Nieuw

PVV’er Markuszower geschorst als bestuurslid orthodox-joodse gemeenschap

Door: Derk Stokmans

Het Tweede Kamerlid moet opstappen vanwege „een jarenlang patroon van belediging, denigrerende uitlatingen en dreigende taal”.

Tweede Kamerlid Gidi Markuszower van de PVV is onlangs geschorst als bestuurslid van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) wegens een „jarenlang patroon van belediging, denigrerende uitlatingen en dreigende taal”. Dat blijkt de notulen van de vergadering van het algemeen bestuur van het NIK, waarin de schorsing werd uitgesproken. Het NIK is het koepelorgaan van de orthodox-joodse gemeenschap in Nederland.

De koepel van joodse regionale gemeenschappen, het IPOR waarvan Markuszower een afgevaardigde is, vocht de schorsing vrijdag tevergeefs aan in een kort geding bij de rechter. Dat bevestigt de advocaat van het NIK, Teunis van Kooten.

„Ik heb mij zeker wel eens scherp uitgelaten, maar nog nooit iets gezegd waar ik mij voor schaam”, zegt Markuszower in een reactie. Zijn schorsing noemt hij „een poging mij monddood te maken in de machtstrijd binnen de gemeenschap die nu gaande is”. Markuszower: „Overigens is de kwestie volstrekt onbelangrijk.”

Lees verder:

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/18/pvver-markuszower-geschorst-als-bestuurslid-orthodox-joodse-gemeenschap-a1603524

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s