Nieuw

Rabbijn riskeert vervolging voor citaat uit de Talmud – “Negers zijn apen”

Foto ter illustratie. Pixabay.

De Israëlische Sefardische opperrabbijn Yitzhak Yosef riskeert juridische vervolging voor racisme, nadat hij een paragraaf uit het joodse heilige schrift Talmud citeerde, die donkerkleurige Afrikanen met apen vergelijkt.

De achtergrond is de machtige Amerikaans-Joodse organisatie ADL die ermee naar buiten kwam en in een ongewone verklaring afstand nam van de rabbijn .

Sindsdien is de Israëlische regering geadviseerd om verschillende gerechtelijke stappen tegen de hoofdrabbijn te overwegen, die op zijn beurt verklaarde dat hij slechts heeft geciteerd wat er in de Talmud staat. De Talmud, die al een paar eeuwen achter de rug heeft, wordt gekenmerkt door een verouderde taal en staat vol met negatieve beoordelingen over in principe alle mensen behalve joden.

De uitspraak van de rabbijn is “zeer ernstig” en kan leiden tot verschillende sancties “administratief, disciplinair en zelfs strafrechtelijk” volgens een verklaring van een overheidsfunctionaris.

Bron:

https://www.timesofisrael.com/criminal-action-mulled-against-chief-rabbi-who-called-black-people-monkeys/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Rabbijn riskeert vervolging voor citaat uit de Talmud – “Negers zijn apen”

 1. Johan P // mei 18, 2018 om 23:21 //

  Dus als een rabbij de talmud citeert met die vergelijking is hij strafbaar? Dan moet dat ook gelden voor de imams die een zelfde vers (gekaapt door mo, zoals die alles jatte) uit de quran citeren.

  Like

 2. Moslims mogen dat wel zeggen Dat is een soort van speciale vrijheid van mening die niet voor ons gewone stervelingen geldt. Begrijp dat nou is een keer.

  Liked by 1 persoon

 3. templars2017 // mei 18, 2018 om 23:37 //

  Vrije meningsuiting en vrijheid van geloof is vermoord samen met scheiding van kerk en staat ,blijkbaar niet alleen bij ons……….

  Like

 4. Ik ben niet pro Joods maar begrijp niet wat de man verkeerd heeft gezegd. Is wetenschappelijk bewezen. Darwin heeft het ook steeds gezegd en de ene bevolkingsgroep is het sneller ontgroeit dan de andere.

  Like

 5. Als je een kudde olifanten die ergens in olifantenland leven een oliganten-IQ-test afneemt scoren ze gemiddeld 190. Als ze ons diezelfde test afnemen staan we voor lul met 31. Maar als we die olifanten onze westerse IQ-test afnemen staan wij weer te blinken. Allemaal te maken met het systeem waarin een organisme de bus probeert te halen. IQ-testen zijn de zusjes van de statistieken en daar zien we de laatste tijd mooie voorbeelden van. Vergeet niet dat dit soort instrumenten gebruikt worden met een politiek en dus volksmennerig doel en dat het schuim dat hier naartoe dobbert daar thuis ook wordt gezien als een amoebe met het IQ van een goudvis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s