:https://www.levensreis.nl/index.php/wie-regeert-deze-wereld/…….Psychologe Martha Stout:zegt o.a. dit over psychopaten: “Het centrale kenmerk van sociopathie is een compleet ontbreken van geweten, wat voor de meeste mensen erg moeilijk te bevatten is, omdat degenen die wel een geweten hebben, zich niet echt kunnen voorstellen hoe het zou zijn zonder geweten. De meeste mensen denken dat, diep van binnen, iedereen een geweten heeft. Het blijkt echter dat dit gewoon niet waar is”.

  Wanneer je geen geweten hebt, en je geen liefde en geen emotionele pijn voelt, dan is het enige wat nog overblijft is: het spel te spelen om macht uit te oefenen over de mensen in je omgeving, ongeacht of zij vrienden, collega’s, familie enz. zijn. Vandaar dat satanisme, pedofilie, het brengen van kindoffers en verkrachtingen in die kringen gemakkelijk samengaan. Wereldleiders, koningshuizen, politici en andere machthebbers in hoog geplaatste kringen binnen het bedrijfsleven zijn ruim vertegenwoordigd door psychopaten.

  Waar is de psychopaat nog meer aan te herkennen?
  Een belangrijk kenmerk van psychopathisch gedrag is liegen. Het valt bij een steeds groter deel van het volk op dat politici oneerlijk zijn en hen domweg voorliegt; alleen maar om te kijken of ze mensen voor de gek kunnen houden. Tegelijkertijd zien zij dat er teveel mensen zijn, die hun leugens accepteren en goedkeuren omdat die gezagsdrager zijn leugens zo charmant en met een lach weet op te dienen.

  Mensen met een geweten kunnen zich niet voorstellen dat het voor een psychopaat vrij gemakkelijk is om gedragingen, die horen bij menselijke emoties, te leren en toe te passen. Psychopathische gezagdragers spelen betrokkenheid en getraande ogen bij heftige gebeurtenissen. Zij hebben de emotionele reacties van nabestaanden van slachtoffers bestudeerd en passen deze toe tijdens de herdenkingsplechtigheid.

  Psychopaten kunnen de grootste leugens vertellen die geslikt worden door het volk omdat zij zo charismatisch en innemend overkomen; maar men heeft niet door dat die eigenschappen gespeeld en dus niet echt zijn. De naïviteit van het volk is er voornamelijk de oorzaak van dat psychopathische leiders telkens weer, vrijwel ongehinderd, hun gang kunnen gaan met hun verderfelijk beleid en de wereld in diepe ellende storten.

  Na het lezen van dit stuk kreeg ik een beeld van een onze eigen staatslieden……..kunt u raden wie ik bedoel?

  Like

 15. Fransdo // mei 21, 2018 om 23:13 //

  Guardiaangel. De eerste die bij mij opkomt is Rutte maar het roept nog wel meer emoties bij mij wakker. De regering is de gekozen vertegenwoordiging van het volk om Nederland voor vier jaar namens ons te beheren. Wel, als je dan vervolgens zo omgaat met die gegeven machtiging dan heb je niet alleen geen geweten dan ben je een psychopaat

  Like

 16. Er was laatst een artikel van een psychologe..wie en wat zijn psychopaten!

  Like

 17. Fransdo // mei 26, 2018 om 17:09 //

  Ja, ik kan me dat ook herinneren maar kan het niet meer terug vinden. Hoe dan ook, de omschrijving luidt ongeveer als volgt: ‘Psychopathie is een specifieke vorm van de ‘antisociale persoonlijkheidsstoornis’ (ASP). Mensen die aan deze persoonlijkheidsstoornis lijden, kennen nauwelijks het verschil tussen goed en kwaad. Ze gedragen zich buitengewoon impulsief en hebben grote moeite om hun gedrag te beheersen.’

  Liked by 1 persoon

 18. Met deze wijze woorden is het duidelijk dat dit volledig kabinet psychisch gestoord is en hun aanhang ook die alleen maar willen dat die dure lastige maar wel ontwikkelde DOOD moeten om er een land van Negers en Arabieren van te maken,en waar gaan zij heen met familie ??????????????

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s