Nieuw

Openbare bibliotheek Almere islamiseert door

Het is altijd gezellig in Almere

Afgelopen Kerst hadden we al een stuk: Bibliotheek Almere doopt Kerstmaand om in maand van de Islam

Ik was dus gister in de bibliotheek in Almere, wat bij ons midden en prominent in het centrum ligt. Tot mijn verbazing was er geen kerstviering. In plaats daarvan hadden ze de maand omgedoopt tot maand van de religie en drie keer raden welke religie daarbij werd gepromoot? Inderdaad! Ik heb er foto’s van genomen.

Ons archief had de foto’s foetsie gemaakt, maar ik heb ze even opnieuw opgevraagd bij onze Almeerse tipgever:

Vandaag ging onze Almeerse tipgever weer op pad naar de bibliotheek op het Stadhuisplein en het eerste wat hij onderweg zag was wat als headerfoto boven dit stuk staat.

En eenmaal binnen trof hij daar een ramadan-etalage aan:

Met pontificaal het islamitische oorlogshandboek prominent in het midden.

Tijd om eens een kijkje te nemen op de website van de bibliotheek. Het is een ‘Stichting Openbare Bibliotheek Almere’, van een openbare bibliotheek mag je niet alleen verwachten dat die voor iedereen toegankelijk is, maar ook dat die neutraal is tav. religies. En als je Kerst verdonkeremaant door ‘religiemaand’, maar wel ramadan promoot, dan ben je niet langer neutraal.

Het personeelsbestand is niet 1-2-3 te vinden, maar in de zijbalk staat een ‘slider’ waar medewerkers hun eigen verhalen bloggen, op die ‘subsite‘ zien we we 12 namen. De bovenste is Adham Laamraoui, teammanager Digital lab van de nieuwe bibliotheek. Verder vinden we er drie digital marketeers, twee communicatieadviseurs, drie bibliothecarissen, maar het lijstje is niet compleet, want er blogt ook ene Polly Rademaker en die organiseert een Human Library, lezen we hier.

Waarom organiseer je een Human Library in Almere?

Almere is een jonge gemeente met een grote diversiteit aan inwoners. Door die diversiteit loop je tegen vooroordelen, discriminatie, stereotypen en buitensluiting aan. Het inspireert me om daar met de Human Library een kleine verandering in aan te kunnen aanbrengen. Onbekend maakt onbemind. Juist door met elkaar in gesprek te gaan open je deuren en maak je het leven mooier. “Verdiep en luister naar elkaar, zonder te oordelen. Dat zou toch prachtig zijn?”

Je bent een linkse idioot, opa, met je ‘zonder te oordelen’. Als je je daadwerkelijk verdiept had in elkaar dan had je geweten wat islam voorheeft met jou en mij. Het oordeel van islam over jou en mij staat namelijk al vast, hoe kan je niet oordelen als de doodstraf over je uitgesproken is terwijl je onschuldig bent ? Ik heb begrepen dat jullie ook de boeken van Wim van Rooy in jullie collectie hebben, begin maar eens met die te lezen. Daarnaast zou ik graag nog twee ‘aanschafsuggesties‘ willen doen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8998 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Openbare bibliotheek Almere islamiseert door

 1. polderboy // mei 18, 2018 om 10:02 //

  Naast je verdiepen in het sharia leesplankje is het tijdens de ramadan ook gewoonte goede daden te verrichten.

  Twee vrome gelovigen die in Frankrijk bezig waren met voorbereidingen om een ricine gif bom in te zetten tijdens de heiige maand, en zo massaal dood en verderf te zaaien, zijn echter gearresteerd:
  https://nypost.com/2018/05/18/french-government-says-it-foiled-attack-2-brothers-arrested/

  Liked by 1 persoon

 2. Door die diversiteit loop je tegen vooroordelen, discriminatie, stereotypen en buitensluiting aan.

  Like

 3. Peetje // mei 18, 2018 om 15:21 //

  Linkse gekkies!

  Like

 4. Merel // mei 18, 2018 om 23:32 //

  Bij de islam is het juist : bekend is onbemind . En als je zonder oordeel bent ben je een dooie pier onder de grond

  Liked by 1 persoon

 5. Laten we nog maar blij zijn dat 80% van de moslims de koran niet kent, want dea zou iedereen een terrorist zijn. Het vermoorden van alle niet muslims is hun plicht Koran (9:14) – “Vecht tegen hen zodat Allah hen door uw handen zal straffen en hen zal schande maken e……
  Koran (61: 4) – “Waarlijk, Allah heeft degenen lief die op Zijn weg strijden” Koran (8:39) – “En met hen vechten totdat er geen fitna meer is (wanorde, ongeloof) en religie alleen voor Allah moet zijn”. en nog 40 anderen texten

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s